Yksinäisyys korostuu, kun muut viettävät perhe- tai parisuhdeaikaa – 5 vinkkiä jaksamiseen

Yksineläjille – eli trendikkäämmin sinkkutalouksille – pitkät kotonaolojaksot ja lomat vaikuttavat kovin eri lailla kuin perheyksikköihin. Itsensä kanssa oleminen korostuu entisestään ja tämä voi välillä ahdistaa. Vapaaehtoinen tai Vilkkumaan laulun sanoin “kutsumaton vapaus” voi muuttua yksinäisyydeksi. Yksinolo on välillä mukavaa, jos se on valinta. Yksinäisyys ei ole valinta.

Kun markettien lehdet kirkuvat otsikoissaan, miten kotona olo tai loma on lisännyt läheisyyttä ja yhdessäoloa perheissä, sinkku kääntää päänsä toisaalle, syvään huokaisten. Seuraavan lehden vielä ilmoittaessa, kuinka seksielämä on saanut rajun piristysruiskeen, on sinkku valmis tiputtamaan pienen ostoskorinsa takaisin lähtötelineeseen.

Tässä muutama ajatus, joiden avulla arki saattaa rullata kevyemmin.

1. Henkinen kasvu

Joudut olemaan itsesi kanssa joka tapauksessa nyt paljon, joten käytä se aika jotenkin hyväksi. Lue tai kuuntele kirjoja. Kirjoita, jos saat siihen purettua energiaa tai pahaa oloa. Luovuus voi myös pulpahtaa pintaan, kannattaa olla herkällä korvan senkin suhteen. Monet ovat aloittaneet uudelleen esimerkiksi jonkun nuoruuden harrastuksen.

2. Lepo

Nyt on lupa levätä. Nuku pitkät yöunet ja ota huoletta päikkärit. Lepo ei varmasti mene hukkaan ja on mainio sekä terveellinen tapa tappaa aikaa.

3. Ravinto ja liikunta

Ruoan valmistaminen on terapeuttista. Voit kokeilla rauhassa uusia reseptejä ja vain itsellesi. Ehkä myös hieman terveellisempiä vaihtoehtoja hulluimpina hetkinä.
Myös liikunta auttaa jäähdyttämään pääkoppaa, kun ahdistaa. Metsäterapiaa ei syyttä mainosteta, luonnossa liikkuminen rauhoittaa huomaamatta.

4. Haaveile

Mikään ei kestä ikuisesti – tuskin siis yksin elokaan. Joten mieti, mitä todella haluat elämältäsi jatkossa, pieniä ja isoja asioita. Tee haavekarttoja tulevaisuuden unelmistasi ja tavoitteistasi, tätä kautta ne muuttuvat näkyviksi.
Aika monella elämän suunta ja arvot tulevat muuttumaan.

5. Ole kiitollinen

Ehkä tämän hetken suora tai välillinen tarkoitus on pysäyttää ihminen, joten jarruta hetkeksi ja mieti. Sinulla on todennäköisesti kaikki kuitenkin enemmän kuin hyvin. Ole kiitollinen, mitä sinulla on jo elämässä ja mitä olet saavuttanut. Sen jälkeen iltapäivälehtien lööpitkin ovat pelkkää paperia.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image