10 asiaa joita onnelliset ihmiset tekevät

Uskon, että jokainen meistä haluaa olla elämässään onnellinen. Toisinaan kuitenkin tunnemme olevamme hukassa ja yritämme etsiä onnea oman itsemme ulkopuolelta. Odotamme onnen löytyvän uudesta työstä tai suhteesta, lomamatkasta tai rahasta. Todellisuudessa onni löytyy meistä sisältä, sillä onnellisuus on tapa katsoa maailmaa. Se on yleistä tilanteesta riippumatonta iloa, tyytyväisyyttä ja kiitollisuutta elämästä sellaisenaan. Onnellisuutta voidaan siis pitää elämäntapana ja -tyylinä. Se on valinta kokea ja hahmottaa maailmaa erilaisten lasien läpi. Koska elämme valintojen maailmassa, voit sinäkin valita olevasi onnellinen.

“Kun muutat tapaasi nähdä,
näkemäsi asiat muuttuvat.” – Dr. Wayne Dyer

1. Oletko myötätuntoinen vai vihamielinen?

Onnelliset ihmiset rakastavat auttaa muita. He tietävät, että antamalla muille he ovat saaneet aikaan muutoksen toisen elämässä. Tämä tuo iloa sekä antajalle että saajalle. Vihamielinen ihminen on armoton eikä näe iloa antamisessa vaan toimii usein itsekkäästi. Onnellisen ihmisen sydämessä kuplii empatia.

“Jos haluat muiden olevan onnellisia, harjoita myötätuntoa. Jos haluat itse olla onnellinen, harjoita myötätuntoa.” – Dalai Lama

2. Vastustatko vai hyväksytkö?

Onnelliset ihmiset hyväksyvät elämän sellaisena kuin se on. He eivät aina ole täydessä harmoniassa, mutta he oppivat löytämään oppeja haasteista ja kasvavat niiden avulla. Onneton ihminen vastustaa, ja valitettavasti se, mitä vastustamme, pysyy. Onnelliset ihmiset kulkevat elämän virran mukana. He tietävät, että asioilla on tapana järjestyä ja loppujen lopuksi kaikella on joku tarkoitus ja merkitys omalle kasvulle.

3. Viljeletkö välinpitämättömyyttä vai rakkautta?

Onnelliset ihmiset rakastavat kaikkia ja näkevät kaikissa jotakin hyvää. He säteilevät ympärilleen rakkautta ja heidän olemuksensa pursuaa rakkautta. Sen sijaan se, joka kantaa sydämessään vihaa, on onneton. Hän on täynnä välinpitämyyttä, vihaa ja sietämättömyyttä. Mutta rakkaus on se, joka saa ihmiset säteilemään.

4. Annatko anteeksi vai kannatko kaunaa?

Onnelliset ihmiset eivät kanna kaunaa, sillä he ymmärtävät ettei se johda mihinkään hyvään. He eivät kadu asioita, sillä he tietävät katkeruuden vahingoittavan mieltä, kehoa ja sielua. Onnelliset ihmiset pyrkivät päästämään irti menneestä, sillä he tietävät, että onnen kokemus ja eteenpäin kulkeminen vaatii päästämään irti kipeästäkin tapahtumasta. Kaunaa kantava vetää puoleensa kurjuutta, negatiivisuutta ja pahoinvointia eikä siksi pysty jatkamaan eteenpäin. Haluan selventää, että anteeksianto ei ole sama asia kuin hyväksyntä. Näin onnelliset ihmiset antavat anteeksi:

“Anteeksiantaminen ei tarkoita että hyväksyt sinulle väärää tehneen ihmisen. Sen sijaan, anteeksianto on valinta hyväksyä tapahtunut sellaisena kuin se tapahtui sen sijaan, että miettii, miten olisi voinut olla. Anteeksianto tarkoittaa irtipäästämistä. Se tarkoittaa rakastamista ja sitä, että astuu tähän hetkeen menneisyydessä elämisen sijasta.” – Rubin Khoddam

5. Koetko kritiikkiä vai kunnioitusta?

Onnellisetkin ihmiset työskentelevät tavoittaakseen päämääränsä, mutta he eivät kieriskele itsekriitikissä tai tuomitse itseään mikäli epäonnistuvat. He uskovat unelmien saavuttamiseen positiivisuuden kautta ja näkevät yksittäisen kolahdusten yli paistavan laajemman auringon. Onnelliset ihmiset kohtelevat kaikkia kunnioituksella ja arvostuksella, myös itseään. Mutta onneton ihminen tuomitsee ja arvostelee muita tunteakseen itsensä paremmaksi. Hän elää turvattomuudessa ja epävarmuudessa.

