Entä jos et taistelisikaan sairautta vastaan – vaan keskittyisit terveyden vahvistamiseen?

Taisteletko sairauttasi vastaan, pidätkö sairauttasi vihollisena, jota vastaan täytyy käydä sotaa? Tiedämme, että kaikenlaiset sotaan ja taisteluun liittyvät ajatukset lisäävät kehon stressireaktiota, eli siten ne eivät lainkaan tue paranemista.

”Monin tutkimuksin on todettu se, miten toipuminen erityyppisistä vaivoista nopeutuu kehon ja mielen ollessa rauhoittuneessa tilassa. Tämä parasympaattinen hermoston tila on vastakohta sympaattiselle eli stressitilalle.

Stressitilaa kuvastavat sanat taistele tai pakene, joten kyse on nimenomaan siitä, että koko kehomielijärjestelmä menee ’hengissä selviytymisen’ hälytystilaan, jossa elimistöä palauttavien ja solutuhoja korjaavien prosessien ei ole mahdollista aktivoitua. Parasympaattinen tila on se tila, jossa kaikenlainen tasapainottuminen, solutason korjaaminen ja immuunipuolustuksen vahvistuminen tapahtuu.

Taistelija ei myöskään hyväksy senhetkistä oirettaan tai sairauttaan, ei kykene kohtaamaan tässä hetkessä olevaa tilannettaan sellaisena kuin se ilmenee. Hyväksyminen on kuitenkin senhetkisen todellisuuden kohtaamista. Kun kykenemme hyväksymään, rauhoitumme ja avaudumme uudelle. Hyväksyminen tuo myös turvan tunnetta kehoomme ja hermostoomme, kun taas taistelumoodi tuo turvattomuutta.

Toisille on kuitenkin luonteenomaista elää aktivistina, taistelijan ja soturin energiassa. Aktivisti voi silti hyväksyä senhetkisen tilansa sellaisena kuin se on. Sairastumisen myötä voi olla kyse nimenomaan siitä, miten ja mihin tämän luontaisen energiansa voisi kanavoida niin, ettei se aiheuttaisi lisää stressiä. On tärkeää aistia se, missä oma jaksamisen raja menee.

Joillekin vahvaa soturienergiaa kantavalle voi olla hyväksi ryhtyä tukihenkilöksi toisille, mikäli voimavaroja siihen riittää. Jotkut ryhtyvät muulla tavoin puolustamaan heikompien asemaa, esimerkiksi liittymällä eläinsuojeluyhdistyksen toimintaan. Mitä tahansa oma aktivismi onkaan, kannattaa kuunnella kehoaan ja varmistaa, että oma toiminta voimaannuttaa eikä kuluta voimia.” (Tekstin ote on kirjastani Elämää voi aina parantaa.)

Kun kykenemme hyväksymään, rauhoitumme ja avaudumme uudelle.

Mieti, miten sinä voisit valjastaa taistelemiseen käyttämäsi energian terveyden ja paranemisen vahvistamiseen? Listaan tähän muutaman kysymyksen, joista voit lähteä liikkeelle:

  1. Määrittele, mitä sinulle tarkoittaa paraneminen. Onko se ”pois jostakin” (=sairaudesta) -energiaa VAI ”kohti jotakin” (=paranemista) -energiaa?
  2. Mieti, mikä sinussa on tälläkin hetkellä tervettä ja ehyttä, vaikka olisitkin sairas? Koska olet elossa, sinussa on terveyttä.
  3. Mikä voisi olla sinulle ensimmäinen askel suuntautua kohti terveyden ja paranemisen vahvistamista?

Artikkelikuva: Anne Toivonen – Instagram: anne_toivonen.

Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
KIRJAMESSUJEN AJAN KAIKKI KIRJAT -25% ❤ Tarjoushinnat voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka 📚
TÄSTÄ PUOTIIN
close-image
Kampanjan JATKOAIKA maanantai-aamuun klo 07! Valitse kaksi korttipakkaa niin tarjoamme sinulle kolmannen ilmaiseksi ❤
OSTA TÄSTÄ
close-image
Ystävänpäivä lähestyy ❤ Tilaa puodista tasarahahintaan ihanat lahjat ystävälle, rakkaalle tai itsellesi.
Katso ystävänpäivätarjoukset
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Ymmärrä itseäsi ja suhteitasi -verkkokurssi 49€ (norm. 89€)
Lue lisää
close-image
TÄNÄÄN KLO 23.59 ASTI: Miten lopetat överiempatian -verkkokurssi 49 € (norm. 127 €)
Lue lisää
close-image
Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image