Kodin ei tulisi olla paikka, jossa pitää suorittaa – Näistä asioista muodostuu oma turvasatama

 

Sisustuslehtien valkoiset unelmat luovat usein valheellisen kuvan siitä, miltä ihmisten kodeissa näyttää. Sosiaalisessa mediassa lapsiperheiden asunnot ovat usein siistejä. Hyllyille on aseteltu muutama lelu näytille, mutta missään ei näy leikkimisen jälkiä. Näitä kuvia katsellessaan voi helposti tuntea olonsa kurjaksi omassa kodissaan, jossa mattoja koristavat legot ja olohuoneen nurkassa on supersankarin maja.

Kodin ei koskaan tulisi olla paikka, jossa pitäisi suorittaa. Koti saa olla juuri sellainen kuin sinä haluat. Se voi olla siisti, moderni ja valoisa huoneisto. Se voi olla vanha maalaistalo, jossa räsymatot etsivät paikkaansa lattialla. Ei sillä ole väliä, millainen koti sinulla on. Tärkeintä on, että sinä tunnet kodissa olosi onnelliseksi.

Mieti hetki omaa lapsuuttasi. Mitkä asiat saivat paikan tuntumaan kodilta?

Minä muistan omasta lapsuudestani olohuoneen kulmikkaan hyllykön, se oli hyvä piilopaikka, kun leikittiin piilosta. Muistan mäntysuovalla pestyjen mattojen tuoksun. Muistan sen, että kodissa sai leikkiä, nauraa ja nauttia elämästä. Leikkien jälkeen sotkut siivottiin, mutta kukaan ei suuttunut, jos pullataikinaa tippui vahingossa matolle.

Koti syntyy muistoista. Älä siis murehdi sitä, onko olohuoneen sohva laadukasta designia. Jos sen nurkassa on mukava lukea kirjaa ja uppoutua omiin ajatuksiinsa, se on täydellinen paikka juuri sinun kotiisi.

Miksi sitten jotkut stressaavat sitä, millainen koti heillä on?

Koti on jokaiselle pyhä paikka. Se kuvastaa sitä, millainen ihminen kodin omistaja on. Vieraat jotka kommentoivat ikäviä asioita toisen kodista, loukkaavat myös kodin omistajaa. Siksi on erityisen tärkeää huolehtia siitä, että oman kodin ovet avautuvat vain ystäville.

Kenenkään ei koskaan pitäisi kutsua kylään toista ihmistä vain velvollisuudentunteesta. Koti on jokaisen turvasatama, eikä sinne kuulu päästää ihmisiä, jotka loukkaavat sanoillaan tai katsovat sinua halveksuvasti. Mikään sukulaissuhde ei velvoita sinua avaamaan oveasi henkilölle, jonka seurassa tunnet olosi epämukavaksi.

Kutsu kotiisi sellaisia ihmisiä, joiden kanssa voit parantaa maailmaa ja olla oma itsesi.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image