Näihin raakasuklaakekseihin jää kerrasta koukkuun – mutta se ei haittaa!

Syön enimmäkseen suhteellisen tietoisesti. En silti ole immuuni herkuille, päinvastoin. Entisestä elämästä jäin kaipaamaan erityisesti suklaacookieita, joten halusin kehittää herkkuhimooni raakakeksit, joilla voisi herkutella terveellisemmin. (Olin myös niihin aikoihin sinkku ja taisin olla vailla muutakin kuin keksejä.)

Tässä on tuotekehitykseni lopputulos. Keksit ovat (liian) nopeita ja helppoja tehdä. Yleisin palaute: näihin jää heti koukkuun! Ainesosat ovat kuitenkin niin ravitsevia, ettei haittaa, jos ottaa vielä yhden… Kokeile jouluherkkupöytään tai joulunajan illanistujaisiin!

Noin 10 pikkuleipään tarvitset

1 dl sulaa kookosöljyä
2 rkl hunajaa tai n. 10-20 tippaa vaniljasteviaa
3/4 dl suklaanmakuista riisiproteiinijauhetta
3/4 dl kookos- tai mantelijauhoja tai kookoshiutaleita
2 rkl raakakaakaojauhetta
1 rkl macaa
1 rkl lucumaa
0,5 tl suolaa
0,5–1 tl vaniljauutetta
2 rkl kaakaonibsejä tai raakasuklaamassarakeita
0,5 dl kookosmaitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. (Kuiva-aineiden suhteen voit käyttää mielikuvitusta, kaikenlaista on tullut kokeiltua eikä mikään versio ole jäänyt syömättä.) Sekoita sula kookosöljy ja hunaja, ja lisää kuivat aineet niihin. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen kookosmaito ja sekoita lusikalla hetki: taikina jämähtää pian tiiviimmäksi. Ei haittaa, vaikka se jäisi hieman öljyiseksi – pakkanen hoitaa loput.

Taputtele keksit tarjottimelle tai leikkuulaudalle leivinpaperin päälle ja laita pakastimeen. Ne jähmettyvät nopeasti valmiiksi eivätkä säily edes kylmässä kovin kauaa – en ymmärrä miksi. Tee seuraavana iltana uusia.

Hifistelyversio: tee ensin pakastimeen raakasuklaata ja laita kaakaonibsien tilalle (tai lisäksi) taikinaan itsetehdyn raakasuklaan palasia. Oh yes.

Resepti on lainattu kirjasta Vuoden paras päivä, joka sisältää sankarittaren kasvumatkan vaiheiden lisäksi tärkeää hyvinvoinnin tukimateriaalia, kuten lohturuokareseptejä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image