Petetty, jätetty, murskattu, allapäin? – Muista nämä 9 asiaa, jotka auttavat eteenpäin!

Oletko allapäin? Onko joku syönyt sanansa tai pettänyt lupauksensa? Tuntuuko siltä, että kuljet elämässäsi jatkuvasti vastavirtaan? Oletko saanut potkut, tai kenties joku on juuri jättänyt sinut, ja tämän seurauksena olet päätynyt kyseenalaistamaan omaa arvoasi, persoonallisuuttasi ja kykyjäsi ihmisenä? Mietitkö, onko sinussa jotain vikaa, jos ystävät eivät yhtäkkiä tunnukaan haluavan viettää kanssasi aikaa? Tuntuuko elämä ylipäätään epäreilulta?

Elämässä tulee aina välillä vastaan sellaisia aikoja, jolloin likipitäen kaikki tuntuu menevän päin mäntyä. Silloin on helppoa jäädä jumiin ikäviin ajatuksiin tai tuntemuksiin – ja jos niihin jää jumiin, päätyy olemaan enemmän tai vähemmän pysyvästi huonolla tuulella.

Jos satut olemaan tuossa tilanteessa juuri nyt, hengitä muutaman kerran hitaasti syvään, jotta voit tuntea, kuinka kehossasi kihisevä olotila alkaa asettua. Kun tunnet olosi hieman rauhallisemmaksi, lue alla olevat 9 lausetta, jotka saattavat tarjota sinulle uudenlaisen näkemyksen tilanteeseesi.

Nämä lauseet eivät todennäköisesti ratkaise kaikkia ongelmiasi tai suoraan paranna tilannettasi. Ehkä silti jokin näistä kohdista puhuttelee sinua jollain tasolla tai tarjoaa sellaisen näkökulman, josta käsin voit lähteä pohtimaan huonon tuulesi tai ikävän olosi syitä – ja myös sitä, miten voisit muuttaa tilannettasi.

Kun pystyt tarkastelemaan tilannettasi ja tuntemuksiasi ikään kuin itsesi ja tilanteesi ulkopuolelta, saatat saada jonkin oivalluksen, joka tarjoaakin ratkaisun, minkä avulla voit päästä ikävästä tilanteesta eteenpäin.

Kun olet huonolla tuulella, muista nämä 9 asiaa:

  1. Aina on olemassa joku ihminen, jolle olet tärkeä.
  2. Hymysi voi tuoda iloa ihmiselle, joka ei edes pidä sinusta.
  3. Jos joku vaikuttaa vihaavan sinua, usein se voi johtua siitä, että hän oikeasti haluaisi olla kaltaisesi.
  4. Elämä on liian lyhyt siihen, että heräät joka aamu katuen, murehtien tai harmitellen jotain, mitä olet joskus tehnyt.
  5. Rakasta ihmisiä, jotka kohtelevat sinua hyvin, unohda ne, jotka eivät tee niin, ja muista, että kaikki, mitä elämässä tapahtuu, tapahtuu jostain syystä.
  6. Jopa silloin, kun ajattelet tehneesi elämäsi suurimman ”virheen”, siitä seuraa lopulta jotain hyvää. Maailmankaikkeus toimii tällä tavoin.
  7. Kun tunnet, että koko maailma on sinua vastaan, kokeile tarkastella tilannettasi toisesta näkökulmasta ja ymmärrät, että näin ei oikeasti ole.
  8. Kun elämä tarjoaa sinulle toisen tilaisuuden, pidä mielessäsi kaikki se, mitä opit edellisellä kerralla, ja sovella sitä tähän uuteen tilanteeseen.
  9. Kun eteesi ilmaantuu uusi mahdollisuus, tartu siihen. Ja jos sen seurauksena koko elämäsi mullistuu, anna sen tapahtua.

Lähde: Collective Evolution


Kun sinulla on huono päivä, miten tsemppaat itseäsi? Jaa ajatuksesi ja keskustele aiheesta keskustelualueellamme TÄÄLLÄ.