Innostuja, huolehdi itsestäsi!

Luet mielenkiintoisen, juuri osaamisesi osuvan työilmoituksen ja hetkeä myöhemmin olet jo hakenut kyseistä paikkaa. Kuulet tuttavalta kehuja kivasta uudesta harrastuksesta ja hetkeä myöhemmin löydät myös itsesi tältä tunnilta into pinkeänä. Kaveri kysyy, lähdetkö kahville työpäivän päätteeksi ja vastaat: ”Joo!”, ennen kuin olet ehtinyt asiaa edes ajatella. Kuulostaako tutulta?

Taidat olla innostuja. Uudet projektit, taidot ja tiedot herättävät sinut henkiin. Tietynlainen uteliaisuus ja itsensä kehittämisen sekä haastamisen halu saavat sinut tekemään asioiden eteen jotain — usein siis huomaat tekeväsi paljon kaikenlaista. Innostuminen on aitoa, ja motivaatio kaikkia tehtäviä kohtaan tulee sisältä.

Innostuja kokee asiat merkityksellisinä. Kriittinen ajattelu saattaa kuitenkin unohtua innostuksen keskellä. ’’Kyllä minä jaksan, tämähän on kivaa’’, saattaa moni ajatella.

Innostuja ajattelee usein, että ”pitäisikö” -ajattelu on ajanhukkaa — kokeillaan ja katsotaan mieluummin. Tämä on sekä voimavara että jonkinlainen taakka, sen voi varmasti jokainen innostuja allekirjoittaa.

Innostujankin innostus saattaa hiipua, kun elämässä on sekä työn, harrastusten että ihmissuhteiden saralla useita pyöriä pyörimässä. Innostuneen ihmisen keho on jatkuvasti stressitilassa, sympaattinen hermosto aktiivisena ja mieli täynnä ajatuksia.

 

Innostujakin tarvitsee lepoa tasapainottamaan arkeansa

Loputon uteliaisuus saa innokkaan ihmisen tarttumaan asioihin entäjossien sijaan. Innostuja kokee ja näkee monenlaista, mistä on hyötyä tulevaisuuden mahdollisuuksia ajatellen. Innostujan kanssa voi olla helppoa keskustella lähes asiasta kuin asiasta, onhan hänellä omakohtaista kokemusta lukuisista aiheista.

Joitain innostujia pidetään erityisen rohkeina ja avoimina ihmisinä — nämä kehut saavat innostujan kuitenkin haalimaan yhä enemmän uusia kokemuksia. Innostujankin innostus saattaa hiipua, kun elämässä on sekä työn, harrastusten että ihmissuhteiden saralla useita pyöriä pyörimässä.

Innostuneen ihmisen keho on jatkuvasti stressitilassa, sympaattinen hermosto aktiivisena ja mieli täynnä ajatuksia. Ajatukset usein seuraavat mukanaan sänkyyn ja innostuja pyörittelee ajatuksia päässään, kun toisenlainen vierustoveri on jo nukkunut hyvän tovin. Pitkittyessään tällainenkin stressi saa kantajansa uupumaan.

Sinä kanssainnostuja, joka luet tätä: muistathan huolehtia kaiken tekemisen vilskeessä myös itsestäsi. Muistathan huilata ja hengähtää, viettää aikataulutontakin elämää, ilman tavoitteita. Pystyt omalla innokkuudellasi varmasti motivoimaan myös ympärilläsi olevia, ehkä voit kanavoida osan omasta tekemisestäsi muiden tsemppaamiseen.

Sinä, jonka lähipiirissä on innostuja, jos toinenkin: muistutathan tätä sormet syyhyten uusiin juttuihin syöksyvää toveriasi siitä, että hän on hyvä, arvokas ja ihana sellaisenaan — vaikka hän ei jatkuvasti jaksaisikaan.

Innostutko sinä helposti? Tunnetko, että jatkuva innostuminen saa sinut toisinaan myös uupumaan?

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image