6. Näetkö haasteita vai esteitä?

Onnelliset ihmiset eivät ole ongelmattomia ihmisiä. Heillä voi olla taloudellisia vaikeuksia, päättyviä parisuhteita ja muita vastoinkäymisiä. Nämä ihmiset osaavat kuitenkin nähdä onnellisuutta jopa näissä syvissä elämää mullistavissa kamppailuissa. Useimmiten he näkevät haasteen ja mahdollisuuden tehdä jotain eri tavalla. Työn menettäminen voi tarkoittaa enemmän aikaa omalle intohimolle tai sen selvittämiselle. Parisuhteen päättyminen voi tarjota kauan kaivattua aikaa itselle ja rohkeutta lähteä reissun päälle täysin itsekseen. Onnelliset ihmiset näkevät pilven hopeareunuksen ja uskaltavat juosta kohti sateenkaaren päässä lymyävää aarretta.

7. Vedätkö puoleesi runsautta vai köyhyyttä?

Positiivinen ihminen vetää puoleensa kaikenlaista runsautta. Tämä ei tarkoita vain taloudellista vaurautta vaan myös rakkautta, tietoa ja terveyttä. Negatiivisuudessa elävä elää köyhyydessä ja arpeutuneessa mielenmaisemassa. Hänen pelkonsa riittämättömyydestä saa aikaan suurta ahdistusta. Onnellinen ihmisen puolestaan uskoo unelmien täyttymiseen.

8. Keskitytkö heikkouksiin vai vahvuuksiin?

Onnelliset ihmiset käyttävät omia vahvuuksiaan päästäkseen eteenpäin. He eivät keskity heikkouksiin tai puutteisiin, mutta tietävät, kun tulee työskennellä saavuttaakseen haluamansa. Onnettomat ihmiset tekeytyvät uhreiksi eivätkä siksi kykene pääsemään eteenpäin. Ilo on korkean taajuuden värähtelyä kehossa, joka vahvistaa kaikkea ympärillään. Onnelliset ihmiset pyrkivät hyödyntämään tätä niin paljon kuin mahdollista.

9. Oletko kiitollinen vai kiittämätön?

“Olkaamme kiitollisia kaikille jotka tekevät meistä iloisia, sillä he ovat sielumme puutarhan puutarhureita.” – Marcel Proust

Onnelliset ihmiset katsovat maailmaa ruusuisten lasien läpi, avoimesta perspektiivistä ja tietoisena tästä maailmasta. He elävät kiitollisuudessa itse olemista ja elämää kohtaan.He eivät pidä asioita tai ihmisiä itsestäänselvyyksinä. He ymmärtävät, että on suuri lahja saada olla täällä ja elää elämää. Onnelliset ihmiset ovat kiitollisia, mutta nöyriä.

10. Oletko positiivinen vai negatiivinen?

Me kaikki tunnemme jonkun, joka pysyy positiivisena vaikka mikä olisi. Elämä voi olla hänelle hankalaa, mutta hän pysyy silti luottavaisena ja näkee hyvää kaikessa. Positiivisuus ei ole vain asenne, se on elämäntyyli. Onnelliset ihmiset ottavat vastuun päätöksistään ja teoistaan syyttämättä muita. He elävät tiedostaen, että kaikella on tarkoituksensa.

Onnellisuus kumpuaa meistä sisältä. Onni ei kätkeydy työhön, parisuhteeseen, päämäärään tai tilanteeseen. Onni on sisäinen tila. Se on kokemus ja tapa hahmottaa maailmaa. Hetki, jona muutat tapasi nähdä maailmaa, muuttaa sisäisen tilasi. Usko siis rohkeasti ihmeisiin, elä elämäsi onnekkaat sattumat ja syleile muutosten magiaa.

 

Lähde: powerofpositivity.com

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image
10€ OSTOSRAHAA etukoodilla FESTARIT10 
PUOTIIN
close-image