Näkkileipä, joka maistui niin hyvältä, ettei se koskaan ehtinyt pelliltä pöytään

Tämä gluteeniton näkkileipä on helppoa valmistaa. Se on maultaan täyteläisen maukas ja koostumukseltaan rouskuvan rapeaa. Meillä kotona näkkileipä ei koskaan ennättänyt tarjolle, sillä se vain hupeni pala palalta uunipellin päältä. Suosittelen siis valmistamaan vaikkapa tupla-annoksen kerralla.

Mantelijauhe on luontaisesti gluteenitonta ja se sisältää runsaasti proteiinia sekä hyviä rasvoja. Lisäksi sen vaikutus verensokeriin on huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi vehnätuotteilla.

Mantelinäkkileipä-ohje

3 dl mantelijauhetta

1 dl rouhittuja manteleita

1 rkl psylliumia

1 tl suolaa

2 dl vettä

VAIHE 1) Kiehauta vesi kattilassa. Yhdistä kaikki ohjeen kuivat aineet.

VAIHE 2) Kaada kuuma vesi kuivien aineiden joukkoon ja sekoita huolellisesti.

VAIHE 3) Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja tasoittele se kosteilla sormenpäillä ohueksi pyöreäksi tai suorakolmion muotoiseksi levyksi. Viillä taikinan pintaan halutessasi annospalojen muoto. Näin saat napsautettua valmiista näkkileivästä siistit palat. Paista näkkileipää uunin keskiosassa 180 asteessa, noin 40 minuuttia, kunnes näkkileivän pinta on kevyesti paahtunut.

Sinä ihana ❤ Tasan 2 kuukautta jouluaattoon.  Saat ilmaisen toimituksen  (arvo 5,90€) verkkopuodin ostoksesta kun lisäät ostoskoriin  Lempeiden sanojen joulukalenterin . Etu aktivoituu koodilla JOULU24 ja on voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka.
Lempeiden sanojen joulukalenteri!
close-image
Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image