Gluteeniton nokkospiirakka -resepti

emma_blogi

Kevään aikana olen ehtinyt tehdä monenlaisia suolaisia piirakoita sesonkivihanneksista ja villiyrteistä. Oma suosikkini näistä on ehdottomasti nokkospiirakka. Se voittaa muut sekä maussa, että ravinteikkuudessa, joten laitan reseptin jakoon 🙂

Nokkospiirakka_raaka_emma

RESEPTI

Murutaikina

  • 2dl gluteenittomia kaurajauhoja
  • 100g voita
  • 2rkl vettä

Täyte

  • 5dl tuoreita nokkosia
  • 2 kananmunaa
  • 3dl nestettä (Itse olen käyttänyt mm seuraavia sekoituksia: 1dl kaurakermaa+2dl vettä, 1dl kermaviiliä+2dl vettä)
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistus

  • Valmista murutaikina työstämällä ainekset käsin nopeasti taikinaksi (voit laittaa taikinan jääkaappiin odottamaan, kylmänä sitä on helpompi käsitellä)
  • Lämmitä uuni 200-asteiseksi
  • Painele taikina piirakkavuokaan ja paista pohja uunissa noin 5–10 minuuttia
  • Ryöppää nokkoset noin 2 minuuttia kiehuvassa vedessä. Valuta vesi pois siivilän kautta ja silppua nokkoset.
  • Sekoita kananmunat, neste sekä mausteet kulhossa
  • Asettele nokkossilppu tasaisesti pohjan päälle ja lisää lopuksi kananmunaseos.
  • Paista uunissa noin 20 minuuttia

 

Nokkospiirakka_gluteeniton_emma

Herkullisia hetkiä!

<3 Emma

Kalenterit OSTA 3 MAKSA 2
PUOTIIN
close-image