Tanssin avulla löysin rakkauden itsestäni

Sain kunnian astua Ted lavalle puhumaan elokuussa. Pääsin kertomaan tarinani teemalla ”Tanssin avulla löysin rakkauden itsestäni”.

Tässä muutama tiivistys puheesta, jonka voit katsoa tekstin lopuksi.

Minulle tanssi ja liike on mahdollistanut monta asiaa. Se on pakottanut astumaan epämukavuus alueelle, joka on tuonut itsevarmuutta omaan kehoon.  Tanssi ja liike on ollut minun siltani kehotietoisuuteen, heittäytymiseen ja ennen kaikkea yhteiseen jakamiseen ”heimon” kanssa.

Tanssi on myös opettanut heittäytymään, nauttimaan liikkeen euforiasta, ilmentämään tunteita ja väitän että se on opettanut myös ymmärtämään omia puolia itsestä joita vähemmän vielä puhutaan. Oman näkemyksen mukaan se on opettanut minua näkemään feminiinisiä ja maskuliiinisia puolia itsessäni, joita sitten olen paremmin oppinut ilmentämään kaikessa muussakin elämässäni.

Nykyään teen työtä ihmisten kanssa, pyrkien antamaan työkaluja luonnolliseen versioon sinusta. Tanssi ja liike on ollut mahtava pohja oman luonnollisen version esille tuomiseen ja näitä kokemuksia pyrin tuomaan myös muille, muistuttaen siitä ihmeestä joka meillä kaikilla on, kehomme.

Kuinka usein kritisoimme itseämme mielessämme?

Keho, mieli ja syvemmät puolet meistä kaipaavat lämpöä, hyväksyntää ja rakkautta.

Kuinka usein käy niin, että menemme peilin eteen ja alamme kyseenalaistamaan omaa kehoamme? Menemme peilin eteen ja heti alkaa se rumba päässä. Pylly näyttää liian isolta, tissit roikkuu, on liian pienet, suipot tai liian lättänät. Maha lörpöttää eikä näytä yhtään niin kuin mainoksissa ja tv:n fantasia hahmoilla.

Helposti käy niin, että emme itse anna hyväksyntää itsellemme. Pidämme korkeita ihanteita päässämme ja kuvittelemme, että liikkumalla enemmän, syömällä terveellisemmin tai kurittamalla itseä, löydämme jonkun hyväksynnän sisältämme. Tämä ei valitettavasti toimi, ei ainakaan minulla toiminut.

Mielen rakenteiden muuttaminen ei tapahdu päivässä, mutta voimme työskennellä sen kanssa päivittäin. Tee työtä, koska sillä on merkitys myös sinun ulkopuolellesi. Minun intohimoni on löytää ihmissuhteisiin enemmän rakkautta ja omaan elämään intohimoa, sekä itselleni että asiakkailleni. Ja kuten te jo tiedät, niin me vaikutetaan valtavasti myös toisiin ihmisiin. Niinpä se mitä työtä teet itsesi kanssa, kantaa myös kaikista läheisimpiin ihmissuhteisiimme.

Puheen tärkein pointti:

Ole itsellesi lempeä, rakasta omaa kehoasi, olemustasi sekä koko persoonaasi. Vain sillä tavalla voit antaa itsestäsi suurimman lahjan sinun omalle heimollesi. Työkalu voi olla tanssi, läsnäoloharjoitukset tai merkityksellinen työ jota teet. Työkalulla ei ole väliä vaan sillä, että annat itsesi loistaa juuri sellaisena kuin olet. Koko heimollesi.

Katso koko puhe tästä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image