Anna virran pyörittää – Näin elämä hioo sinusta helmen

Olen koonnut sinulle Inhimillisen henkisyyden perusperiaatteista 30 ohjetta henkiin heräämiseen. Tässä kirjoituksessa esittelen ohjeet 9, 11, 13 ja 15. Aiemmat ohjeet löydät täältä.

Toivon, että nautit ajastasi ohjeiden kanssa ja pureskelet niitä kunnolla.

9. Jokainen meistä on samaistunut korostuneesti yhteen osaan itsessään. Satsaa niihin kahteen, jotka eivät ole ensisijaisesti se mihin identifioit itsesi.

Tunnista oletko lähes aina pääsi vallassa, emootioiden kautta maailmaa katsova, vai ohjaako toimintaasi kehoosi liittyvä aggressiivinen ja seksuaalinen energia (tai niiden välttely) sinua. Kun saat kiinni siitä, minkä kautta pääasiassa toimit ja havainnoit maailmaa, iso muutos on mahdollista.

Päässään pyöriville aukeaa ihan uudenlainen maailma, kun sitä katsoo kehon ja sydämensä kanssa. Emotionaalisille tyypeille emootioista raitistuminen tuntuu aluksi vähän tylsältä, mutta siitä syntyvä selkeys alkaa tuoda uudenlaista syvyyttä ja huomaat, ettei emootiot olekaan se kaikkein kaunein juttu. Kehollaan elävät alkavat huomata, että tarjolla on jotain hienovaraisempaa ja syvempää kuin pelkkä nautinto, taistelu ja intensiivisyys.

Tää identifioituminen on aika samanlainen juttu kuin riippuvuus. Me ollaan totuttu nauttimaan tietynlaisesta tarinasta ja sen mausta niin vahvasti, et siitä irrottautuminen vastaa vierottautumista. Mulle on toiminut hyvin sellanen ajatusleikki, että mielen tarinat, emootioiden draama ja kehon impulssit voi olla vähän niinkuin viinapullo, joka tarjoaa itseään pöydällä. Mulla on aina kaksi vaihtoehtoa. Joko mä tartun ryyppyyn ja saan tismalleen samoja tuloksia kuin aina ennenkin. Tai sitten mä voin hyväksyä sen olon mikä mulla on ja olla tarttumatta.

Tässä mua on konkreettisesti auttanut se, etten toimi, vaan hengitän syviä hengityksiä. En lähe ajatusluuppiin, emootionaaliseen myrskyyn (hyvän tai huonon makuiseen), haluun tai vi*******en täysillä mukaan. Tuon hengityksellä mukaan jotain laajempaa tasapainoksi.

11. Sinä et ole ajatuksesi, uskomuksesi, tunteesi tai kehosi, ne ovat kaikki voimavaroja. Selvitä miten kaikki tuo onkin jotain, jonka kautta löytää syvempiä totuuksia.

Sen aika on ohi, että henkisyys ja ihmisyys on jotenkin erillään. On olemassa taivasten valtakunta, joka on se sun (ja mun) ikioma tietoisuus. Sen maan päälle laskeutuminen on hyvin henkilökohtainen prosessi ja tapahtuu sen kautta, että tuo tietoisuus kirjaimellisesti ui sun liiveihin. Se saavuttaa mielen ja uskomukset, syleilee kaikki sun tunteet ja herkistää kehon.

Tätä on itsetuntemus, joka ei viittaa vain sen absoluuttisen itsemme tuntemiseen. En sano, etteikö henkisen heräämisen kannalta ole olennaista saada kontakti tuohon tyhjyyteen. Mutta se on vain yks osa palapeliä. Sen jälkeen tutustut siihen, mitä ihmiselämä on kun se on pohjimmaisen luontosi täyttämää.

Kun tutustut kokemuksellisesti kaikkeen siihen sisältöön, mitä ihmiskokemus pitää sisällään, tuot ihmisyyden yhteen tietoisuuden kanssa. Huomaat, että itseasiassa se tietoisuus, totuus, onkin jotain, joka on kaikessa siinä mitä sä olet. Sä vain heräät kaikkeen siihen, mitä sussa jo on.

13. Älä pysähdy. Anna elämän sinussa ja ulkopuolellasi pysyä jatkuvassa liikkeessä. Näin löydät  myös sen, mikä on muutoksen tuolla puolen.

Tunnen ihmisiä, jotka on tehneet duunia itsetuntemuksen parissa, mutta näen vähemmän niitä, jotka on antaneet elämän astua puikkoihin.

Henki ei ole jotain, joka näyttää tietyltä. Sitä ei voi olla olemalla jonkinlainen tai toimimalla tietyllä tapaa. Sitä sanotaan imitoimiseksi ja totuutta ei voi imitoida. Henki on jotain, jossa kaikki tapahtuu. Se, mikä on kaikessa ja kaikkialla, mutta kuitenkin perustavanlaatuisempaa, kuin yksikään ilmiö tai asia.

Tää on yksinkertainen juttu käytännössä. Mitä enemmän sä relaat, sitä vähemmän jännität elämää vastaan. Sitä luonnollisemmin sun liike asettuu linjaan sen kanssa. Sitä enemmän sä olet virtauksessa mukana. Sen myötä alat huomata sen elämän, joka on kaikkialla. Sen sijaan, että tavoittelisit jotain tiettyä, alat nauttia ihan vaan siinä virrassa olemisesta.

Ja mä en tarkota relaamisella luovuttamista. Se ei oo sama asia kun nukahtaminen. Ennen pitkää huomaat, ettet sä ole edes se virta, vaan jotain vielä perustavanlaatuisempaa. Siinä kohdassa asiat kulkee omalla painollaan, ilman, että sä haluat puuttua asiaan.

Mut tässä kohtaa, älä pysähdy. Anna keinun keinuttaa ja virran pyörittää, se on ainoa tapa, jolla elämä hioo susta helmen. Hengitä niin pysyt paremmin pinnalla pyörteiden keskellä. Mut älä hyvä ihminen pysähdy.

15. Ole elossa, älä aja jotain agendaa.

Jatkona edelliseen, puhuminen on mulle ensisijaisesti kontaktin ottamista siihen, mitä on. Se on vaan totuuden koskettelua. Mut mietipä sitä, kuinka moni tekee näin? Kanssakäymisessä tuntuu aina olevan joku agenda. Jotain vältellään, toista muunnetaan ja kokoajan kaikella on joku päämäärä. Sama asia toistuu kaikkialla muuallakin elämässä.

Miltä susta tuntuis olla päämäärien sijaan elossa vailla tarkoitusta? Olla se elämä, joka tässä just nyt on. Se on radikaalisti erilainen lähestymistapa elämään. Mut sen voi tuoda kaikkeen, ilman, että elämä muuttuu pelkäksi impulsiiviseksi toiminnaksi. Jos annat uteliaisuuden ja rehellisyyden olla mukana elämän jokaisessa tapahtumassa, koko sun elämä muuttuu seikkailuksi ja tiedostamiseksi.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image