Pelkkä tieto ei auta ketään voimaan paremmin – muutokseen tarvitaan sydämestä kumpuava halu tehdä itselle hyvää

Harrasta hyötyliikuntaa.
Pidä huolta lihaskunnosta.
Kokeile motivoivaa askelmittaria.
Syö kolmen tunnin välein lautasmallin mukaan.
Muista puoli kiloa kasviksia päivässä.
Nuku 8 tuntia yössä.

Nämä ovat kaikki hyviä vinkkejä. Miksi niiden noudattaminen on silti useimmille meistä niin vaikeaa? Jos kehote tulee ulkoapäin, alamme usein myös toteuttaa sitä ulkokohtaisesti. Perustelemme itsellemme, että tämä on järkevää ja näin kuuluu tehdä. Pyrimme noudattamaan ohjeistuksia ja toistamaan hyväksi todettuja asioita.

Ehkä innostumme hetken aikaa ja laitamme arkemme uusiksi, kunnes toteamme sen olevan liian raskasta ja palaamme takaisin vanhoihin kaavoihin itseämme syytellen. Ehkä kokeilemme kaikkia mahdollisia älylaitteita, muodikkaita superfoodeja ja trendikkäitä liikuntavälineitä, mutta emme siltikään koe oloamme energiseksi ja tasapainoiseksi. Jokin puuttuu. Se jokin on sisäinen motivaatio.

Kun hyvinvointia lähtee tutkimaan sisältä käsin, suosituksia tärkeämpää ovat itselle omistetut kysymykset:

-Mitä minä kaipaan?
-Mitä minun kehoni tarvitsee?
-Mikä tekisi minulle hyvää?
-Minkälaista oloa haluaisin arkeeni lisää?
-Miten voisin auttaa itseäni voimaan paremmin?
-Mitä olen valmis tekemään itseni hyväksi?

Kääntämällä huomion sisäänpäin, voit selventää itsellesi, mikä on sinulle aidosti tärkeää. Kun tiedät, mitä haluat kutsua elämääsi lisää, on paljon helpompi lähteä ottamaan askeleita siihen suuntaan. Ennen kaikkea keskustelu oman sisimmän kanssa auttaa herättämään sen tunteen, jonka tarvitset muutoksen toteuttamiseksi.

Tieto itsessään ei auta ketään voimaan paremmin. Tarvitaan sisältä käsin lähtevä, itsemyötätuntoon perustuva halu tehdä asioita toisin. Kun päätös on tehty sydämen tasolla, voi järkevistä vinkeistä sekä tietoon ja tutkimuksiin perustuvista suosituksista olla apua.

Asioita ei kannata tehdä vain siksi, että pitäisi, tulisi tai olisi hyvä. Hyvää oloa ei tarvitse suorittaa. Jokaisen valinnan voi tehdä myös lempeydestä käsin. Siksi, että haluaa itselleen hyvää ja on valmis tekemään asioita sen eteen. 

Kun tekee pieniä lempeitä tekoja, hyvä olo lisääntyy ja ruokkii itse itseään. Sisäisestä motivaatiosta käsin ihminen ohjautuu kuin huomaamatta kohti terveellisempiä elämäntapoja – ja useimmiten ne tulevat jäädäkseen.

Lempeät teot kantavat, koska ne perustuvat pelkän järkevyyden sijasta rakkauteen.

Lisää lempeää kehosanomaa löydät kirjasta Kotona kehossa:

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image