5 hyvää syytä unohtaa täydellisyyden tavoittelu – Jos et välttele mokia, uskallat elää kiinnostavamman elämän

Jokainen ihminen haluaa kokea olevansa hyväksytty ja arvokas. Uhraamme usein turhankin paljon aikaa ja energiaa varmistaaksemme, että vastaamme toisten odotuksia.

Saatamme ajatella, että jos vain teemme asiat täydellisesti, vältymme kritiikiltä ja saamme osaksemme hyviä asioita, kuten arvostusta ja ihailua.

Täydellisyyden tavoittelu liittyy enimmäkseen toisiin ihmisiin. On helppoa haksahtaa ajattelemaan, että mitä ”täydellisempiä” ihmisiä olemme, sitä kiinnostavampia olemme ja sitä enemmän toiset pitävät meistä.

Tässä 5 syytä, miksi kuitenkin juuri inhimillisyys ja epätäydellisyys tekevät sinusta kiinnostavan:

1. Epätäydellisyyteen on helppo samaistua

Kärsimys, epäonnistumiset ja epätäydellisyys ovat luonnollinen osa jokaisen ihmisen elämää. Kaikki me teemme virheitä. Kokemamme vaikeudet yhdistävät meitä ihmisinä.

Näemme toisen epätäydellisyydessä itsemme ja siksi voimme samaistua siihen. Haavoittuvuutemme paljastaminen saa meidät tuntemaan yhteenkuuluvuuden tunnetta toisiimme.

2. Annat toistenkin loistaa

Kontribuutio on ihmisen perustarve. Haluamme olla toisillemme hyödyllisiä, sillä koemme toisten auttamisen merkityksellisenä.

Antamalla epätäydellisyytemme toisten käytöön voimme antaa vuorostaan heille luvan loistaa. Kun myönnät että et tiedä kaikkea, toisella on mahdollisuus opettaa sinua. Jos myönnät että et osaa kaikkea ja pyydät apua, annat toiselle ihmiselle mahdollisuuden auttaa sinua.

3. Elämäsi on mielenkiintoisempaa

Epäonnistumisen pelko saa meidät välttelemään virheitä ja pelaamaan varman päälle. Jos et välttele epäonnistumisia, uskallat toteuttaa unelmiasi ja elät
mielenkiintoisemman elämän. Et pyöri samaa kehää, vaan etenet rohkeasti. Kun uskallat kokeilla enemmän, koet enemmän.

Kuva kirjasta Täydellinen kirja – Vapaudu täydellisyyden tavoittelusta

Epäonnistumiset voivat olla parhaita opettajiamme jos osaamme suhtautua niihin kasvun kautta. Jokaisessa epäonnistumisessa ja virheessä piilee mahdollisuus oppia ja voit myös auttaa toisia yli samoista sudenkuopista.

Epäonnistumiset kuuluvat elämään. Oleellista on se, miten suhtaudut niihin.

4. Tarinasi on kiinnostava epätäydellisyyksien takia, ei niistä huolimatta

Elokuvissa sankarit kohtaavat aina vastoinkäymisiä. Tarinaa, jossa kaikki alkaa, sujuu ja loppuu täydellisesti, ilman vastoinkäymisiä, olisi tylsä seurata.

Elämässä asiat eivät useinkaan mene niin kuin suunnittelimme. Myös sinun tarinasi on kiinnostavampi ylä- ja alamäkineen, sillä ne herättävät samaistuttavia tunteita.

Hyvät asiat elämässä tuntuvat arvokkaammilta kun peilaat niitä vähemmän mukaviin asioihin. Elämä voi yllättää sinut myös positiivisesti jos vain annat sille mahdollisuuden, etkä yritä pidellä itse kaikin voimin kiinni ohjaksista. Itselleen nauramista ei kannata pelätä, vaan sitä kannattaa ennemminkin harjoitella!

5. Aitous on vapauttavaa

Aitous on rauhan tekemistä omien epätäydellisyyksien kanssa. Aitona itsenäsi olet vapautuneempi ja tasapainoisempi, sillä kulissien kiillottaminen vie energiaa. Vapautuneen energian voit suunnata sinulle aidosti tärkeisiin asioihin.

Aitona itsenäsi vedät puoleesi aitoja ihmissuhteita, jotka ovat kiinnostuneet sinusta, eivätkä vain rakentamastasi julkisivusta. Aitous on aina kiinnostavampaa kuin kulissit. Ole rohkeasti aito oma itsesi!


Täydellisyyden tavoittelu on stressaava elämäntapa, sillä se kuluttaa voimiamme turhaan.

Petrin kirjoittama uutuus Täydellinen kirja on tehtäväkirja sinulle, joka haluat päästää irti täydellisyyden tavoittelusta ja tehdä tilaa läsnäololle, luovuudelle ja elämänilolle.

Osta Täydellinen kirja Hidasta elämää -puodista ja aloita matkasi täydellisyyden tavoittelusta vapautumiseen.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image