Elämäni ydinteema: Erillisyydestä yhteyteen

Uskon siihen, että meillä kaikilla on elämässämme yksi peruskysymys – ydinteema, johon haemme elämämme varrella vastausta ja vastauksia, jota tutkimme ehkä jopa koko elämämme ajan. Teema, johon kaikki muut teemat aina johtavat. Se on se sokea piste, jota olemme juosseet karkuun henkemme edestä, ja silti se määrittelee meidän koko persoonaamme.

Vihdoinkin, jossakin vaiheessa pysähdymme – tai elämä pysäyttää meidät – ja tulemme tilanteeseen, jossa tämä varjo saavuttaa meidät. Se on kohdattava. Tämä sokea piste alkaa avautua kipupisteenä, traumana. Ydinhaavana. Mutta ydinhaavamme onkin portti sieluumme. Se on se portti, josta kirkkain valomme alkaa päästä näkyviin. Tämä on elämän mittainen matka – kipupisteiden kohtaaminen ja niiden kautta yhä syvemmin elämään syntyminen.

Ja jos haluamme aloittaa tutkimusmatkan tätä teemaa kohti, kipeimmän haavamme kautta löydämme emme ainoastaan luontaisen itsemme, vaan myös sen lahjan, jota olemme tulleet tänne jakamaan.

Oma ydinteemani on syvä, eksistentiaalinen erillisyyden tunne, ja se, kuinka löydän tieni erillisyydestä yhteyteen.

Tämän tosin oivalsin vasta syvän henkisen kasvun prosessin aikana, sillä persoonani oli rakentunut sen varaan että en tarvitse ketään;  en tarvitse ketään, pystyn hankkimaan itse kaiken mitä tarvitsen ja kontrolloimaan tilanteet ja elämän.

Eristin itse itseni kontrolloimalla kaikkea. Aika pitkälle pötkinkin tämän harhan varassa: oli ekonomin tutkinto, menestynyt ura, hyvä palkka, unelmakoti ja paljon ystäviä. Parisuhteissa pidin aina tiettyä etäisyyttä sillä läheisyys oli pelottavaa – eikä rakkautta voi kontrolloida! Tämän selitin itselleni sillä että en vain ollut löytänyt sitä oikeaa. Ja myöskin: jos olisin itse vielä jotekin parempi niin sitten… Sisäinen tyhjyyden tunteeni kuitenkin kasvoi, oli burn out töissä ja yhä epäonnisempia parisuhteita.

Lopulta jouduin pysähtymään ja toteamaan että näin en voi elää. Haluan tietää kuka olen – sillä en ollut se joka tuota elmää eli. Olin täysin vieras omassa elämässäni.

Olin jo pitkään harrastanut joogaa ja ollut paljon Intiassa, ja jossakin vaiheessa jooga vaihtui meditaatioon, Osho-terapioihin ja intensiivisiin retriitteihin eri puolilla maailmaa. Olin saanut jo vahvaa ymmärrystä siitä, että todellinen minäni on ihan jotakin mutta kuin mitä olen luullut – ja että minussa on puolia joihin en ollut minkäänlaisessa yhteydessä.

Lopulta vuonna 2012 sain sitten rohkeuden jättää yritysmaailma ja lähteä etsimään kadonnutta itseäni. Neljä vuotta kävin läpi syviä koulutusprosesseja jotka olivat samalla oman itsen työstämistä, matkaa kohti totuutta.

Prosessin aikana minulle avautui tämä ydinhaavani, absoluuttinen erillisyyden tunne sisälläni. Tämän hyväksymisen ja työstämisen myötä minulle avautui yllättäen myös se, että tehtäväni on työskennellä ihmisten kanssa, sillä nämä kysymykset ja oma matkani on tietenkin täysin universaalia ihmisen henkisen kasvun matkaa, ja minun tehtäväni on tukea muita heidän omalla matkallaan.

Muistan vieläkin tämän hetken, havahtumisen tunteen ja jostakin tulevat sanat “tämä on tehtäväsi!” – ja kuinka suorastaan pelästyin, sillä vanha persoonani oli varsin kaukana siitä myötätuntoisesta palveluasenteesta mikä ihmisten tukemisen perustana on. Tästä alkoi matkani kohti uutta ammattiani henkisen kasvun ohjaajana.

Tässä blogisarjassa tulen jakamaan kokemuksiani erilaisista aiheista, jotka liittyvät erillisyyden ja yhteyden teemaan.

Meille suomalaisille niin tuttu häpeä tulee olemaan aihe jota käsittelen varmasti useammankin blogin verran, sillä häpeä on erillisyydentunteen ytimessä. Tein häpeästä oman lopputyöni Holistic Councelor –koulutuksessani ja oma prosessini häpeän kanssa on ollut vuosien mittainen. Olen jo lähes parin vuoden ajan järjestänyt suosittuja Häpeän Alkemia kursseja, joissa aihe edelleen avautuu syvemmin ja syvemmin.

Erityisesti minua kiehtoo kollektiivinen psyykkeemme, sukupolvitraumat ja kaikki se mitä tiedostamattamme perimme. Tärkeä teema on meidän naisten kadotettu yhteys syvään feminiiniseen voimaamme, sitäkin käsittelen.

Tervetuloa mukaan tutkimusmatkalle erillisyydestä yhä syvenevään yhteyteen!

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image