Suosin niin sanottua arkileivontaa. Arkileivonta tarkoittaa minulle sellaisten herkkujen leipomista, joita voi huoletta herkutella, vaikka joka päivä. Ne eivät heilauttele liikaa esimerkiksi verensokeriarvojamme ja ovat ravitsemuksellisesti hyödyllisempiä kehollemme, kuin verrokki sokeriherkut.
Haluan myös esimerkilläni opastaa 3,5-vuotiasta lastani siihen, että paitsi, että ruoanlaitto ja leipominen ovat hauskaa yhteistä ajanvietettä, on ravitsemukseen hyvä kiinnittää huomiota. Hän tietää jo, että niin sanottuja sokeriherkkuja syödään vain juhlahetkinä ja näitä kutsumiani ”lasten herkkuja” tai terveellisempiä leivonnaisia voi syödä arkisin vaikkapa ruoan päälle jälkiruokana.
Nämä täyteläiset suklaapalat sopivat täydellisesti arjen kahvihetkiin.
BROWNIE OHJE
1dl makeuttamatonta maapähkinävoita
1dl tummaa kaakaojauhetta
3 tummaa banaania
ripaus suolaa
(tarpeen mukaan lisämakeudeksi loraus hunajaa)
VAIHE 1) Muusaa banaanit sauvasekoittimella soseeksi
VAIHE 2) Yhdistä kaikki aineet ja maista taikinaa. Mikäli kaipaat lisämakeutta, voit lorauttaa esimerkiksi hunajaa taikinan sekaan maun mukaan.
VAIHE 3) Kaada taikina pieneen voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa, noin 20-30 minuuttia, kunnes kakun pinta ei enää tunnu taikinaiselta.
Kakku saa jäädä meheväksi sisältä, joten ethän paista liikaa.