8 asiaa, jotka opin äidiltäni – Nuku ilman pikkuhousuja

Meidän kulttuurissamme taitaa olla tapana muistella ihmisten hyviä neuvoja vasta sitten, kun he ovat jo menneet. Mutta kannattaisi niitä miettiä jo aiemminkin.

Olin lähdössä kirjamessuille puhumaan villistä naiseudesta ja huomasin palaavani menneisyyteen. Miten minusta on tullut sanavalmis, rohkea ja vapauden tunteesta nauttiva villi nainen? Onko vapauden ja oman arvon tuntemus istutettu minuun jo varhaisessa elämässä? Tässä valittuja oppeja äidiltäni, jolla on takuulla ollut oma osuutensa asiaan.

1. Älä sitoudu liian aikaisin

On hyvä nähdä maailmaa, opiskella ja myös vaihtaa kumppania pari kertaa ennen kuin sitoutuu. Tietenkin menin sitten ensimmäistä kertaa avioon jo 23-vuotiaana. Jälkikäteen ajatellen, äitini taisi olla oikeassa.

2. Lapsia ei ole pakko tehdä

Perheeni ei ole koskaan laittanut paineita lastensa lisääntymiselle. “Se on kaikkien oma asia.” Piste.

3. Ole nätisti

Samalla tavalla kuin monia muitakin tyttöjä, on minuakin kasvatettu olemaan kiltti tyttö. Feministi sisälläni nostaa sarviaan, mutta samalla aikuinen nainen minussa ymmärtää, että hyvä ja muita kunnioittava käyttäytyminen ei ole koskaan pois itseltä. Sitä paitsi, jatkuvasta hokemisesta huolimatta – tai juuri siitä johtuen – olen käyttäytynyt joskus kovin rumastikin. Ja joka kerta oppinut jotain tärkeää.

4. Kaikkia ammatteja tarvitaan

Tämä on varmasti yksi olennaisimpia oppejani, joita olen molemmilta vanhemmiltani omaksunut: kunnioitus jokaista ammattikuntaa kohtaan. Joka kerta, kun näen aamulla esimerkiksi roskiamme kuskaavat ihmiset työssään, lähetän heille syvän kiitoksen. Infrastruktuuria ylläpitävät ammatit ja hoivatyötä tekevät ihmiset ovat kollektiivisen hyvinvoinnin ydin.

5. Raha ei tee onnelliseksi, mutta helpottaa elämää

Älä siis toimi ainoastaan rahallisen vaikuttimen alaisena, mutta älä sano ei hyville ehdotuksille.

6. Ota aina mies, joka soittaa kitaraa

Harvemmin kuulee että nainen ottaisi yhtään mitään tässä maailmassa, joten “ottaa”-verbi on suorastaan virkistävä. Lähes pelottavaa taas on se, että kaikki kumppanini ovat soittaneet kitaraa. Tärkeää on siis, että mies ymmärtää taiteen ja musiikin päälle.

7. Nuku ilman pikkuhousuja

Lisäisin tähän, että aina kun mahdollista, ole ilman pikkuhousuja ja käytä muutenkin mukavia alusvaatteita, äläkä mitään muovisia stringejä. Valkaisuaineita täynnä olevista tamponeista puhumattakaan.

8. Aina voi laittaa punaista huulipunaa

Juuri korvanappiini tulleen tiedon mukaan marraskuinen Suomi on mahdollisesti maailman harmain paikka asustaa, joten pieni piristys on varmasti paikallaan – mitä se kenellekin onkaan.

 

Millaisia oppeja sinä muistat lapsuudestasi ja nuoruudestasi? Pystytkö poimimaan matkaasi ne kaikkein voimauttavimmat? Mitä oppeja siirrät eteenpäin omille lapsillesi?  


Lue lisää naiseudesta kirjastani Lumoava nainen – Tunne villi voimasi.

Rakkaudella tervetuloa workshoppeihini – naisten piirit, mandalan luomistyöpajat ja Vapauden joogaa löydät täältä!

Valokuvat: Pixabay

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
Saat -30% alennuksen korttipakoista etukoodilla KORTIT30 
PUOTIIN
close-image