7 askelta erilaisten seksihalujen ymmärtämiseen – Kuinka tasapainottaa erilaiset halut?

Kuinka ratkaista erilaiset seksihalut suhteessa?

Kun ihmiset ihastuvat ja hullaantuvat toisiinsa, he eivät voi pitää käsiään erossa toisista.

Kosketus, seksi, suudelmat ja kiusoittelu on vahvasti läsnä.

Sitten kun ensihuuma alkaa laantumaan ja suhde vakiintumaan, törmäämme usein samaan haasteeseen – erilaisiin haluihin. Toinen haluaa enemmän seksiä kuin toinen.

 

Hyvin tyypillinen kulttuurinormi on, että mies haluaa aina ja nainen vähemmän. Mutta asia voi tottakai olla myös toisinpäin. Ja sekin on normaalia. Itse asiassa on hyvin normaalia, että kahdella eri ihmisellä on erilaiset halut, odotukset, fantasiat ja toiveet. Niinpä erilaiset toiveet myös intiimiin toimintaan voivat olla hyvinkin poikkeavia toisistaan.

 

Tuttu kaava on, että toinen joka haluaa seksiä enemmän, yrittää tehdä aloitetta useammin. Ja kaava saattaa eskaloitua siihen, että toinen yrittää, toinen torjuu yrityksen, jolloin yrittäjä saa hylätyksi kokemisen. Normaalitunne tämäkin, mutta usein toistuessaan, se voi alkaa nakertamaan itsetuntuntoa ja saamaan kaikenlaisia ajatuksia päässä pyörimään – enkö minä riitäkään?

 

Kun kaava tulee tutuksi – yritys, torjunta, hylkäämiskokemus, toinen päättää lopettaa kokonaan yrittämästä. ”Miksi yrittää, kun ei se ikinä onnistu?” Ja usein ei pelkästään lopeteta petipuuhiin yrittämistä, vaan yrittämistä koko suhteeseen. Alun huuman kosketukset, halaukset, läsnäolevat katseet, kauniit sanat, kaikki alkavat jäädä pois. Näin olemme luoneet etäisyyttä ihmiseen, jonka kanssa haluaisimme olla kaikista läheisimpänä.

 

Kuinka suhtautua eri haluihin ja tarviiko niiden olla rikkomassa parisuhdetta?

 

Ensimmäinen ajatus, mikä on hyvä sisäistää, että sinussa tai toisessa ei ole mitään vikaa, vaikka heillä olisikin erilaiset halut. Ei hänessä, jolla haluttaa enemmän, ei hänessä, joka haluaa vähemmän.

 

Toinen on se, että tästäkin asiasta voi puhua, ilman että se on maton alle lakastu peikko, josta yleensä vaan suututaan ja sulkeudutaan. Tästä(kin) on hyvä puhua, kun sille on hyvä hetki.

 

Kolmas on se, että hyvä selkeyttää se, mitä itseasiassa ITSE haluaa? Haluanko seksiä, vai kaipaanko toista ihmistä lähelle, intiimiin, parantavaan halaukseen. Kaipaanko yhdyntää vai kaipaanko läsnäolevaa kosketusta ajattomasti. Ja ei, mikään ei ole toisiaan poissulkevaa, rakastelu, seksihän voi pitää sisällään nämä elementit myös.

 

Neljäs on itselle tärkeä oivallus, mikäli emme nyt löydä yhteistä halua seksiin, niin millaisia toimia voidaan tehdä juuri nyt. Millaisia kompromisseja voidaan tehdä, mihin molemmat on tyytyväisiä? Yhdynnän puuttuminen ei tarkoita sitä, etteikö voisi olla seksuaalista kanssakäymistä, suulla, käsillä, katsomalla, koskettamalla. Meidän ei tarvitse elää -joko tai maailmassa, vaan voimme löytää luovia, leikkisiä tapoja, jotka voivat antaa kuitenkin seksuaalisille tarpeille tilaa tulla koetuksi.

 

Viides on seksitreffit. Itse en tee tätä, mutta tiedän monia, joille tämä toimii loistavasti. Laitetaan kalenteriin ylös, milloin on seksin aika ja pidetään lupauksesta kiinni. Tämä voi kuulostaa monelle erikoiselta, mutta maailmassa, missä aikamme on kortilla, läheisyys on usein se, mikä jää pois, ”koska ei ehdi”. Aikataulu voi parhaimmillaan poistaa painetta seksistä, mikäli siitä on tullut peikko suhteessa.

Kuudes on perusasioiden muistaminen. Halauksien antaminen, kaulalle suudelmat, silmiin katsominen (muulloinkin, kuin mulkaisemalla tiskaamatta jääneitä astioita tarkoittaen), kauniit sanat, läsnäolo. Läsnäolo on kauhean laimea sana tässä kirjoittaa ja lukea, mutta valtavan voimakas kokemus, kun toinen ihminen on läsnä meille ja itse toimimme samoin. Läsnäolo mahdollistaa yhteyden, joka mahdollistaa ihmissuhteen toteutumisen.

 

Seitsämäs on leikkimielisyyden muistaminen. Me elämme kulttuurissa, jossa säännöt, tieto ja määräykset ovat valttia. Leikki, lapsenmielisyys ja heittäytyminen on taitoja, joita me jokainen voitas harjoitella taas enemmän. Myös seksuaalisuudessa, kuten myös omassa arjessamme.

Ole rehellinen, käy avoimia keskusteluita, pidä tilaa, kuuntele oikeasti, tuomitsevuuden sijaan, tuo ymmärrystä ja hyväksyntää, painostamisen sijaan, kutsu itsesi ja kumppanisi leikkiin, joka voi mahdollisesti lisätä myös lempimisen mahdollisuutta tulla taas osaksi arkea.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image