Loma on sitä, että saa tehdä ihan tavallisia asioita omassa tahdissa

Sitku, sitku, sitku alkaa loma! Sitten on monesti monenlaisia suunnitelmia: Käydään paikoissa, jonne ei muuten ehdittäisi, nähdään ihmisiä, joita ei ehkä muuten ehditä näkemään. Jos loma on neljä viikkoa, se täyttyy nopeasti erilaisista ihanista suunnitelmista. Kun loma on täynnä ihania suunnitelmia, jatkamme samaa kuin ei-lomalla: ennalta suunniteltujen aikataulujen suorittamista.

Minulle loma on ennen kaikkea sitä, että teen ihan tavallisia asioita omassa tahdissani:

Juon aamukahvin rauhassa. Katselen taivaalle, juttelen perheen kanssa. Aamutakissa viipyillään pitkään.

Tiskaan. Arjessa, kaupungissa, meillä on tiskikone, mutta ei se tunnu auttavan ajanhallinnassa. Lomalla, mökillä, kannan veden, lämmitän padan, odotan veden lämpenemistä, kannan veden tiskipaikalle ja tiskailen kaikessa rauhassa lintujen laulussa tai sateen ropinassa. Ei harmita muuten yhtään! Itse asiassa tuntuu enemmänkin siltä, että asioita nopeuttavien laitteiden poissaolo hidastaa ja rauhoittaa elämää!

Saunon. Eli kannan vedet, lämmitän padan, lämmitän saunan. Peseydyn pulahtamalla järveen.

Kitken rikkaruohoja. Ajan nurmikkoa. Teen ruokaa. Luen. Siivoan. Tuunailen. Juoksen. Hengitän. Tuijottelen. Ompelen. Poimin kukkia. Palvelen lapsia. Katson jalkapalloa. Välillä saan kirjoitusinspiraation ja istun hetkeksi koneelle.

Joku voisi sanoa, että minulla on tylsä loma – ei matkoja tai elämyksiä. Mutta minulle tavalliset asiat ovat suuria elämyksiä, kun niiden äärellä on aikaa viipyillä, aistia ja ELÄÄ – sen sijaan että yhtä asiaa tehdessä harmittaa, että seuraavat asiat on vielä tekemättä. Lomahetkiin laskeutuu hötkyilemätön rauha.

Millaisessa lomassa sinä lepäät ja palaudut?

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa:
Sinä ihana ❤ Tasan 2 kuukautta jouluaattoon.  Saat ilmaisen toimituksen  (arvo 5,90€) verkkopuodin ostoksesta kun lisäät ostoskoriin  Lempeiden sanojen joulukalenterin . Etu aktivoituu koodilla JOULU24 ja on voimassa Hidasta elämää -puodissa sunnuntai-iltaan klo 23 saakka.
Lempeiden sanojen joulukalenteri!
close-image
Supertarjous ❤ Unelmakarttakirja -verkkokurssi nyt -50% alennuksella vain 19,75€.
Synttäriviikon tarjous  on voimassa  sunnuntai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image
Tarjous -35% ❤ Eevi Vuoriston verkkokurssi tunnelukoista nyt 44,90€ (norm. 69€) - Voimassa maanantai-iltaan klo 23.59 saakka.
Lue lisää
close-image