Haluatko muuttaa kumppaniasi? – Näin epäonnistut varmasti

Elän erikoista aikaa tällä hetkellä. Vedän miehille ja naisille erilaisia tapahtumia ja tämän seurauksena saan kuulla mitä erikoisempia tarinoita. Tuntemattomat ihmiset tulevat minulle juttelemaan omasta seksielämästään, omista haasteista parisuhteissaan ja elämän isoista mysteereistä. On mahtavaa kuulla, mitä ihmisillä on mielen päällä, mutta samalla tilanne tarjoaa myös tutkimusikkunan aiheisiin, jotka toistuvat monien ihmisten elämässä.

Yksi yleisimmistä kysymyksistä on: Kuinka muutan kumppaniani? Kuinka muutan miestäni?

Tämän kysymyksen kysyjä on yleensä itse löytänyt jonkin terveydellisen polun, kokenut henkisen heräämisen tai havahtunut parisuhteen ongelmakohtiin. Ja siihen hän haluaa kumppaninsa mukaan, jotta olisi joku joka ymmärtää tätä muutosta. 

Meistä on moneksi, eikä tähänkään kysymykseen ole yhtä ainoaa oikeaa vastausta.

Kun puhutaan ihmisyydestä, kyseessä on aina monimuotoinen asia. Siihen vaikuttaa niin moni tekijä, että asiat vaativat aina isompaa tarkastelua. Mutta tässä yhteydessä otan vain yhden tulokulman tähän. Ennen sitä pikakelaan kuitenkin omaan historiaani.

Kun itse aikoinaan oivalsin, että on olemassa useampia vaihtoehtoja toteuttaa omaa hyvinvointiaan, olin aivan superinnoissani. Halusin kuuluttaa koko maailmalle näistä löydöistä, jotka tulisivat auttamaan ihmisiä isosti. Halusin ennen kaikkea muuttaa omat läheiseni. Halusin muuttaa silloisen kumppanini, oman ainoan jäljellä olevan vanhempani sekä ystäväni.

Tuputin ratkaisujani ihmisille, jotka eivät edes tienneet kysyneensä mitään apua tai vastauksia. Minä tiesin paremmin ja halusin antaa heille kaikille vastaukset kysymykseen, kuinka pitää itsestään huolta. 

Noh, on helppo arvata miten tässä kävi. Parisuhde loppui, ystävät loittonivat, ja äitikin taisi ihmetellä muutosta. Jos haluan toisen muuttuvan, en välttämättä silloin hyväksy sitä, mitä toinen sillä hetkellä on. Kuinka olisinkaan voinut hyväksyä, kun en ollut hyväksynyt edes itseäni.

Palataanpa takaisin aiheeseen: Kuinka muutan kumppaniani? Kuinka muutan miestäni?

Mitäpä, jos sen sijaan, että yrittäisit muuttaa toista, kokeilisitkin hyväksyä itsesi ja sitä kautta myös toisen ihmisen tavan elää. On mahdollista, että kumppanisi ei koskaan tule olemaan kiinnostunut niistä asioista, jotka sinulle ovat nousseet tärkeiksi.

Se ei tarkoita, etteivätkö sinulle tärkeät asiat voisi olla sinulle tärkeitä, mutta tärkeä kysymys kysyttäväksi on: ”Hyväksynkö kumppanini, vaikka hän ei olisikaan kiinnostunut minulle tärkeästä asiasta?”.

Entä jos antaisitkin toiselle enemmän hyväksyntää, enemmän tilaa olla oma itsensä, enemmän muistutusta siitä, kuinka ihmeellinen hän on, kaikkine erilaisuuksineen? Mitä enemmän haluamme muutosta toiselle, sitä enemmän saatamme vahingossakin luoda tilaa, jossa toinen kokee, että hän ei riitä sellaisenaan. Ei aina, mutta tiedän, että itse olen tätä tehnyt useallekin ihmiselle.

Sen sijaan, että yrittäisimme muuttaa toista ihmistä, mitä jos muuttaisimme omaa käytöstämme toista kohtaan? Aina voi antaa mahdollisuuksia tulla samaan leikkiin, mutta leikkiin on mukavampi tulla, jos sen saa tehdä omana valintanaan, eikä toisen pakottamana.

Sinä olet se muutos, jonka haluat ihmissuhteissasi nähdä. Leppoisia harjoitushetkiä, heimolaiset!

Luonnollisin versio minusta -blogia sponsoroi Biomed

ps. Viikon valintani blogia sponsoroivan Biomedin valikoimista on Energyway ja aktiivinen b-complex.

Koska jokainen tarvitsee pientä energian lisäystä, jotta jaksaa olla toisille ihmisille läsnä.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
Saat -30% alennuksen korttipakoista etukoodilla KORTIT30 
PUOTIIN
close-image