Jätä murheesi metsään – Puhu puille ja anna kallion kannatella

Metsä on aina ollut suomalaisille voiman, lohdun ja suojan paikka. Se on edelleen sitä. Jos sinulla on juuri nyt vaikeaa, niin tässä on kaksi tapaa, joilla voit jättää taakkojasi metsään.

Puhu. Puhuminen auttaa toki myös ihmisten kanssa. Puhuminen on aina hyväksi. Jokainen meistä tarvitsee kuulijaa. Metsässä yksin puhumisessa on jotakin erityislaatuista. Puhu puille, kiville, kallioille, järville, taivaalle ja maalle. Paikalla ei ole toista ihmistä ja kuitenkin usein tuntuu kuin joku kuuntelisi.

Kerro kaikki. Kerro metsälle surut, ilot, pelot ja unelmat. Anna metsän kuulla suurimmat tuskasi ja kirkkaimmat ekstaasisi.

Puhuminen ja luonnon tutkitut hyvinvointivaikutukset tekevät varmasti taikansa. Olosi hyvin varmasti helpottuu.

Toinen voimallinen tapa jättää taakat taakseen on “kalliolle sulaminen”. Löydä ensin turvallinen, mukava ja paljas kallion kohta ja käy siihen selällesi. Paljas kallio on siitä hyvä, että kun käyt sille saat selkeän painalluksen takaisin. Samalla kun kehosi painaa kalliota, niin kallio painaa kehoasi.

Anna sitten koko painosi kalliolle. Anna kehosi painon lisäksi myös koko psyykkinen painosi maalle. Anna kaikki taakat. Rentoudu syvästi ja hellitä kokonaisvaltaisesti. Kuinka ihanaa onkaan, että joku kannattelee, joku suuri, vakaa ja voimallinen – kallio. Kuin vanhempi pitelee lastaan niin maa pitelee ihmistä.

Jos haluat ottaa muinaissuomalaisista viisautta taakkojesi jättämiseen, niin voit pohtia seuraavaa näkökulmaa. Pyyntikulttuurin ajan muinaissuomalaiset ajattelivat, että palvelus palveluksesta, kun toimivat luonnon kanssa. Muinaissuomalaiset jättivät juomaa, ruokaa ja arvometalleja pyhille paikoille. Jos metsät ja kalliot ottavat nyt sinun taakkasi, niin voisitko nykyaikaisena vastapalveluksen muotona viedä metsästä jotakin sellaista pois, jota sinne ei kuulu eli vaikka ihmisten jättämiä roskia.

Kiitä metsää ja maata aina, kun saat apua ja lohtua. Metsä kuulee varmasti myös kiitoksesi. Kiitos tekee kiittäjästään kauniin.

Lisää syvästi vaikuttavasta kalliolle sulamisesta löydät Metsässä – uppoudu metsään, itseesi ja elämään -kirjasta.

 

Unsplash kuva: Lukasz Szmigiel


Loistavat metsään uppoutumisen menetelmän ohjaajakoulutukset – lämpimästi tervetuloa mukaan!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image