Kun edessä on suuri valinta, kumpaa kannattaa kuunnella – järkeä vai tunnetta?

Elämän valinnoissa kohtaavat järki ja tunne, ihmistä pienentävä pelko ja suuri sydämen palo. Niiden ristitulessa on helppo viivytellä. Moni vetkuttelee peloissaan pientenkin askelten ottamista.

Välillä pelko on liikkeellepaneva voima. Kiirehdit uuteen koska et uskalla jäädä, uskot jääväsi jotain vaille. Tavoittelet jotakin, vaikka sielullasi on jo kaikki. Sydän tahtoisi luottaa, hengitellä rauhassa paikallaan.

Aina ei ole mahdollista seurata sydämensä syvimpiä viestejä, eikä välttämättä tarkoituksenmukaistaan. Muistan jo ajalta ennen tietoisen elämäni alkua, kuinka eräs kiinnostava työpaikka herätti minussa voimakkaan tunteen. Tämä ei ole minua varten. Järki kuitenkin ohitti tunteen ja valitsin tuon työn.

Mitä sain? Vahvistuksen, miten tärkeä oma tunne on. Läksyn joka seuraa, kun toimin itseäni vastaan. Seinän, johon törmätä ja turhautuen hakata päätäni, kunnes lopulta ymmärsin kääntyä oikeaan suuntaan. Kaikella on tarkoituksensa.

Jälkikäteen ei kannata harmitella, en minäkään viitsi. Teet valintasi aina sillä osaamisella ja voimavaroilla, jotka kulloinkin on käytettävissä. Et tee tarkoituksella huonoja päätöksiä – ja jos teet, niidenkin taustalla on positiivinen aie. Jos kieltäydyt upeasta mahdollisuudesta, ehkä suojelet itseäsi epäonnistumiselta. Et halua tuntea häpeää tai tulla hylätyksi. Itsensä suojaaminen on mitä luonnollisin teko pienen ihmisen elämässä.

Eri asia on, jos haluaa kasvaa suureksi. On oltava ainakin vähän rohkea. Rohkeus ei ole pelon puuttumista vaan sitä, että ottaa pelon mukaan leikkiin. Tanssii sen kanssa, mutta ei anna sen viedä. Sydän saa olla suurempi ja voittaa.

Helpottaa kun ajattelee, että ei tarvitse uskaltaa liikaa kerralla, valloittaa koko maailmaa yhdellä loikalla. Jättiläiskupla puhkeaa nopeasti. Kauneimmin kasvat sinulle sopivin askelin, luonnollisesti.

Kun olet yhteydessä itseesi, opit tunnistamaan, mikä on sinua varten. Mieli kirkastuu, tunne voimistuu uusiin sfääreihin. Jos aiemmin elämä oli velvollisuuksien ja semikivojen asioiden epämääräistä puuroa, jossa mikään ei tuntunut miltään tai korkeintaan ahdisti, vähitellen uskallat sanoa ei sille, mikä ei tuota todellista iloa. Tunnistat ja tunnustat, mille sydämesi sanoo kyllä – tai suorastaan hell yes! Ja sitten uskallat ottaa sydämesi suuntaan ensimmäisen tärkeän askeleen.

Kun haluat tehdä elämässä enemmän itsesi näköisiä valintoja, tule Oman voiman kesä -kurssille. Sen harjoitukset vapauttavat ja vahvistavat! Voit aloittaa vaikka heti ja tehdä tehtäviä rauhassa pitkin kesää. Lue lisää ja tule mukaan!

Teksti on lainattu ja sovellettu Katri Syvärisen kirjasta Vuoden paras päivä.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image