Näkkileipä, joka maistui niin hyvältä, ettei se koskaan ehtinyt pelliltä pöytään

Tämä gluteeniton näkkileipä on helppoa valmistaa. Se on maultaan täyteläisen maukas ja koostumukseltaan rouskuvan rapeaa. Meillä kotona näkkileipä ei koskaan ennättänyt tarjolle, sillä se vain hupeni pala palalta uunipellin päältä. Suosittelen siis valmistamaan vaikkapa tupla-annoksen kerralla.

Mantelijauhe on luontaisesti gluteenitonta ja se sisältää runsaasti proteiinia sekä hyviä rasvoja. Lisäksi sen vaikutus verensokeriin on huomattavasti pienempi kuin esimerkiksi vehnätuotteilla.

Mantelinäkkileipä-ohje

3 dl mantelijauhetta

1 dl rouhittuja manteleita

1 rkl psylliumia

1 tl suolaa

2 dl vettä

VAIHE 1) Kiehauta vesi kattilassa. Yhdistä kaikki ohjeen kuivat aineet.

VAIHE 2) Kaada kuuma vesi kuivien aineiden joukkoon ja sekoita huolellisesti.

VAIHE 3) Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja tasoittele se kosteilla sormenpäillä ohueksi pyöreäksi tai suorakolmion muotoiseksi levyksi. Viillä taikinan pintaan halutessasi annospalojen muoto. Näin saat napsautettua valmiista näkkileivästä siistit palat. Paista näkkileipää uunin keskiosassa 180 asteessa, noin 40 minuuttia, kunnes näkkileivän pinta on kevyesti paahtunut.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image