Tiesitkö näitä luonnollisia keinoja parantaa unta? – 5 tietä virkistävään uneen

Mainosyhteistyö Harmonia Lifen kanssa.

Nukkumaan rauhoittuminen voi olla hankalaa, jos kiireisen päivän tapahtumat surisevat vielä päässä. Saatat jo stressata etukäteen, saatko varmasti nukuttua hyvin seuraavaa päivää varten. Rauhoittumista kannattaakin tukea sekä kehon että mielen kautta. Tässä muutamia luonnollisia keinoja parantaa unta.

1. Kirjoita mieltä kiihdyttävät ajatukset pois ennen nukkumaanmenoa

Jos unta etsiessäsi huomaat ajatustesi vilistävän aiheesta toiseen kuin apina konsanaan, varaa päiväkirja tai muistikirja ja kynä yöpöydällesi. Ennen nukkumaanmenoa kirjoita kirjaan kaikki mieltäsi painavat asiat. Kirjoittamalla huolesi ylös työstät sinua hereillä pitäviä huolia ja olosi helpottaa. Päiväkirjaan saat myös kirjattua muistiin kaikki ne uudet ideat, jotka usein tuntuvat iskevän juuri nukkumaan mennessä. Sen sijaan, että yrittäisit pysäyttää rauhattomat ajatuksesi, kirjoita ne ylös ja jätä sivuun odottamaan seuraavaa päivää.

2. Nauti aamuisin valosta

On lääketieteellisesti todistettu, että valo voi auttaa kehon biologisen rytmin sopeutumisessa maapallon kiertoon. Keinotekoisen valon myötä kehomme sisäiset kellot ovat kuitenkin menneet sekaisin. Jotta voit luoda itsellesi tietyt heräämis- ja nukahtamisajat, kannattaa pyrkiä auringonvaloon mahdollisimman pian herättyäsi. Aamuauringonvalo auttaa heräämään ja piristymään, mutta myös tuntemaan itsensä väsyneeksi illalla, kuin aikataulutetusti.

3. Syö tryptofaania sisältäviä ruokia

Serotoniinin ja melatoniinin puutteen negatiivinen vaikutus unirytmiimme on nykyään jo yleisessä tiedossa. Molempien näiden hormonien tuotanto riippuu aminohappo tryptofaanista. Syömällä enemmän tryptofaania sisältäviä ruokia voit parantaa unesi laatua. Kurpitsansiemenet ovat hyvä tryptofaanin lähde: noin 100 grammaa kurpitsansiemeniä voi sisältää jopa 600mg tryptofaania. Muita luonnollisia tryptofaanin lähteitä ovat pähkinät, siemenet, tofu, kalkkuna, kala, kaurat, pavut, linssit ja kananmunat.

4. Hiljennä nukkumisympäristösi, mutta älä liikaa

Meluisa ympäristö haittaa rauhallista unta, mutta yllättävää kyllä, myös täysin äänetön ympäristö voi olla haitaksi. Yön aikana käyt läpi erilaisia unen vaiheita, joista osa voi olla melko kevyitä. Jos nukut täysin äänettömässä ympäristössä, jopa hengityksen ääni voi herättää sinut näiden kevyiden univaiheiden aikana. Jotkut käyttävät valkoista kohinaa tuottavia laitteita tai soittavat pienellä äänenvoimakkuudella rauhoittavaa musiikkia luodakseen ympäröivää ääntä, joka vaimentaa muita mahdollisesti herättäviä ääniä.

5. Hae tyyneyttä ja tasapainoa luonnon kasveista

Ashwagandhan ja sahramin yhdistelmä Harmonia niDRA tukee mielen tyyneyttä ja tunne-elämän tasapainoa päivällä ja auttaa illalla mieltä ja kehon rauhoittumaan parempaan uneen. Tämän tutkitun ja turvallisen ravintolisän teho perustuu kahteen maailman dokumentoiduimpaan kasviuutteeseen: Affron-sahramiuutteeseen ja KSM66-ashwagandhaan. Ne auttavat tukevat päivän aikana stressaavissa tilanteissa ja tukevat rentoutumista ja rauhallista unta illalla.

Harmonia niDRA ei ole nuijanukuttava tai aamutokkuraa aiheuttava unipilleri, vaan sen teho perustuu mielen hyvinvoinnin tukemiseen, rentouttamiseen ja stressin hälventämiseen.

Mielen tyyneyttä tukeva niDRA tuo tasapainoista oloa päivään ja hoivaa ihmistä aamusta asti.

Se, miten kovilla kierroksilla päivänsä vetää, vaikuttaa myös iltaan ja nukahtamiseen. Aamulla otettu niDRA lievittää stressiä ja edistää emotionaalista tasapainoa päivän ajan, jolloin nukahtaminen onnistuu illalla helpommin.

VINKKI:

Löydät niDRAn Ruohonjuuren myymälöistä ja verkkokaupasta TÄSTÄ.

Lähde: Harmonia Life

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image