Kutsu sun voimaa – 5 keinoa saada lisää voimaa haasteisiisi juuri nyt

Se hetki, kun tulet irtisanotuksi unelmatyöstäsi.

Se hetki, kun tajuat ydinperheesi juuri hajonneen.
Se hetki, kun saat kuulla, että juuri ostamasi uusi kallis koti on asuinkelvoton ja jouduit juuri taloudelliseen katastrofiin.
Se hetki, kun huomaat terveytesi pettäneen kuormituksen keskellä.
Se hetki, kun rakastamasi ihminen, johon luotit täysin hylkää sinut yhtäkkiä kylmästi.
Ne hetket, kun tuntuu, että kaikki kaatuu päälle samaan aikaan ja jaksamisen vara-akutkin on jo käytetty.

Näinä hetkinä elämässäni olen todella joutunut kutsumaan omaa voimaa. Yhteen hetkeen voi tiivistyä niin paljon – kysehän ei ole vain siitä, mitä tapahtuu sillä hetkellä, vaan unelmien, toiveiden ja uskomusten romahtamisesta. Akuutissa kriisitilanteessa tärkeintä on selvityminen, sen jälkeen alkaa vasta työstäminen ja uuden rakentaminen.

Kokosin yhteen omien kokemusteni pohjalta ne asiat, joiden avulla olen itse luovinut läpi elämäni kriisien ja haastavien solmukohtien. Toivon sulle voimaa kaikkeen elämässäsi juuri nyt.

1. Hyväksyntä sille mitä tapahtuu

Sen harjoitteleminen, että kaikki on nyt kuten on. Nyt on näin, jostain syystä jouduin ja sain kohdata tämän haasteen. Ehkä sillä ei ole suurempaa merkitystä, ehkä on ja saan sitä kautta oivaltaa jotain elintärkeää, mikä säästää minut vielä suuremmalta vastoinkäymiseltä. Elämässä on luonnollista ylä- ja alamäet ja toisaalta haasteiden jälkeiset yllättävän ihanat jutut, jotka tulevat myös ihan puun takaa.

”Olen aina siellä, missä minun kuuluukin olla, oppimassa niitä asioita, joita minun tällä hetkellä kuuluukin oppia ja kasvaakseni ihmiseksi, joka on aidoin minä.

2. Usko siihen, että jotain hyvää on tapahtumassa

Mitä suuremman haasteen keskellä olen taistellut soturina, sitä suuremmin olen odottanut jotain hyvää tapahtuvaksi seuraavaksi. Olen visioinut paremmasta tilanteesta, sen yksityiskohdista ja miten kaikki tulee päätymään lopulta hyvin. Olen listannut päiväkirjaani ylös, mitä kaikkea opin meneillään olevasta vastoinkäymisestä.

3. Tunteiden tunteminen

Tilanne herättää paljon tunteita, kenties epäuskoa, pelkoa, surua, ahdistusta, stressiä ja toivottomuutta. Olen kokenut empaattiset turvalliset ystävät kultaakin kalliimmaksi, kun heidän kanssaan olen pystynyt tuntemaan kaiken ja saanut itselleni tilaa ilman ratkaisukeskeisiä vinkkejä eteenpäin.

4. Resurssien hankkiminen itselle

Uni, luonto, liikunta, kivat iloa tuovat asiat, tukiverkot, ystävät, retriitit, musiikki. Siinä mun tärkeimmät voimavarat haasteiden keskellä. Mitä haastavampi tilanne, sitä enemmän kannattanee laittaa fokusta omien voimavarojen vahvistamiseen. Mistä vain saat tukea, vastaanota se. Opettele myös pyytämään apua.
Kehon hyvinvoinnista huolehtiminen on merkittävä asia muutostilanteissa, koska se määrittelee pitkälti myös mielen hyvinvointia. Priorisoi siis haastekohdassa kaikki, mistä keho tykkää. Kehosi on pomosi, koska jos se irtisanoo itsensä, siitä tulee viimeistään silloin elämää ylläpitävä prioriteettisi.

5. Konkreettisen toimintasuunnitelman tekeminen

Olen pyytänyt jonkun miettimään kanssani tai miettinyt itsekseni selkeän suunnitelman, mitä nyt kannattaa tehdä ihan käytännössä. Mitä ensin, mitä sitten, ja mitä sitten…ja olen aloittanut kohdasta yksi. Askel kerrallaan, eteenpäin. Kohti parempaa/paranemista/toivottua lopputulosta.
Eihän mikään elämässä mene näin, että jonkun suunnitelman mukaan…mutta se on tuonut voimaa ja selkeyttä kaaottisiin tilanteisiin. Ja fokus on pysynyt paremmin kasassa. On tullut olo, että hallitsen tilannetta, enkä ole ajelehtiva uhri. Olen oman elämäni luoja myös haasteiden keskellä.

Kutsu sun voimaa -yhteisö syntyi tuomaan hyvinvointia sinulle

Erään kriisin keskeltä syntyi uskomattomalla voimalla ja luomisenergialla Kutsu sun voimaa – yhteisö ja Kutsu sun voimaa – retriitit yhdessä muusikko-taiteilija-holistinen valmentaja Miri Rantion kanssa. Koko tarinan voit kuulla elokuussa 2021 pitämästämme Instagram -livestä tästä.

Haluamme luoda helposti lähestyttäviä paikkoja ja tapahtumia, joissa voit vahvistaa omaa voimaa, ottaa mukaan työkaluja omaan arkeen ja saada jatkumoa yhteisön voimin oman hyvinvoinnin vahvistamiseen. Yhtä lailla uramuutokselle tulee omat retriittinsä ja paikkansa, missä mennä kohti unelmatyötään ja omaa kutsumustaan.

Kriisit ovat portteja itseen, omaan voimaan ja vahvuuteen. Kutsu sun voimaa. Älä pakota, suorita, vaan houkuttele rauhassa se esiin. Keskity itseesi ja voimavarojen vahvistamiseen. Uskalla pysähtyä, niin tunnet sen voiman, joka sisälläsi kytee. Vaikka voiman liekki olisi pienenpieni, se on elossa. Älä ikinä mene siihen harhaan, että olisit yksin. Sillä et ole.

Voimallisin terkuin,
Riikka

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image