Innostuja, huolehdi itsestäsi!

Luet mielenkiintoisen, juuri osaamisesi osuvan työilmoituksen ja hetkeä myöhemmin olet jo hakenut kyseistä paikkaa. Kuulet tuttavalta kehuja kivasta uudesta harrastuksesta ja hetkeä myöhemmin löydät myös itsesi tältä tunnilta into pinkeänä. Kaveri kysyy, lähdetkö kahville työpäivän päätteeksi ja vastaat: “Joo!”, ennen kuin olet ehtinyt asiaa edes ajatella. Kuulostaako tutulta?

Taidat olla innostuja. Uudet projektit, taidot ja tiedot herättävät sinut henkiin. Tietynlainen uteliaisuus ja itsensä kehittämisen sekä haastamisen halu saavat sinut tekemään asioiden eteen jotain — usein siis huomaat tekeväsi paljon kaikenlaista. Innostuminen on aitoa, ja motivaatio kaikkia tehtäviä kohtaan tulee sisältä.

Innostuja kokee asiat merkityksellisinä. Kriittinen ajattelu saattaa kuitenkin unohtua innostuksen keskellä. ’’Kyllä minä jaksan, tämähän on kivaa’’, saattaa moni ajatella.

Innostuja ajattelee usein, että “pitäisikö” -ajattelu on ajanhukkaa — kokeillaan ja katsotaan mieluummin. Tämä on sekä voimavara että jonkinlainen taakka, sen voi varmasti jokainen innostuja allekirjoittaa.

Innostujankin innostus saattaa hiipua, kun elämässä on sekä työn, harrastusten että ihmissuhteiden saralla useita pyöriä pyörimässä. Innostuneen ihmisen keho on jatkuvasti stressitilassa, sympaattinen hermosto aktiivisena ja mieli täynnä ajatuksia.

 

Innostujakin tarvitsee lepoa tasapainottamaan arkeansa

Loputon uteliaisuus saa innokkaan ihmisen tarttumaan asioihin entäjossien sijaan. Innostuja kokee ja näkee monenlaista, mistä on hyötyä tulevaisuuden mahdollisuuksia ajatellen. Innostujan kanssa voi olla helppoa keskustella lähes asiasta kuin asiasta, onhan hänellä omakohtaista kokemusta lukuisista aiheista.

Joitain innostujia pidetään erityisen rohkeina ja avoimina ihmisinä — nämä kehut saavat innostujan kuitenkin haalimaan yhä enemmän uusia kokemuksia. Innostujankin innostus saattaa hiipua, kun elämässä on sekä työn, harrastusten että ihmissuhteiden saralla useita pyöriä pyörimässä.

Innostuneen ihmisen keho on jatkuvasti stressitilassa, sympaattinen hermosto aktiivisena ja mieli täynnä ajatuksia. Ajatukset usein seuraavat mukanaan sänkyyn ja innostuja pyörittelee ajatuksia päässään, kun toisenlainen vierustoveri on jo nukkunut hyvän tovin. Pitkittyessään tällainenkin stressi saa kantajansa uupumaan.

Sinä kanssainnostuja, joka luet tätä: muistathan huolehtia kaiken tekemisen vilskeessä myös itsestäsi. Muistathan huilata ja hengähtää, viettää aikataulutontakin elämää, ilman tavoitteita. Pystyt omalla innokkuudellasi varmasti motivoimaan myös ympärilläsi olevia, ehkä voit kanavoida osan omasta tekemisestäsi muiden tsemppaamiseen.

Sinä, jonka lähipiirissä on innostuja, jos toinenkin: muistutathan tätä sormet syyhyten uusiin juttuihin syöksyvää toveriasi siitä, että hän on hyvä, arvokas ja ihana sellaisenaan — vaikka hän ei jatkuvasti jaksaisikaan.

Innostutko sinä helposti? Tunnetko, että jatkuva innostuminen saa sinut toisinaan myös uupumaan?

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image