Kesä ja loma on parasta aikaa päästää irti elämän suunnittelusta – Kun et yritä löytää ratkaisuja, saatat yllättyä

Olet varmasti seisonut useinkin ”tumput ojossa” tärkeän valinnan tai päätöksen edessä. Olet järkeillyt pää kuumana ja verisuonet tykyttäen, vatvonut vaihtoehtoja ja valvonut aamuöitäsi asian kimpussa. Ratkaisun löytäminen on tuntunut vaikealta. Pelottavaltakin. Kaikissa vaihtoehdoissa on ollut liikaa uhkia, liikaa riskejä, liikaa turvattomuutta.

Ehkä olet juuri nytkin sellaisessa tilanteessa? Jokin vanha on tullut tiensä päähän, muuttunut raskaaksi ja tahmeaksi ja siihen palaaminen loman jälkeen tuntuu mahdottomalta. Pahinta on, että syksyllä pitäisi tietää, mitä vanhan tilalle. Minne mennä ja mistä aloittaa? Ja syksyhän on nopeasti.

Tämä oman elämäni viimeisimmän tärkeän päätöksen syntytarina saattaisi auttaa sinua.

Olin mutustellut asumistani jo pari vuotta. Jäädä vai lähteä? Jos lähden, niin minne ja milloin? Mikä olisi paras asumismuoto? Monta vaihtoehtoa, joista mikään ei tuntunut sydämessä oikealta. Kun en tiennyt, niin jätin koko asian tekeytymään kiireettömään, pakottomaan ja paineettomaan tilaan.

Toukokuussa olin Ville Riipisen kanssa tekemässä kirjaani liittyvää videokuvausta Tampereen Lentävänniemessä. Rauhoittava metsä, järvenselkä vilkuttelemassa puiden väleistä, orava oksilla, alkukesän tuoksut ja tunnelma, aurinko ja linnunlaulu. Onnellisen olon ainekset.

Istuimme rantakiville levähtämään ja nauttimaan luonnon parhaudesta. Ja sitten se tapahtui.

Tiesin, että mun koti on täällä. Sekunnin murto-osassa. Kirkkaasti ja varmasti. Täysin yllättäen.

Vaihtoehtoja ei ollut eikä niitä ole tullut. Rationaalinen järki hoiti ryhtymisen ja käytännön toimet. Kaikki tapahtui nopeasti ja siellä järven rannalla uusi koti nyt odottelee asujaansa.

Ei tämä ollut suinkaan ensimmäinen kerta, kun jokin isonkin muutoksen synnyttävä tieto on noussut eteeni ”täysin puskista”. Toki edellytyksenä on , että olen laittanut prosessin alulle. Liikkeelle. Olen oppinut luottamaan tähän tietojen tietoon sataprosenttisesti. Se ei ole ollut koskaan väärässä.

Jos siis olet nyt jonkin uuden ja mahdottomalta tuntuvan päätöksen edessä, niin heinäkuu helteineen ja lomineen on mitä mainioin mahdollisuus päästää irti tietämisen pakon tuskasta ja pistää asia tekeytymään itsekseen. Antaudu pakottomaan ja kiireettömään oleiluun, unohda koko juttu, elä hetkissä ja nauti kesästä.

Voit vaikka yllättyä jossain laiturin nokassa, veneessä, metsäreissulla tai aamuyön usvan keskellä.

Ja sitten tiedät, kun tiedät.


Sydämen tiedosta lisää kirjassani SINÄ OLET ENEMMÄN – Palavalla sydämellä kohti omaa juttua. Tilaa lomalukemiseksi täältä

Voit katsoa jutussa mainitun videon täältä

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image