Osaat varmasti kuvitella sen tunteen, kun puraiset herkullista pikkuleipää. Keksi joko napsahtaa rapeasti hampaiden välissä tai hampaat suorastaan uppoutuvat taikinamaiseen pintaan. Minusta amerikkalaiset jättimäiset suklaakeksit ovat aivan vastustamattoman suussa sulavia. Näitä keksejä puraistessa voit tuntea, kuinka voin ja sokerin sekoitus pitää keksin notkeana vielä kypsänäkin. Halusin kehitellä tätä makuaistimusta mukaillen terveellisen version keksistä, joka maistuu valtavan herkulliselta sekä on koostumukseltaan juuri tälläinen pehmeän tahmainen. Tässä iloksenne maapähkinäkeksit.
Tämän ohjeen ensiesitys oli YLEn aamu-tv:n Voita & Sokeria -ohjelmassa. Klikkaa kuvaa ja katso helppo resepti videolta. (Video aukeaa uuteen ikkunaan.)
MAAPÄHKINÄKEKSIT
1 luomu kananmuna
3-4 rkl maustamatonta maapähkinävoita
1,5 dl mantelijauhoja
0,5 dl kookossokeria
0,5 tl soodaa
2 tl luomu kanelia
ripaus suolaa
VAIHE 1) Sekoita kaikki aineet yhteen sähkövatkaimella. Taikinan tulee olla jähmeää ja helposti muovailtavaa.
VAIHE 2) Muotoile keksitaikinasta haluamasi muotoisia keksejä ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa, noin 10-15 minuuttia. Tarjoile lämpimänä kookoskerman ja tuoreiden marjojen kera
KOOKOSKERMA
1 purkki jääkaappikylmää kookoskermaa
vaniljajauhetta
luomu hunajaa
VAIHE 1) Vatkaa jähmeä kookoskerma vaahdoksi ja mausta se vaniljalla. Lisää hunajaa saadaksesi sinulle sopiva makeus.