Aistit toisten tunteet vahvasti, joustat liikaakin välttääksesi ristiriitoja ja väsyt nopeasti – Oletko tullut ajatelleeksi, että saatat olla erityisherkkä?

Vaikka erityisherkkyyttä on tutkittu vuosikymmeniä ja siitä on vahvaa näyttöä ja tietoa pilvin pimein, silti tuo tieto ja ymmärrys ei aina tavoita herkkiä ihmisiä tai heidän läheisiään niin hyvin kuin olisi tarpeen. Moni erityisherkkä ihminen kokee edelleen tarpeetonta riittämättömyyttä ja erilaisuuden tunnetta, ja jää vaille ymmärrystä ja tukea. Ominaisuuden ymmärtäminen ja hyväksyminen lisäävät itsetuntemusta ja itsemyötätuntoa, jotka ovat herkän ihmisen hyvinvoinnin tärkeitä tukipilareita. Kun tuntee itsensä on helpompi tunnistaa tarpeensa, asettaa rajoja ja suunnitella elämäänsä omat luontaiset ominaisuutensa huomioiden. 

Erityisherkkyydestä kertovat muun muassa 

 • vahva tunne-elämä
 • emotionaalinen reaktiivisuus
 • herkkyys kritiikille
 • ikävistä tilanteista ja tunnelmasta kuormittuminen 
 • sosiaalisista tilanteista väsyminen
 • oman tilan, rauhan ja hiljaisuuden kaipuu

Erityisherkkyyttä käsitellään turhankin paljon sen mukanaan tuomien haasteiden kautta. Edellä mainitut ominaisuudet voivat tottakai tuntua taakalta ja näistä ominaisuuksista on saattanut saada asiattomia kommentteja osakseen. Herkkyys tuo kuitenkin mukanaan myös aivan upeita ominaisuuksia, taitoja ja ymmärrystä. Jokaisella meistä on omat heikkoudet ja vahvuudet, eikä kenenkään pitäisi tuntea huonommuutta synnynnäisen temperamenttinsa tähden. Tässä muutamia hienoja ominaisuuksia, joita herkiltä ihmisiltä löytyy:

 • myötäelämisen kyky
 • hyväntahtoisuus
 • kauneudentaju
 • tarkkanäköisyys
 • intuitiivisuus
 • luovuus
 • kokonaisuuksien hahmottamisen kyky
 • vahva oikeudentaju
 • eläytymiskyky
 • rikas mielikuvitus
 • herkkyys havaita hienovaraisia signaaleja
 • kyky itsereflektioon eli oman toiminnan tarkastelun ja arvioinnin kyky

Erityisherkillä on taipumusta arvioida itseään negatiivisemmin kuin olisi tarpeen tai todenmukaista. Sen tähden me herkät tarvitsemme puolueetonta tietoa, itsemyötätuntoa, itsearvostusta ja positiivista vertaistukea. Niiden avulla saamme herkkyytemme lahjat käyttöön ja pysymme mahdollisimman hyvin tasapainossa tässä kiivastahtisessa ja vaatimuksia pursuavassa maailmassa.


Kurkkaa herkän voimakortit puodista:

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image