“Kun aloin toipua uupumuksesta, huomasin, miten vähän mitään kaunista ja hyvää olin sallinut itselleni”

Elämän kuuluu olla raskasta, pienikin hyvä pitää ansaita vaikeimman kautta. Näin moni meistä ajattelee. Mutta entä jos elämästä saisikin nauttia? Ihan siitä tavallisesta, velvollisuuksien täyttämästä arjesta? Hyvinvointikouluttaja Katri Syvärinen (FM) muistuttaa uutuuskirjassaan Vuoden paras päivä arkisten taikahetkien tärkeydestä.

Viikon mittainen meditaatioretriitti, puuduttavan pitkät joogasessiot, prosessoimattomat luomuruoat. Ei ihme, että hyvinvointi kuulostaa välillä uuvuttavalta! Henkisen hyvinvoinnin valmentaja ja joogaohjaaja Katri Syvärinen kannustaa lisäämään nautintoa elämäänsä pienten ja vaivattomien taikahetkien kautta.

“Kun aloin toipua uupumuksesta, huomasin, miten vähän mitään kaunista ja hyvää olin sallinut itselleni. Aina piti venyä velvollisuuksiin ensin. Olin totaalisessa nautintovajeessa. Siksi aloin opetella sitä, että tarjoan itselleni helliviä, hoitavia kokemuksia, mukavuutta ja arjen ylellisyyttä”, kommentoi Syvärinen.

Uutuuskirjassaan Vuoden paras päivä Syvärinen jakaa helpot jooga-, meditaatio- ja kirjoitusharjoituksensa, jotka opettavat vaalimaan arjen pieniä ja suuria hetkiä. Hän painottaa lempeää ja sallivaa suhtautumista itseen.

Katri Syvärisen viisi vinkkiä – näin lisäät taikahetkiä omaan elämääsi:

1. Madalla kynnystä

Aloittaminen on usein vaikeinta, joten madalla kynnystä tehdä henkisiä harjoitteita ja luoda taikahetkiä. Yksi venytys joogamatolla tai yksi tietoinen hengitys voi olla tarpeeksi.

2. Kokonaisuus on tärkeämpi kuin pikaratkaisut

Viikon joogaretriitti voi kuulostaa ihanalta, mutta mieti miten saat hyvän olon jatkumaan myös nykyisessä arjessasi.

3. Löydä tasapaino itsesi haastamisen ja hoitamisen välille

Aika ajoin voit tarkoituksella valita sen, mikä tuottaa nautintoa (vaikkapa lohtuherkut). Toisena päivänä haastat itseäsi kasvamaan. Muista tietoisuus, muista tasapaino. Monilla meistä on taipumus kallistua jompaankumpaan ääripäähän.

4. Kunnioita luonnollisia syklejä

Elämässä on jatkuvasti meneillään erimittaisia syklejä päällekkäin. Vuoden- ja vuorokaudenkierrot, eri elämänvaiheet, naisilla kuukautiskierto. Eri ajat soveltuvat eri toimille. Tarkkaile itseäsi ja opi hyödyntämään eri energiatiloja.

5. Hyväksy huonot päivät

Joskus heräät ihanan aamun sijaan vuoden huonoimpaan päivään. Jos siltä tuntuu, ryve rauhassa. Minkään sortin henkinen harjoitus ei siinä hetkessä yleensä kiinnosta tippaakaan ja taikahetki tuntuu lähinnä vitsiltä, mutta juuri silloin tarvitset sitä eniten. Kysy, millaisen juhlan tunnemössösi haluaisi. Sytytä sille kynttilä ja sano lempeän arvostavasti, että sinä olet ansainnut tämän.

Syväriseltä on aiemmin ilmestynyt menestysteokset Löydä elämän taika sekä Löydä elämän taika tehtäväkirja.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image