Halailu, pussailu ja kauniit sanat pelastivat johtajan ylikuormitukselta – Läheisyys auttaa rauhoittumaan

Juttelin töissä konsernijohtajan kanssa syksystä ja oli kuulemma ollut “helvetin stressaavaa”. Stressin myötä uni oli kadonnut ja tilalle olivat tulleet sydämentykytykset, kivut sekä kiristävä tunne palleassa.

Nyt kuitenkin ihan muutaman viikon sisään tilanne oli muuttunut aivan toiseksi. Olo oli kuulemma “helvetin hyvä”. Uni oli tullut takaisin (nukkui kuin tukki), kivut ja tykytykset olivat kadonneet. Kaikki ne syyt miksi hän oli varannut ajan minulle olivat poistuneet aivan omilla teoilla.

MITÄ SITTEN OLI TEHTY, JOTTA TÄMÄ MUUTOS OLI SAATU AIKAISEKSI?

Kuten arvata saattaa, on konsernijohtajan elämä kiireistä. On paljon pitkiä työpäiviä, lentämistä sekä kaikenlaista säätämistä ja palaveria perhe-elämän lisäksi. Yleensä tässä vaiheessa katsottaisiin elintapoja ja muokattaisiin niitä stressaavan tilanteen helpottamiseksi. Nyt ei kuitenkaan vähennetty työmäärää, meditoitu, tarkistettu unihygieniaa, väännetty ruokavaliota uusiksi tai lähdetty tekemään peruskuntotreeniä. Puhumattakaan siitä, että oltaisiin yritetty juosta maratonia stressin ja kiireen ”vastapainoksi”.

Nyt lisättiin arjen kohtaamisia oman puolison kanssa. Päätettiin olla enemmän fyysisesti lähellä, halata, pussata, sanoa kauniita asioita ja tehdä asioita yhdessä – joo ja kyllä se yhteinen siivouskin kuului kokonaisuuteen. Eli panostettiin niihin asioihin, jotka ovat uskomattoman tärkeitä terveydelle ja hyvinvoinnille, mutta myös stressin ja kivun hallinnalle.

MATKAN ALKU

Jotta muutoksille ja yhteiselle ajalle saataisiin hyvä alku, päätti pariskunta yhdessä lähteä matkalle. Nyt ehkä lukijana mietit, että ”No niinpä tietysti -nyt lennetään kauas Karibialle ensimmäisessä luokassa firman rahoilla rentoutumaan.” Mutta ei, näin ei käynyt. Sen sijaan lähdettiin kaikkien suomalaisten rakastamalle Tukholman risteilylle. Miksi ihmeessä?

Juteltuani asiasta konsernijohtajan kanssa kävi ilmi, että elämä työn ja lasten kanssa on täynnä tiukkoja aikatauluja ja päätöksiä sekä lentokenttien kiireistä hälinää. Siksi hän ei kaivannut sitä samaa paineen ja kiireen tuntua tälle tärkeälle matkalle, vaan halusi poistaa kaiken säätämisen ja hidastaa tahtia, jotta aikaa olisi enemmän puolisolle – koko matkan ajan.

BONUS RAKKAUDELLE

Kohtaamisten lisääminen ei tuonut muutoksia vain unen laatuun, kipuihin ja sydämen tykytyksiin. Bonuksena tuli jotain yllättävää. Sillä saavutettiin enemmän tunnetta, jota oli ollut ilmassa parisuhteen alussa monta kymmentä vuotta sitten. Siis sitä tunnetta, jota rakkaudeksikin kait kutsutaan.


MITÄ ME MUUT SITTEN VOIMME TEHDÄ? PARISUHTEEN 4 ISOA K:TA

Koska en ole parisuhdeterapeutti vaan kivun hoitaja ja kiropraktikko, en ole kykenevä neuvomaan muita parisuhdeasioissa – omassakin riittää opeteltavaa. Mutta tarinan kannattelemana uskallan ehkä brändätä teille muutaman asian, joita pyrin itsekkin toteuttamaan omassa parisuhteessani kykyjeni mukaan. Kutsun näitä asioita parisuhteen neljäksi isoksi K:ksi (oikeasti en tiedä onko tämä oma ajatus vai olenko napannut idean jostain).

PARISUHTEEN 4 ISOA K:TA

1. Kohdatkaa – Sopikaa siitä, että huomioitte sekä huomaatte toisianne arjessa enemmän. Tehkää se elein, sanoin ja kosketuksin.
2. Kertokaa – Kertokaa ääneen rakastavanne, tykkäävänne ja välittävänne toisistanne – avatkaa sielunne ja uskaltakaa olkaa herkkiä. Jakakaa hymyt, huolet ja kyyneleet.
3. Kuunnelkaa – Olkaa läsnä, kun toinen on lähellä ja kuunnelkaa oikeasti toisianne – ei puhelin toisessa kädessä ja sormi näppäimellä.
4. Koskettakaa – Halatkaa ja pussatkaa useammin tai vaikka koskettakaa toisianne aina välillä ohikulkiessanne tai istuessanne vierekkäin.

Mitä jos kaikki nyt kokeilisimme näitä ainakin yhden viikon ajan. Emme menetä siinä yhtään mitään. Tai no, jos tarinaan on uskominen niin saattaahan siinä tykytykset, huonot unet ja kivut ainakin hiukan hälvetä.

P.S. Tarinan ajatusta ja neljää isoa K:ta voi soveltaa hiukan muunneltuna myös muihin läheisiin ihmissuhteisiin 🙂

– Kristian

Kohtaa, Kerro, Kuuntele, Kosketa – Toista!

Mikäli pidit tekstistä, olisi minulle tärkeää, jos voisit tykätä kirjoituksesta tai jakaa sen eteenpäin. Kiitos! © Kristian Ekström


Parisuhteen unelmakarttakirja on täytettävä tehtäväkirja parisuhteen yhteisiin hetkiin ❤️ Inspiroiva unelmakirja antaa pariskunnalle välineitä henkisen yhteyden vahvistamiseen. Täytettävää kirjaa voi säilyttää vaikka yöpöydällä ja siihen voi kirjoitella pieniä viestejä toiselle. Kirjassa on paljon tehtäviä, joita voi tehdä kahden kesken. Tutustu täältä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image