3 syytä, miksi parempi itsetuntemus auttaa sinua olemaan onnellinen – ”Ymmärrät, että olet jo eheä, kaunis ja kokonainen”

Meillä jokaisella on omanlainen, alitajuisesti muodostunut käsitys onnellisuudesta, ja se vaikuttaa kaikkiin päätöksiimme elämämme varrella. Tiedostimmepa sitä tai emme, ihminen sisäsyntyisesti yrittää välttää kipua ja pyrkii kohti parempaa oloa.

Onnellisuusvalmentaja Auli Malimaan uutuuskirja Onni asuu jo sinussa – 9 tapaa olla onnellinen auttaa sinua löytämään oman persoonallisuustyyppisi ja ainutlaatuisen tapasi olla onnellinen. Nuo tavat perustuvat enneagrammi-persoonallisuusmalliin, joka kuvaa yhdeksää erilaista persoonallisuustyyppiä. Jokaisella niistä on selkeä oma toimintalogiikkansa ja selviytymisstrategiansa, joiden avulla ne uskovat sopeutuvansa ja selviytyvänsä tässä maailmassa.

Elämämme haasteista huolimatta meillä jokaisella on kyky olla onnellinen. Tässä Aulin kolme hyvää syytä, miksi omaan persoonallisuustyyppiin kannattaa tutustua.

1. Vapaudut onnellisuutta rajoittavista uskomuksista

Enneagrammityyppimme taustalla on alitajuinen selviytymismalli, joka on muotoutunut meille jo lapsuudessamme. Pyrimme tietämättämme tyydyttämään selviytymismallin mukaisia tarpeita, sääntöjä ja uskomuksia, sillä siten uskomme selviävämme elämässä. Koska selviytymistarpeen ja uskomusten taustalla on hylätyksi tulemisen pelko, onnellisuuden sijasta noita sääntöjä totellessamme sitoudummekin tuohon pelkoon.

Kun tiedostamme nuo rajoittavat uskomukset ja toimintaohjeet, meidän on mahdollista vapautua niistä ja oivaltaa oma tapamme olla onnellinen.

2. Opit olemaan armollisempi itseäsi kohtaan

Niin kauan, kun emme tunnista meitä rajoittavia uskomuksia ja pelkoja, ne hallitsevat meitä. Olemme mielemme armoilla, eikä mielenrauhasta ei ole tietoakaan. Mielialamme heiluvat ylös ja alas, ja pyörimme keskellä tunteiden myllyä. Saatamme jopa lisätä vettä myllyyn olemalla itseämme kohtaan tylyjä ja arvostelevia.

Kun tulemme tietoisiksi omasta selviytymismallistamme, ymmärrämme, ettei meidän ole pakko uskoa mielemme jokaista väitettä eikä totella kaikkia sen sääntöjä. Ymmärrämme, että malli on muotoutunut suojelemaan meitä varhaisessa lapsuudessamme. Samaa se yrittää yhä, vaikka meistä on tullut jo aikuisia ja osaamme jo itse kantaa vastuun itsestämme. Kun tiedostamme mallin ja uskomusten hyvää tarkoittavan alkuperän, voimme katsoa ymmärtävästi sen aikaansaamia, välillä vaativiakin toimintatapoja. Samalla tunnemme suurta armollisuutta itseämme kohtaan.

3. Ymmärrät, että olet jo eheä, kaunis ja kokonainen

Alitajuiset pelot ja uskomukset ovat kuin suojamuuri ympärilläsi. Kun tiedostat ne, ne muuttuvat joustavaksi ja läpinäkyväksi. Voit yhä käyttää kaikkia enneagrammityyppisi vahvuuksia ja hyviä ominaisuuksia, mutta tyyppisi rajoitukset ja pelot eivät enää estä sinua näkemästä sisäistä kauneuttasi. Sinä olet jo ehjä ja kokonainen. Mikään ei ole vialla eikä mitään tarvitse muuttaa, kehittää tai parantaa. Pelkojen ja uskomusten takana sinä olet – juuri tälläkin hetkellä – hyvä ja täydellinen. Todellinen ytimesi on tehty rauhasta, rakkaudesta ja onnellisuudesta.

Kurkkaa kirja:

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image