Hyvän tekeminen tekee hyvää – Auttamalla voit käynnistää auttamisen ketjureaktion ja saada muutkin auttamaan

Vieraskynän kirjoittaja on Suomen World Vision -järjestön markkinointipäällikkö. World Vision on yksi Suomen suurimmista kehitysyhteistyöjärjestöistä ja itsenäinen osa maailman suurinta kummilapsijärjestöä, World Visionia. Järjestö suojelee lapsia ja puolustaa heidän oikeuksiaan Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa.  

”Auttamisen ilo” ei ole vain tyhjä sanapari, vaan se, että voi antaa itsestään muille ja on mukana tekemässä jotain merkityksellistä, tuo elämään paljon iloa ja sisältöä.

Olen pöytälaatikkorunoilija, mindfulness-harjoittaja sekä kummilapsijärjestö Suomen World Visionin työntekijä ja intialaisen Tara-tytön kummi. Universumin vuoronvaihto tönäisi minut matkailualalta töihin hyväntekeväisyysjärjestöön.

Toisten auttaminen hellii sielua

En ajattele, että kaikkien tulee vaihtaa työpaikkaa tai muuttaa koko elämänsä auttaakseen muita. Kaikille se ei tunnu oikealta tai ei ole mahdollista, mutta mikäli sinulla on siihen voimavaroja, ole rohkea tekemään enemmän muiden ihmisten hyväksi. Voin kertoa kokemuksesta, että se kannattaa ja tekee myös sinusta itsestäsi onnellisemman. Voit mennä mukaan paikalliseen vapaaehtoistoimintaan tai etsiä muita vaihtoehtoja auttaaksesi heitä, jotka ovat avun tarpeessa. Voit esimerkiksi osallistua Tekojen tiistai – tempaukseen tai katsoa millaisia urapolkuja järjestömaailma tarjoaa. Monesti käynnistät ketjureaktion, jossa apua saanut päätyy lopulta auttamaan muita ja maailma paranee entisestään.

Monissa maailman uskonnoissa ja elämänkatsomuksissa lähimmäisestä huolehtiminen ja heikommassa asemassa elävien tukeminen näyttelevät keskeistä roolia. Kutsuttiinpa sitä Kultaiseksi säännöksi tai yhdeksi neljästä hyveellisestä idusta kiinalaisfilosofin ihmisnäkemyksen opissa. Myös buddhalaisuudessa myötätunto ja viisaus kuuluvat erottamattomasti yhteen. Näiden ohjeiden avulla tavoitellaan muun muassa hyvää elämää. Tuskinpa vanha viisaus puhuu palturia, sillä muiden auttaminen usein hellii sielua ja vie sinut lähemmäksi omaa onneasi ja mielenrauhaa.

Kun autat toista ihmistä, kosketat hänen elämänsä lankaa kultaisella virkkuukoukulla ja se jättää myös sinuun itseeni hyvän olon.

Auttaminen on sielun aurinkokenno. Hyvän tekeminen lataa akkusi.

Monelle auttaminen on jo ehkä osa ammattia tai elämänasennetta, mutta osalle toisten auttaminen jää taka-alalle, kun omasta arjesta selviytymisen vie voimia. Hyväksy myös se, ettei aina ole sinun hetkesi auttaa muita, mutta älä jää jumiin siihen ajatukseen. Joskus se hetki tulee ja se on juuri sinun aikasi ojentaa auttava kätesi. Vähän kuin universumin määräämä vuoronvaihto. Ole herkkä tuulen kääntymiselle ja pidä silmällä tuota vuorolistaa.

Auttaminen voi kokemukseni mukaan myös antaa energiaa. Se voimaannuttaa, kun tekojesi kautta jonkun toisen ihmisen huominen on parempi.

On kunnia olla mukana suuressa tehtävässä, auttamassa muita. Tuntuu myös hyvältä kuulua porukkaan, joka jakaa samat arvot ja kohdata myötätuntoisia ihmisiä työssään. Meitä on yli 14 000 suomalaista, jotka muutamme äärimmäisessä köyhyydessä elävien kehitysmaiden lasten elämää päivittäin. Suomalaisten tuella autamme 500 000 lasta ja aikuista.

Upeaa ajatella, että niin monella ihmisellä on sydäntä välittää kaukana asuvasta lapsesta ja uskoa hänen tulevaisuuteensa. Hyvän tekeminen tekee hyvää.

Oona Rintala

Olisiko kummius sinunkin tapasi auttaa? Tutustu lisää täällä: https://www.worldvision.fi/

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image