Älä uhraa elämääsi katkeruudelle ja vihalle

Viha ja katkeruus

Eletty elämä, kaikenlaiset ihmis- ja olosuhteet aiheuttavat pettymyksiä ja surua. Rajojamme rikotaan silloin, kun emme osaa, pysty tai uskalla asettaa sisäisiä portinvartijoita puolustamaan itseämme. Nämä kaikki aiheuttavat vihaa.

Katkeruus on vihan yksi ilmenemismuoto, kuten ärtymys, suuttumus, kiukku ja kateuskin. Ajattelen niin, että katkeruus on jonkinlaista vihaan kiinnittymistä tai omaan kärsimystarinaan juuttumista. Haluatko todella pyhittää elämäsi katkeruudelle? Haluatko olla edelleen kiinni ”sata vuotta sitten” tapahtuneissa jutuissa?

Oletko jäänyt katkeruuteen kiinni?

Jokainen meistä tuntee jonkun, joka on katkeruudessa kiinni. Olo katkeran ihmisen lähellä on aika tukala. Katkeran ihmisen puhe on kitkerää, turhautunutta ja negatiivista, sanalla sanoen voimia vievää. Moni katkeruudesta kärsivä kaataa pahaa oloaan muiden niskaan välittämättä vastaanottajan olotilasta. Heillä on oikeus, koska heillä on niin vaikeaa. Ja ylittävät itse toisten rajoja juuri tuolla kaatamistaktiikalla.

Ei katkerana eläminen varmasti helppoa olekaan. Bensaa pahalle ololle on pakko saada, jotta katkeruusmoottori pysyy päällä. Mitä tapahtuisi, jos katkeruutta ei enää olisi? Voisi joutua kohtaamaan pettymyksen, surun ja kaikki ne rajanylitykset, joiden kohteeksi on joutunut.

Juuri tuo on varmasti se syy, miksi katkeruudesta on niin vaikea päästää irti. Katkeruuden kannen alla piilottelevat tunteet, jotka sattuvat. Ne saavat oman avuttomaksi ja heikoksi. Vihassa on voimaa, surussa ja pettymyksen tunteessa ei.

Työstä menneisyys ja päästä irti

Miten katkeruudesta voi päästä irti? Työstämällä pohjia myöten kaikki se vääryys, jota on joutunut kokemaan. Ei uhrina, marttyyrina vaan itsestään ja tunteistaan vastuuta ottavana aikuisena. Älä jää kärsimystarinaasi kiinni enää yhtään enempää. Syöt itseäsi turhaan sisältäpäin ja olet itse suurin vihollisesi. On lupa olla vihainen, mutta on lupa myös luopua vihasta. Vihasta luopuminen ei tarkoita sitä, että unohtaisit.

Ei ole mitään syytä pyhittää elämäänsä negatiivisuudelle. Oman energian voi vapauttaa myös hyvän palvelukseen. Haavojen työstäminen, vaikeiden tunteiden kohtaaminen, anteeksi antaminen ja irti päästäminen ovat mitä parasta rakkaustyötä.

Kurkkaa myös Miian kirja Masennus ja tunnelukot.

 

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image