Brownie-leivoksia

Ihmeellisen herkullinen kolmen ainesosan brownie

Suosin niin sanottua arkileivontaa. Arkileivonta tarkoittaa minulle sellaisten herkkujen leipomista, joita voi huoletta herkutella, vaikka joka päivä. Ne eivät heilauttele liikaa esimerkiksi verensokeriarvojamme ja ovat ravitsemuksellisesti hyödyllisempiä kehollemme, kuin verrokki sokeriherkut.

Haluan myös esimerkilläni opastaa 3,5-vuotiasta lastani siihen, että paitsi, että ruoanlaitto ja leipominen ovat hauskaa yhteistä ajanvietettä, on ravitsemukseen hyvä kiinnittää huomiota. Hän tietää jo, että niin sanottuja sokeriherkkuja syödään vain juhlahetkinä ja näitä kutsumiani ”lasten herkkuja” tai terveellisempiä leivonnaisia voi syödä arkisin vaikkapa ruoan päälle jälkiruokana.

Nämä täyteläiset suklaapalat sopivat täydellisesti arjen kahvihetkiin.

BROWNIE OHJE

1dl makeuttamatonta maapähkinävoita

1dl tummaa kaakaojauhetta

3 tummaa banaania

ripaus suolaa

(tarpeen mukaan lisämakeudeksi loraus hunajaa)

 

VAIHE 1) Muusaa banaanit sauvasekoittimella soseeksi

VAIHE 2) Yhdistä kaikki aineet ja maista taikinaa. Mikäli kaipaat lisämakeutta, voit lorauttaa esimerkiksi hunajaa taikinan sekaan maun mukaan.

VAIHE 3) Kaada taikina pieneen voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa, noin 20-30 minuuttia, kunnes kakun pinta ei enää tunnu taikinaiselta.

Kakku saa jäädä meheväksi sisältä, joten ethän paista liikaa.

 

Kalenterit OSTA 3 MAKSA 2
PUOTIIN
close-image