Tunnetko olevasi yksin tunteidesi ja ajatustesi kanssa? – Ehkä et olekaan ainoa

Meillä ihmisillä on taipumus ajatella, että me kaikki olemme erityisiä ja ainutlaatuisia. Toki tämä on osittain totta ja haluan uskoa, että jokaisella meistä on jotakin uniikkia annettavaa tälle maapallolle. Samainen ajatuskulku johtaa kuitenkin helposti myös yksinäisyyden kokemukseen. Saatamme ajatella, että kellään muulla ei ole samanlaisia ajatuksia tai tuntemuksia kuin meillä itsellämme. Etenkään niitä vähän vaikeampia.

Minulle on ollut vapauttava oivallus, etten ehkä olekaan niin erityislaatuinen, kuin olen joskus itse ajatellut olevani. Erityisesti vaikeina hetkinä lohduttaa ajatus, että monet muutkin jakavat ne ihan samat tunteet ja kipupisteet. Minulle miehenä esimerkiksi erityisherkkyydestä puhuminen on vaatinut rohkeutta ja kykyä sietää ajoittaisia häpeän pistoksia.

Kuitenkin se, kun rohkaistuu jakamaan omia vaikeita tunteitaan tai niitä puolia itsessään, joita on joutunut tai ajautunut peittelemään, saa yleensä aikaan positiivisen ketjureaktion. Kun yksi uskaltaa avautua elämälle, helpottaa se myös muita samassa tilanteessa olevia ja antaa jollekin toiselle kipeästi kaivattua rohkeutta astua esiin omana kokonaisena itsenään.

Jos uskaltautuu jakamaan itsestään maailmalle vain osan, on iso riski, että jää paljon tekemättä, kokematta ja tuntematta. Voi myös pohtia haluaako käyttää ainutkertaisen elämänsä miettimällä mitä muut ajattelevat tai ovat ajattelematta. Lopulta kuitenkin meidän kaikkien ajatukset pyörivät enemmän tai vähemmän omien napojemme ympärillä, jolloin meille ei edes jää niin paljon aikaa toisten napojen tutkimiseen ja analysoimiseen.

Seuraavan kerran kun murehdit ja häpeilet tunteidesi ja ajatustesi kanssa, muista, että et ole yksin. Meitä on lukemattomia muitakin ja juuri tunteiden ja ajatusten valtava kirjo tekee meistä inhimillisiä ja kiinnostavia.

Sinun ei myöskään tarvitse olla täydellinen. Se on paitsi tylsää ja hajutonta, niin myös epäinhimillistä.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VAIN 24 tunnin AJAN 25.9. klo 10 asti IHANAT UUTUUDET alennuksessa! Etukoodilla JOULU10 Paremman parisuhteen joulukalenteri ja Sielun sopukoita -joulukalenteri 10€ / kpl (norm. 14,90€) 
PUOTIIN
close-image