Läsnäolo nykyhetkessä ja kehossa ovat turva-ankkureita – kokeile näitä harjoituksia, kun elämä tuntuu haastavalta

Joskus elämässä tuntuu kaikki olevan väärin päin. Tuntuu, että hyvää suuntaa ei ole ollenkaan. Murheet vain tuntuvat kuiskivan jokaisen tilanteen takaa. Alakulo valtaa alaa.

Mitä tällöin tarvitaan? Eri ihmisille toimivat eri asiat. Monilla meistä on jo toimivia keinoja itseen ja hyvään oloon palaamiseen. Itse suosittelen palaamista yksinkertaisten perusasioiden äärelle. Koen tärkeäksi unen ja levon, hyvän ruuan ja liikkumisen ja ihmiselle lajityypillisempään ympäristöön palaamisen eli metsään (luontoon) menemisen.

 

Vietä aikaa ihmisten kanssa

Tärkeää on myös löytää yhteyttä muihin ihmisiin. Olemme kuitenkin ryhmässä viihtyvät laji.

Jos läheisiä ja ystäviä ei ole saatavilla, niin joskus kannattaa mennä vaikka vain kirjastoon, kuntosalille, kirkkoon, harrastuspaikkaan, joogatunnille tai muuhun paikkaan, jossa näkee muita ihmisiä. Joillekin tämä voi muistuttaa yksinäisyydestä, mutta kuitenkin jokin osa meistä kokee olonsa aina turvallisemmaksi, kun ympärillä on muita ihmisiä. Kauan sitten kuitenkin muut ihmiset olivat se, joka piti meidät elossa Afrikan savanneilla.

 

Auta muita

Muiden auttaminen on myös syvästi meille ihmisille lajityypillistä toimintaa. Ei muista ihmisistä olisi savanneilla ollut turvaa ellei meillä olisi ollut suurta tarvetta auttaa ja suojella toisiamme. Voiko siis tehdä jonkinlaista auttamistyötä tai vaikka vapaaehtoistyötä – auttaa lajitovereita?

Itselläni toimii myös ohje: jos et tiedä mitä tehdä, niin siivoa ympäristöäsi tai vaikka tietokoneen tiedostoja. Heitä vanhaa pois ja luo harmonista järjestystä.

Tällaisten yksinkertaisten hyvien asioiden tuominen elämään ja itsestä huolehtiminen ja muihin ihmisiin keskittyminen auttavat usein unohtamaan mielen stressaavia ajatuksia.

 

Muista myös meditaatio

Lisäisin tähän myös meditaatioharjoitukset, joilla voi uppoutua läsnäoloon ja näin antaa menneisyyden ja tulevaisuuden mielikuvien haihtua nykyhetken kirkkaudessa. Mitä aistii juuri nyt ympärillään? Miltä tässä ja nyt oleva kehosi tuntuu juuri nyt? Miten keho hengittää?

 

Metsä ja meditaatio -korttien harjoitukset voivat auttaa

Metsä ja meditaatio -korteissani on myös hyviä harjoituksia (45kpl), joilla voi löytää läsnäolon voimaa ja selkeyttä elämäänsä ja avautua metsän ja luonnon ravitsemaksi.
Kokeille näitä kolmea korttien harjoitusta missä vain turvallisessa paikassa. Kokeile yhtä korttien harjoitusta tai kokeile kaikkia kolmea vaikka tässä järjestyksessä.

 

Ravistelu

Ravistele lempeästi kehoasi. Synnytä liike jaloillasi, ja anna koko ylävartalosi liikkua rentona massana. Pidä pääsi pystyssä. Älä ravistele päätäsi. Anna suusi olla auki tai ainakin raollaan.
Päästä ilma ja kaikki turhat jännitykset suusi kautta pois. Anna kaiken turhan koko olemuksessasi pudota maahan.

HUOMIO: Älä ravitsele, jos sinulle on kiellettyä mennä esimerkiksi hierontaan tai lymfaterapiaan.

”Lempeällä ravistelulla annan itseni uppoutua kehoon, ja päästän kaiken turhan pois.”
(kortti 21)

 

 

Nyt voit halutessasi istahtaa alas.

 

Keho hengittää itse

Sulje silmäsi ja anna kehosi rentoutua. Tee havainto, että kehosi hengittää aivan itse. Sinun ei tarvitse tietoisesti nähdä vaivaa hengityksen vuoksi.

Voit ehkä myös huomata, että spontaanisti palaat itsessäsi kohtaan, joka huomioi ja todistaa hengitystä – ja samoin koko elämääsi.

”Elämä hengittää kehoani.”
(kortti 37)

 

Juuret maahan

Seiso tai istu selkä suorassa. Rentoudu. Näe ja koe, kuinka jalkapohjistasi, häntäluustasi ja lantionpohjastasi kasvaa isot ja jykevät juuret. Ne uppoavat syvälle maan ja kallion uumeniin. Anna koko olemuksesi juurtua maahan. Anna juuriesi pitää sinut vakaasti kehossasi läsnä – tässä ja nyt.

Anna kaiken turhan ja vanhan pudota olemuksestasi maahan, ja anna maan taas ravita sinua.

”Olen juurtunut maahan ja elämään.”
(kortti 28)

 

 

Metsä ja meditaatio korttien harjoitukset antavat myös elämään uusia sävyjä silloin, kun menee oikein hyvin.

 

Metsä ja meditaatio -kortit omaksi tai lahjaksi. Hidasta elämää verkkopuodista.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image