Lopputulos ja tekeminen ovat toissijaisia – on yksi tärkeämpikin asia

Kesäloman kynnyksellä koin suuren oivalluksen siitä, miten haluan tehdä töitä – ja miten olen viime kuukausina saanut tehdä töitä.

Usein ajattelemme, että työssä itse tekeminen on tärkeää. Ja lopputulos on todella tärkeää. Viime viikkoina olen kuitenkin saanut kokea tosi voimakkaasti, että sekä tekeminen että lopputulos ovat vain seurausta, ja niitä on edeltänyt jotain todella tärkeää!

Tiedättekö tunteen, kun on jonkun ihmisen kanssa ”samalla aaltopituudella”, jakaa saman ”vision”, liikkuu samaan suuntaan tai on ”samassa virrassa”? Sanavalinnalla ei ole väliä, kaikki sanonnat yrittävät kommunikoida sitä syvää yhteyttä, joka parhaimmillaan ihmisten välillä syntyy.

Yhteys syntyy siitä, että:

 • Jokainen sitoutuu sydämen tasolla yhteiseen asiaan. Suorittaminen ei tuo ihmisiä yhteen, se vie ihmisiä kauemmaksi toisistaan.
 • On auki itselleen, jolloin voi olla auki muille.
 • On rohkeus uskoa omia tuntemuksiaan ja kommunikoida sen informaation pohjalta muiden kanssa. Sillä oikea informaatio ei tule sanoista, vaan yhteisistä tuntemuksista. Tuntemus syntyy paljon ennen sanoja ja ajatuksia.
 • Hyödyntää omaa ammattitaitoaan ja tietoa, kun luodaan yhteistä tuntemusta todeksi. Jokainen tuo asiaan oman tärkeän palansa.

Tämä suuri oivallus syntyi, kun istuin palaveripöydässä, jossa oli viisi toisilleen enemmän tai vähemmän tuntematonta ihmistä. Kaikilla oli yhteinen tavoite, visio ja päämäärä. Jokaisella saattoi omassa päässä vilistä ennakkoon omia ajatuksia, mutta kun tulimme samaan tilaan yhteisen tavoitteen kanssa, yhteys välillämme aukeni. Yhtäkkiä jokainen vain tiesi, mitä olemme tekemässä.

Kun huomaa kommunikoivansa muiden kanssa samasta ”lähteestä”/”energiasta”/”tiedosta” käsin, kaikki on helppoa ja selvää. On syntynyt perusta yhteiselle tekemiselle ja sille, että lopputulos voidaan saavuttaa sutjakkaasti ja täyteläisesti. Tämä ja muutama muu kokemus viime kuukausilta on opettanut minulle, että yhteyden löytyminen on ihan ykkösjuttu myös työelämässä, jos halutaan helpottaa prosesseja ja löytää kevyempi ja antoisampi tie tekemiseen!

Väitän, että ihmisten välinen yhteys on kaiken pohja. Tekeminen ja lopputulos seuraavat sitä. Meidän ei pitäisi käyttää niin paljon aikaa tekemiseen ja lopputulokseen puskemiseen, vaan yhteyden löytymiseen.

Tällaisia mietteitä sinulle pohdittavaksi <3

– Sanna

Aiheeseen liittyviä tuotteita Hidasta elämää -puodissa:
 • Unelmakarttakirja

  17,90  (sis. alv)
  Lisää ostoskoriin
 • Tsemppikirja

  23,90  (sis. alv)
  Lisää ostoskoriin
 • Ale!

  Tsemppikirja + tsemppitarrat

  29,80  23,90  (sis. alv)
  Lisää ostoskoriin