Asiantuntija Jarko Taivasmaa: ”5 syytä, miksi sinunkin kannattaa mennä metsään”

Metsä on täynnä ikiaikaista voimaa, joka hoitaa suomalaista sielua. Toimintaterapeutti, chi kung -opettaja ja Metsä ja meditaatio -korttien tekijä Jarko Taivasmaan uutuuskirja Metsässä – Uppoudu metsään, itseesi ja elämään kertoo, miten läsnäolon ja luontoyhteyden kautta voi purkaa stressitilaansa ja löytää elämään uutta energiaa.

Tässä Jarkon 5 syytä, miksi sinunkin kannattaa mennä metsään.

1. Metsässä vietetty aika lisää elinvoimaasi
Metsä on täynnä sellaista luonnonvoimaa, josta ihminenkin voi saada osansa. Jo kymmenessä minuutissa verenpaineesi alkaa laskea ja pulssisi tasoittua. Kahdessa kymmenessä minuutissa mielialasi kohoaa, tunnissa tarkkaavaisuutesi paranee ja kahden tunnin jälkeen elimistösi puolustuskyky kohenee.  Luonnossa vietetty aika on myös paluuta ihmiselle lajityypillisempään ympäristöön. Siirtyminen kaupunkiympäristöstä metsän rauhaan voi saada jonkun syvällä olemuksessasi rentoutumaan, hellittämään ja kokemaan itsensä ravituksi.

2. Metsä auttaa sinua palaamaan ajatusten oravanpyörästä läsnäolon tilaan
Luonto kutsuu sinua huomioimaan ympäristöäsi tässä ja nyt. Se auttaa sinua tyhjentämään pään turhista ajatuksista. Moni kokee, että metsässä tuntuu samalta kuin meditoidessa.  Oletko sinäkin huomannut saman? Kun menet metsään, et tarvitse meditaatiotyynyä tai meditaatiotekniikkaa. Metsä on tarpeeksi.

3. Metsä vahvistaa yhteyttäsi luontoon –  ja kaikkeen ympärillä olevaan
Jos haluat tuntea olevasi todella elossa, niin silloin kannattaa mennä metsään. Metsä on täynnä eläviä organismeja, eläviä olentoja. Aivan konkreettisesti ympärilläsi on elämää enemmän kuin kaupungissa. Anna itsesi hengittää syvään metsäilmaa ja haista metsä. Tule sitten tietoiseksi elämästä ympärilläsi. Huomaa, että kehosi on elävä olento kuten kasvit, puut ja eläimet. Sinä olet osa kaikkea tätä elämää. Anna metsän kuiskata tämä viisaus sinulle.

4. Metsä tarjoaa todellisen somepaaston
Vietä pidempi tovi metsässä, ehkä jopa yö metsässä. Vietä se hiljaisuudessa ja ilman kännykkää ja muita teknologisia välineitä. Anna itsesi rentoutua ja juurtua. Ehkä sinulle tapahtuu sama kuin minulle, kun vietän tovin pidempään metsässä. Yhtäkkiä ihmisten luoma sivilisaatio hienouksineen ja hupsutuksineen tuntuu vain kaukaiselta mielen unelta. Todelliselta tuntuvat puut ympärillä, tuo iso kivi tuossa, sammalmätäs, maa jalkojen alla ja taivaan sininen avaruus. Tämä on oikeasti todellisuus, koska siinä hetkessä aistittava todellisuuteni on vain metsää. Kaupunkiin pääsen vain kuvittelun ja muistelun avulla. Tällaisina hetkinä elämässä on ihmeellistä mysteerin tuntua ja makua. Silloin kumarran metsää.

 5. Metsä on hapekas harjoitussali
Jos pidät meditaatiosta, joogasta, chi kungista tai vaikka taijista, niin mene tekemään sitä metsään. Voit huomata, että harjoituksesi saavat uutta syvyyttä. Tuntuu kuin metsä meditoisi kanssasi ja kutsuisi sinua syvempään läsnäolon sukellukseen. Ja vaikka metsä kutsuu sinua meditaatioon jo spontaanisti, niin harjoitusten kanssa kokemuksesta voi tulla erityisen syvä ja ravitseva.

Lähteenä käytetty myös: Forest & medicine -tutkimus ja Metsäntutkimuslaitos.

Kurkkaa kirja.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image