3 asiaa, joiden muistaminen parantaa tärkeää ihmissuhdetta

Mitä tapahtuu kun miehet puhuvat rakkaudesta?

Istuimme kahden muun herrasmiehen kanssa alas ja puhuimme rakkaudesta. Näistä jutusteluista syntyi myös videot, joissa pohdimme rakkautta, seksuaalisuutta, läheisyyttä ja merkityksellistä elämää.

Miksi tämä on tärkeää?

Monille ei ole mitään väliä onko kyseessä mies vai nainen, kun puhutaan yllä mainituista teemoista. Ja tottahan se on, usein teemoissa on tosi paljon samankaltaisuutta, eikä tarkoitus ole tietenkään väheksyä toisen sukupuolen kantaa. Itse näen kuitenkin, että kulttuurillisesti miehillä ei ole ollut tämmöiseen suunnattomasti mahdollisuutta, eikä puhumiseen ole kannustettu. Niinpä toivon, että näistä ajatuksista on apua sinulle, oletpa mies tai nainen. Ja olen tosi fiiliksissäni, että tämmöisiä asioita tapahtuu ja me miehet opetellaan kertomaan myös tunnepuolen ajatuksiamme.

Mikä ihmeen rakkaus?

Rakkaudesta on melkein yhtä monta näkemystä, kuin on puhujaakin. Niinpä jätän tämän sinulle mietittäväksi, mitä rakkaus on sinulle?

Mitä se tarkoittaa, miten se ilmentyy elämässäsi tai miten se ei vielä ilmennä itseään arjessasi? Kun puhumme ihmisyyden, terveyden tai hyvinvoinnin asioista, harvoin löydämme ehdottomia totuuksia mistään.

Niinpä toivon, että jokainen jäisi aina pohtimaan lukemaansa artikkelia tai tapahtumaa omassa itsessään. Mikä on minun totuuteni, mikä on minulle tärkeintä tässä, mikä on oleellista nyt pureskella omassa elämässäni?

Mihin olemme menossa?

Elämme suurien muutosten aikaa maapallolla. Yksi isoimmista vallankumouksista mitä olemme itsekin todistamassa on muutos parisuhteissa. On hyvä muistaa, että se mikä nyt on normaalia, ei todellakaan ole aina ollut niin. Parisuhteet ovat olleet isossa muutoksessa ihan muutamassa kymmenessä vuodessa, eikä tuo muutos ole vielä loppunut. Sen takia tärkeisiin ihmissuhteisiin on tärkeää tuoda seuraavia asioita:

1.Tietoisuutta

Sekä omaan toimintaan, omiin reaktiivisuuteen sekä mahdollisuuksiin, joita ihmissuhteet voivat parhaimmillaan antaa. Myös työkaluihin on hyvä tutustua. Parisuhteisiin voi ja kannattaa käyttää aikaa, panostusta ja opiskelua, miten me toimitaan. Ilman tietoisuutta toimimme samoin, kuin olemme oppineet toimimaan. Se ei aina ole toimivin tapa toimia.

2. Lempeyttä

On hyvä tuoda lempeyttä sen perinteisen lempeyden lisäksi myös itselleen. Tarkoitan tällä lempeydellä sitä aikaa, hyväksyntää ja nöyryyttä, että emme tiedä kaikkea. Niinpä on hyvä antaa prosessille aikaa ja lempeyttä. Ei tarvitse soimata itseään vaan voi hyväksyä sen, että olemme usein keskeneräisiä myös ihmissuhteissamme.

3. Rakkautta

Kun menemme ihmissuhteeseen, kaikessa pöhinöissämme usein unohdamme, että annamme itselle luvan tuntea rakkautta, iloa ja suuria tunteita. Mutta koska toisen ihmisen kanssa on niin mahtavaa, annamme hänelle kaiken vallan rakkaudessa. Unohdamme rakastaa itseämme, koska odotamme sitä toiselta ihmiseltä. Hänhän täyttää rakkauden tyhjiön.

Lakkaamme huolehtimasta omista tarpeistamme, toiveistamme ja haaveistamme. Me laitamme toiset (kumppanin, lapset yms.) etusijalle, unohtaen muistaa itseämme. Sen sijaan, että muistaisimme tämän, syytämme toista siitä, että HÄN ei täytä tarpeitasi. Me teemme toiset ihmiset vastuulliseksi omasta onnestamme.

Jos sinusta tuntuu, että olet unohtanut kuinka rakastat itseäsi, palaa siihen hetkeen, joka oli ennen näitä ihmissuhteita ja muista miltä rakkaus tuntui. Meistä moni on käynyt tämän polun ja tietää, että toinen ei oikeasti ole vastuussa sinun rakkauden kokemisesta tai sen puuttumisesta, vaikka toista olisi helppo syyttääkin.

Ota vastuu omista tarpeistasi ja muista kunnioittaa niitä. Se on myös omien rajojen tekemistä ja niiden opettelemista, havainnoimista ja uudelleen kalibroimista. Iällä ei ole mitään tekemistä uhriutumisen kanssa. Mitä pidempi aika siitä on, kun et ole antanut itsellesi lupaa kokea rakkautta, sillä suuremmalla syyllä anna se lupa itsellesi jo tänään. Ja muista, että olet kaiken sen rakkauden arvoinen.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image