“En minä osaa, kun en osannut koulussakaan” – 3 askelta sinulle, joka haluaisit neuloa, mutta et ole vielä uskaltanut aloittaa

Sanna Wikström ja Mia Sumell. Kuva Jonne Räsänen 2019

“En minä osaa, kun en osannut koulussakaan”, on monen ensimmäinen ajatus villasukista. Mutta aikuisena tilanne on hyvin erilainen kuin kouluaikana. Koulussa tehtiin muita varten, aikuisena voi neuloa itseään varten. Neuloessa voi istua alas, keskittyä yhteen asiaan kerrallaan ja uppoutua sen tekemiseen. Näin sotkut, huutavat laitteet ja arjen sirkus sulkeutuvat hetkeksi huomion ulkopuolelle. On valtavan hieno tapa oppia priorisoimaan omia hengähdyshetkiä kaiken keskeneräisen ja epätäydellisyyden keskellä.

Neulesuunnittelija Mia Sumellin ja Hidasta elämää -perustajan Sanna Wikströmin Hyvän mielen villasukat kannustaa kietoutumaan hyviin ajatuksiin neulomalla.  Kun kaikki tuntuu kaatuvan päälle, jalkaansa voi vetää esimerkiksi huolettomuussukat.

“Neulomalla pystyn keskeyttämään ajatusvyöryn, joka muuten muuttuisi lopulta kaoottiseksi, kun ajatuksia alkaa olla liikaa. Stressaantuneena ajatukset ovat epätoivon värittämiä, mutta neuloessa asiat ikään kuin ratkeavat ja järjestyvät itsestään. Kun mieli tyyntyy, alkaa yhtäkkiä löytää ratkaisuja eivätkä ongelmat tunnu enää niin isoilta tai kamalilta”, kertoo Mia Sumell.

Tässä Mian 3 askelta sinulle, joka haluaisit neuloa, mutta et ole vielä uskaltanut aloittaa:

1. Fiilistele ja innostu. Selaile kuvia netistä, somesta, kirjoista ja lehdistä. Liity Facebookin sukka- ja neuleryhmiin. Haluaisitko tehdä kirjoneulesukat vai yksiväriset palmikkosukat? Tulevatko sukat itselle vai lahjaksi?

Älä ota liian vaikeaa, mutta älä myöskään liian helppoa ohjetta. Mielenkiinto ja motivaatio säilyvät paremmin, kun lopputuloksena on sellaiset sukat, joista olet haaveillut.

2. Valitse värit. Tarkasta langan paksuus ja mieti, mitä värejä sukissa haluaisit olevan. Ole jälleen rohkea! Sydämien ei tarvitse olla aina punaisia. Sitten vain penkomaan lankakoreja tai kauppaan ostoksille. Jos olet epävarma, kysy kaverilta tai myyjältä apua. (Taas saa olla innoissaan!)

3. Lähde rohkeasti tuumasta toimeen! Nyt kun ohje ja tarvikkeet  ovat valmiina, tarvitset vain aikaa. Istu alas ja aloita. Seuraa rauhassa ohjetta. Mielellään aluksi niin, ettei häiriötekijöitä ole paljon, jotta ajatus ei karkaa. Kun pääset alkuun, voit kaavioita seuratessasi kuunnella samalla esimerkiksi äänikirjaa. Nauti työn edistymisestä ja onnistumisesta! Kehityksen huomaa itse nopeasti.

PS: Se kantapää ei ole niin vaikea kuin luulet. Eikä kukaan tule purkamaan työtäsi, jos siellä on pari silmukkaa väärin. <3

Kurkkaa puodista Sanna Wikströmin ja Mia Sumellin ihanat hyvän mielen villasukkakirjat!

Hyvän mielen villasukat

 

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
Saat -30% alennuksen korttipakoista etukoodilla KORTIT30 
PUOTIIN
close-image