Loma on sitä, että saa tehdä ihan tavallisia asioita omassa tahdissa

Sitku, sitku, sitku alkaa loma! Sitten on monesti monenlaisia suunnitelmia: Käydään paikoissa, jonne ei muuten ehdittäisi, nähdään ihmisiä, joita ei ehkä muuten ehditä näkemään. Jos loma on neljä viikkoa, se täyttyy nopeasti erilaisista ihanista suunnitelmista. Kun loma on täynnä ihania suunnitelmia, jatkamme samaa kuin ei-lomalla: ennalta suunniteltujen aikataulujen suorittamista.

Minulle loma on ennen kaikkea sitä, että teen ihan tavallisia asioita omassa tahdissani:

Juon aamukahvin rauhassa. Katselen taivaalle, juttelen perheen kanssa. Aamutakissa viipyillään pitkään.

Tiskaan. Arjessa, kaupungissa, meillä on tiskikone, mutta ei se tunnu auttavan ajanhallinnassa. Lomalla, mökillä, kannan veden, lämmitän padan, odotan veden lämpenemistä, kannan veden tiskipaikalle ja tiskailen kaikessa rauhassa lintujen laulussa tai sateen ropinassa. Ei harmita muuten yhtään! Itse asiassa tuntuu enemmänkin siltä, että asioita nopeuttavien laitteiden poissaolo hidastaa ja rauhoittaa elämää!

Saunon. Eli kannan vedet, lämmitän padan, lämmitän saunan. Peseydyn pulahtamalla järveen.

Kitken rikkaruohoja. Ajan nurmikkoa. Teen ruokaa. Luen. Siivoan. Tuunailen. Juoksen. Hengitän. Tuijottelen. Ompelen. Poimin kukkia. Palvelen lapsia. Katson jalkapalloa. Välillä saan kirjoitusinspiraation ja istun hetkeksi koneelle.

Joku voisi sanoa, että minulla on tylsä loma – ei matkoja tai elämyksiä. Mutta minulle tavalliset asiat ovat suuria elämyksiä, kun niiden äärellä on aikaa viipyillä, aistia ja ELÄÄ – sen sijaan että yhtä asiaa tehdessä harmittaa, että seuraavat asiat on vielä tekemättä. Lomahetkiin laskeutuu hötkyilemätön rauha.

Millaisessa lomassa sinä lepäät ja palaudut?

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image