Haluaisin olla oma aito itseni, mutta entä jos en kelpaa?

”Haluaisin olla oma aito itseni, mutta mitä muut siitä sanovat? Luulen, että siitä tulee sanomista, jos alan olla oikeasti sellainen kuin olen.”

Niin voi käydä. Se on jopa todennäköistä. Aitoon omaan voimaansa astuminen vaikuttaa ihmisiin ympärilläsi. Mutta se ei ole syy olla astumatta omaan voimaasi – vaan nimenomaan syy tehdä niin. Sinun voimaasi tarvitaan. Sinun tarinasi voima ravistaa niitä, jotka ovat vielä uhrin roolissa, ja inspiroi niitä, jotka ovat valmiita astumaan tai astumassa omaan voimaansa. 

Oman totuuden puhuminen vaatii aina rohkeutta. Jos se ei vaatisi, siihen ei tarvitsisi erikseen kannustaa. Tavallaan on hassua, että tätä kannustuspuhetta tarvitaan – täydellisessä maailmassa olisi itsestään selvää, että jokaisella saa olla totuutensa ja että voisimme elää rinta rinnan monenlaisten totuuksien kanssa. Moneen yhteiskuntaan verrattuna meillä on vapautta paljon enemmän – mutta ei niin paljon kuin voisi olla.

On helppoa olla positiivinen silloin kun kaikki menee hyvin, mutta todellista positiivisuutta testataan vaikeuksien hetkellä. Osaatko olla positiivinen myös silloin? Sama koskee omaa voimaa. Helppoa on pysyä voimassaan silloin, kun ympäristö on linjassa sinun totuutesi kanssa ja muut nyökyttelevät kannustavasti. Syvään juurtunutta omaa voimaa mitataan, kun ympäristö ei ole linjassa sinun voimasi kanssa. Uskallatko olla sinä myös silloin, kun muut ympärilläsi ovat eri mieltä?

Aina kun joku alkaa tuoda omaa voimaansa näkyväksi, se ravisuttaa status quota, totuttua tilaa. Se jos mikä on pelottavaa – varsinkin jos on lapsesta asti oppinut välttelemään ongelmia ja olemaan kiltti, ettei vain tulisi sanomista. 

Mutta entä sitten, jos maailma hitusen mullistuisi? Jos kaipaat maailmaan pientäkin muutosta, ehkä sinun tehtäväsi on olla osa sitä. Entä jos sinun voimasi tehtävä olisi ravistaa jotain olemassaolevassa systeemissä ja järjestää suurta kokonaisuutta uudelleen niin, että meillä olisi enemmän vapautta olla omia itsejämme? 

Oman voiman tehtävä ei ole pitää yllä kulissia eikä varoa, ettei mikään järky. Oman voiman tehtävä on lempeän vahvasti osoittaa tukoksia elämän energian tiellä ja rikkoa rakenteita, jotka eivät palvele kokonaisuutta ja sen elinvoimaa. Sinua tarvitaan täällä sinuna!

Kun alat astua omaan voimaasi, nostat automaattisesti esiin ympäristössäsi olevia rajoittavia asenteita, pelkoja ja häpeää. Sinun valosi näyttää toisille, missä heidän varjonsa ovat ja minne he eivät vielä itse ole uskaltaneet katsoa. Niin kuuluukin olla. Jokaisen tarinalla on voimansa, jonka tehtävä on joko innostaa ja kannustaa muita – tai sitten herättää. Aitoutesi ei välttämättä vaikuta ympäristöön pelkästään helpolla ja kivalla tavalla. Mutta sinä et voi valita, miten muut reagoivat. Se on heidän valintansa. Astu sinä omaan voimaasi heistä huolimatta – tai juuri siksi.

Lue lisää Katri Syvärisen uutuuskirjasta Sinun tarinasi voima!

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image