5 vinkkiä, joilla saat uudenvuodenlupauksesi kestämään

Vuodenvaihteessa naureskellaan usein, kuinka on taas aika tehdä turhia lupauksia. Usein naurun taakse kätkeytyy kuitenkin aito halu saavuttaa nämä lupaukset. Alla viisi vinkkiä, joiden avulla lupaukset on mahdollista lunastaa.

1) Jos arjessasi on paljon asioita, joita haluat muuttaa, valitse niistä yksi.

Jos haluat muuttaa kaiken kerralla, on todennäköisempää, ettet onnistu muuttamaan pysyvästi mitään. Valitse sinulle mahdolliselta tuntuva haaste ja satsaa energiasi siihen.

2) Laadi suunnitelma.

Kun sinulla on suunnitelma, mitä kohti kuljet, on matkanteko paljon helpompaa. Mitä muutoksia uusi lupauksesi vaatii arjessa? Aseta esimerkiksi viikkotavoitteita tai pieniä palkintoja matkan varrelle — motivaatiosi pysyy yllä ja saat tarpeellisia onnistumisen kokemuksia epäilyksen sijaan. Ehkä voisit myös kirjata tavoitteesi ja suunnitelmasi paperille sekä laittaa lappusen jääkaapin oveen? Tai ehkä voisit saada ystäväsi haastettua mukaan? Ulkopuolinen tsemppaus auttaa jaksamaan.

3) Lupaus luisuu käsistä heti alkumetreillä? Muistathan, että uuden tavan oppimiseen voi mennä jopa kaksi kuukautta.

Aloita siis maltillisesti, jotta alku tuntuu helpolta ja miellyttävältä. Jotta saat uuden tavan lopulta helpoksi osaksi arkeasi, se vaatii alkuun ponnistelua. Muista kahden kuukauden sääntö ennen luovuttamista — kaksi kuukautta on lopulta lyhyt aika elämästäsi!

4) Itsesi ruoskimisen sijaan etsi onnistumisia.

Jos mokaat, puhu itsellesi lempeästi. Jos jokin viikko tuntuu kaoottiselta eikä tälle uudelle projektille ole aikaa, ajattele, että ensi viikolla palaat jälleen asian pariin. Pidä kuitenkin jokin aikaraja, jonka puitteissa joustat, jotta lupaus ei unohdu arjen keskellä. Hyvä keino on laittaa kalenteriin muistutus aina, kun epäilet unohtavasi tämän uuden tavoitteen. Uutta opetellessa on hyvä miettiä haastetta pitkällä tähtäimellä: yksi hankala viikko ei vaikuta kokonaisuuteen juuri lainkaan, kun pääpaino on onnistumisissa.

5) Etsi projektistasi hyvät puolet ja keskity niihin.

Muistuta itseäsi siitä, miksi ryhdyit muutokseen ja mitä hyvää siitä seuraa tulevaisuudessa. Hankalissa tilanteissa juttele henkilölle, jonka tiedät tsemppaavan sinua eteenpäin.

Matkalla kohti tavoitteitasi ole itsellesi armollinen. Elämä ei ole suorittamista varten. Elämästä saa ja kannattaa nauttia, ja tämä uusi lupauksesi ehkä vain auttaa sinua tulevaisuudessa nauttimaan vielä hieman enemmän. Lupauksille naureskelun sijaan voit pohtia, missä olet jo onnistunut.

Teetkö sinä lupauksia uudelle vuodelle? Millä keinoilla voit pitää kiinni lupauksestasi ja saavuttaa tavoitteesi?

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image