Näin otat parisuhteesi huomioon lomalla- 3 tärkeää parisuhdetekoa

Monissa parisuhteissa on alkamassa loma-aika. Loma nostaa parisuhteestakin pintaan erilaisia asioita kuin arki. Jotta loma tekisi hyvää myös parisuhteellekin, kokosin tähän kolme merkutyksellistä parisuhdetekoa lomalla huomioitavaksi.

Läsnäolo kumppanille

Arjessa laitteet, työ ja kotiaskareet voivat viedä aikaamme ja huomiotamme. Lomalla voimme ottaa irtiottoja somesta, laitteista ja työstä sekä arkisista velvotteista. Kallein asia, jota voimme toiselle ihmiselle antaa on läsnäolomme.

Läsnäolo parisuhteessa on sitä, että pysähdymme olemaan tässä ja nyt kumppanillemme. Kuulemme mitä hän sanoo. Katsomme häntä. Muistamme vielä illallakin mitä hän on tehnyt, sanonut, miltä näyttänyt jossain tietyssä tilanteessa.

Kirjassani Rakkaus on tekoja arjessa- parisuhteen voimakirja, jaan monia itsellenikin tärkeiksi tulleita arkisia parisuhdetekoja. Yksi läsnäoloon liittyvä harjoitus on jäänyt omaan parisuhdearkeeni eräältä parisuhdekurssilta.

Harjoituksella, joka alkaa lauseella Pidin siitä kun sinä… kerromme kumppanillemme asioita, joista olemme pitäneet päivän aikana. Tämä kertoo paljon siitä miten olemme olleet läsnä päivän aikana kumppanillemme.

Keskustelu toiveista ja odotuksista

Parisuhteessa saatamme alkaa luulemaan ja olettamaan asioita. Myös loma-aikana saatamme olettaa, että toivomme kumppanimme kanssa lomaltamme samoja asioita. Loman aluksi on todella tärkeää käydä lävitse mitä toiveita ja odotuksia kummallakin on yhteisen ajan ja oman ajan suhteen lomalla. Mitä lomalta odotetaan?

Yhdessä käymällä läpi toiveet ja odotukset vältymme pettymyksiltä ja siltä, että palaamme lomalta väsyneinä ja tyytymättöminä. Lomaltapaluu on aina parisuhteiden osalta kriittinen kohta. Kesä- ja joululomien jälkeen erotilastoihintulee piikki ja pariterapiavastaanotoille tungosta.

Loma ei ole ehkä vastannutkaan odotuksia. Tulee olo, että tässäkö tämä nyt oli. Paljon voimme tehdä jo ennen lomaa ja loman aikana. Lomalla on hyvä etsiä myös keinoja parisuhteessa lähentymisen tueksi. Läsnäolo ja seksuaalisuuden ylläpitäminen tai herätteleminen ovat tärjeitä tekoja.

Seksin päivittäminen tämän hetken tasolle

Seksi on paljon muutakuin genitaaliseksi ja orgasmi. Se on hyväilyjä, pidempiä suudelmia, viettelyä, virittäytymistä seksitaajuudelle. Millaista seksiä lomalta kumpikin odottamme? Voisimmeko loma-aikana ottaa puheeksi seksin aivan uudella tavalla tai päivittääksemme suhdettamme? Voisimmeko nyt lomalla keskittyä enemmän meihin ja päivittää seksitietoutta itsestämme ja kumppanistamme?

Saatamme jäädä parisuhteessamme toistamaan samaa totuttua kaavaa. Rutiinit ovat monessa hyvästä, mutta seksissä rutiinit harvoin ovat vuosi toisensa jälkeen inspiroivia ja halua lisääviä. Seksin on tarkoitus olla monipuolista, vaihtelevaa, leikkisää!

Onko seksi parisuhteessamme jämähtänyt? Onko siitä tullut suoritus-ja/tai orgasmikeskeistä? Mitä uutta ja erilaista voisimme kokeilla lomalla? Mikä sytyttää seksuaalisen halumme nykyään ja mikä sammuttaa?

Seksipuhe on sitä, että kumppanin kanssa puhutaan seksistä, siitä mikä on kiihottavaa, tyydyttävää, mielenkiintoista ja mikä ei ole se oma juttu. Seksipuheen kautta kannattaa parisuhteen seksiä päivittää usein. Kerran vuodessa ei ole tarpeeksi. Me muutumme koko ajan. Muutumme seksuaalisina ja toivomme seksiltä erilaisia asioita.

Loma- aika on mahtavaa aikaa kokeilla uudenlaista molempia monitasoisesti tyydyttävää seksiä!

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VAIN 24 tunnin AJAN 25.9. klo 10 asti IHANAT UUTUUDET alennuksessa! Etukoodilla JOULU10 Paremman parisuhteen joulukalenteri ja Sielun sopukoita -joulukalenteri 10€ / kpl (norm. 14,90€) 
PUOTIIN
close-image