Oletko se tyyppi, joka näyttää aina pärjäävän? – Myös vahva ihminen tarvitsee kannustusta

Katsoin ihaillen ihmistä. Katson, miten hienoja asioita hän on tehnyt ja miten taitava hän onkaan. Hän on niin menestyvän oloinen, että ajattelen hänen kyllä paistattelevan onnistumisissaan. Hän ei varmastikaan tarvitse kehuja.

Iltaisin hän katsoo itseään peiliin ja ehkä miettii, mitä muut miettivät. Hän on ylittänyt itsensä, ja se on saanut pelon nousemaan hänessä. Ponnistellen hän on saanut tehtyä sen, mitä on halunnut, mutta sisuksissa kalvaa epävarmuus. Koska sydän hakkaa vieläkin pelosta ja rohkeudesta yhtä aikaa. Aamulla hän katsoo itseään peiliin, tsemppaa itseään ja lähtee uuteen päivään.

En usko, että on olemassa yhtään ihmistä, josta ei pohjimmiltaan tuntuisi hyvältä, että häntä kehutaan, kiitetään ja kannustetaan. Jokaisella meistä on omat kamppailumme elämässä, jotka eivät välttämättä näy ulospäin. Ja kyllä: myös hänellä, joka näyttää leijailevan elämän myötätuulissa, hänkin kaipaa kauniilla tavalla nähdyksi tulemista. Moni jopa suorittaa, onnistuu ja menestyy vain ja ainoastaan sillä draivilla, että joku sanoisi: ”Hienosti tehty!”

Monesti vahvat näyttävät vahvoilta siksi, että he ovat oppineet pyristelemään silloinkin, kun kukaan ei sano yhtään ainutta myötätuulen sanaa. Heidän sisällään kamppailevat juupas ja eipäs, kunnes joku sanoo ”Kiitos!” Ja silloin sisällä läikähtää.

Jos koskaan ajattelet jotain kaunista toisesta ihmisestä, sano se. Ja vaikka et ajattelisikaan, koita ajatella hänestä jotain kaunista. Ja sitten sano se. Jos meidän ihmisten välillä olisi enemmän kauneutta kuin kateutta, meillä olisi ehtymättömät voimavarat ympärillämme koko ajan. Kun itseä epäilyttää, toiset tukevat (myös silloin, kun ei uskalla paljastaa epäilevänsä).

3 tapaa kehua, kiittää ja kannustaa ystävää, tuntematonta, ohikiitävää menestyjää, maineikasta tähteä, epäonnistujaa tai ihan ketä tahansa:

1. Avaa suusi, vaikka sinua pelottaa. Kyse ei ole sinusta ja siitä, kuulostatko tyhmältä sanoessasi kauniita asioita toiselle. Kyse on hänestä. Voimaannuta toista aina, kun voit. Se ei ole sinulta pois.

2. Kirjoita aina jotain kaunista toiselle esimerkiksi meileissä. Muista 4K:ta: kehu, kannusta, kiitä tai kohtaa. Nosta toinen ihminen hyvän jalustalle. Jokainen ihminen ansaitsee sellaista – etenkin keskellä kiireistä päivää.

3. Jätä pieniä viestilappuja. Mikään ei ole niin ihanaa, kun saada pieniä viestejä, joissa on ihanat sanat. Sanat, jotka haluaa painaa sydämeensä mutta usein myös säilyttää – laittaa jonnekin näkyviin.

Ketä kaikkia sinä voisit kehua, kiittää tai kannustaa juuri nyt?

Lisää lempeyttä itseä, muita ja elämää kohtaan löydät Lempeyden kirjasta. Kuuntele kirja äänikirjana täältä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image