Rakastan porkkanaleivoksia. Tällä kertaa halusin kuitenkin suunnitella porkkanoista suolaisen version, joita on mukavaa mutustella uunituoreina aamiaispöydässä.
Ohje on superhelppo. Sinun ei tarvitse muuta kuin sekoittaa kaikki aineet yhteen. Tämä on siis loistava resepti kiireiseen arkeen. Omassa arjessani hulinaa riittää pienen vauvan äitinä, joten tein aamiaismuffineista samalla kertaa version, jota myös pieni lapseni voi sormiruokailla.
Vauvan versiosta jätetään vain suola ja kurpitsan siemenet pois.
PORKKANAISET AAMIAISMUFFINIT
(Ohje on gluteeniton ja maidoton)
3 dl tattarijauhoja
½ dl kaurahiutaleita
½ dl mantelijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
4 dl porkkanaraastetta
½ dl kookosöljyä
(1 tl suolaa aikuisten muffineihin)
koristeluun: aikuisten muffineihin kurpitsansiemeniä
VAIHE 1) Sekoita kaikki kuivat aineet yhteen
VAIHE 2) Lisää märät aineet kuiviin aineisiin ja sekoita
VAIHE 3) Lusikoi taikinaa voideltuihin muffinivuokiin / tai paperisiin muffinivuokiin ja ripottele pintaan kurpitsansiemeniä. Paista uunin keskiosassa, 200 asteessa, noin 20-25 minuuttia, kunnes hammastikulla kokeiltaessa taikina ei tartu tikkuun.