Kauho tai kulauta makean marjaisa vegaaninen ja proteiinipitoinen smoothiekulho

Valmista päivän piristykseksi maukas, terveellinen ja hiukan erilainen välipala, joka syntyy keittiössäsi hetkessä.

Smoothiekulho eli smoothie bowl on saavuttanut maailmalla monessa kahvilassa valtavan suuren suosion. Sitä lusikoidaan niin aamiaiseksi, välipalaksi kuin iltapalaksi. Smoothiekulhon raaka-aineiksi soveltuvat kaikki hedelmät ja marjat, joten kokeile rohkeasti eri versioita.

Kehittelin sinulle makean marjaisan smoothiekulhon, joka paitsi maistuu taivaalliselta, se myös sisältää elimistölle tuiki tarpeellisia ainesosia, kaikki samassa kulhossa. Annoksesta löytyy hyvä määrä niin kuituja, proteiinia, hiilihydraatteja, rasvaa kuin vitamiinejakin.

Lusikoitava koostumus syntyy noudattamalla ohjetta. Juotava herkku puolestaan saadaan aikaan lisäämällä ohjeeseen nestettä, kuten vettä tai kasvimaitoa haluttu määrä. Välipalan proteiininlähteeksi soveltuvat hyvin myös monet muut proteiinipitoiset tuotteet, kuten maitorahka, jogurtti, raejuusto tai jauhetut luonnonmukaiset proteiinijauheet. Ilman proteiinilisääkin kulho on varsin herkullinen. Huolehdithan kuitenkin riittävästä proteiinin saannista päivän aikana.

SMOOTHIEKULHO

250 g luomu marjasekoitusta

1 banaani

2 rkl luomu riisiproteiinijauhetta

1 rkl miedon makuista oliiviöljyä

VAIHE 1) Yhdistä kaikki aineet tehosekoittimessa ja pyöräytä sekaisin.

VAIHE 2) Koristele tuoreilla marjoilla, hedelmillä tai luomu pähkinöillä.

Yksi kulhollinen sisältää keskimäärin:

400 kcal

17 g proteiinia

45 g hiilihydraatteja

14 g rasvaa

13 g kuituja

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa:
Hei ihana 🥰! Oletko jo tilannut Hidasta elämää -klubikirjeen? Tilaa nyt ja saat -10% alennuskoodin puotiin!
Tilaa
close-image