Kaikki hyvä mitä annat, palaa takaisin – Koko elämämme merkitys syntyy siitä, että voimme olla toisille avuksi

Olen saanut valmentajana myötäelää uskomattomia kasvutarinoita. Nähdä, miten tähdet syttyvät valmennettavan silmiin, kun hän oivaltaa olevansa sydämensä viitoittamalla tiellä. Kun aluksi arka ja hauras, lähes olematon luottamus omaan osaamiseen ja tekemiseen vahvistuu vauhdilla. Kun itsenjohtamistaidot kasvavat. Kun innostus, ilo ja varmuus valtaavat mielen, sielun, sydämen ja kehon jokaisen solusopukan.

Kaunein ja koskettavin kiitos, mitä voin työstäni saada. Kiitos, joka pistää nieleskelemään onnen ja kiitollisuuden kyyneliä jonkin itseäni isomman edessä. Jonkin, jossa olen kuitenkin voinut olla hyödyksi, voinut auttaa.

Toisessa intohimotyössäni, sanoittamisessa, en pääse seuraamaan kasvutarinoita. En myöskään kokemaan tekemiseni vaikutuksia “lähituntumassa”, koska en itse esiinny. Musiikin ja sanojen voima on kuitenkin meille kaikille tuttua, myös isosti tutkittua ja tunnustettua. Siksi koen voivani parantaa maailmaa sanoittajanakin. Sanoituksilla on sanomansa, joka voi tsempata, lohduttaa ja voimaannuttaa. Tuoda iloa ja viihdyttää. Tarjota näkökulmia ja rohkaisua muutokseen vaikkapa jossain elämän vaikeassa vaiheessa.

Rakastan valmentamista ja sanoittamista ihan itsessään ja itsenään. Mutta rakastaisinko yhtä paljon, jos tekisin vain ja ainoastaan itselleni – itseni iloksi? En usko. Jotain hyvin olennaista ja tärkeää puuttuisi. Meihin ihmisiin istutettu perustarve tehdä hyvää muille.

Elämällämme, tekemisellämme ja itsellämme on väliä, kun voimme olla hyödyksi.

1. Synnytä hyvän kierre

Kun tiedät mikä sinua kiinnostaa, mistä sytyt ja minkä tekemisestä nautit on tärkeää miettiä, miten tekemisesi voi olla hyödyksi muille. Miten sinä voit auttaa ja palvella. Parantaa maailmaa.

Voit hyvin auttaessasi. Hyvinvoivana haluat hyvää muille. Syntyy itse itseään vahvistava hyvän kierre.

2. Luota kykyihisi

Sinulla on takuuvarmasti osaamista ja kykyjä, jotka ovat, tai voisivat olla suureksi hyödyksi kanssaihmisillesi. Kykyjä, joita et ehkä itse ole tiedostanut, tai joita et osaa arvostaa riittävästi.

Pysähtyminen ja katseen avartaminen ja syventäminen saattavat riittää huomataksesi oman tekemisesi merkityksen. Itsellesi ja muille. Myös jollekin itseäsi suuremmalle.

3. Huolehdi itsesikin toteutumisesta

Koska auttaminen innostaa ja siitä saa hyvän olon, on hyvä tiedostaa itsen ja omien tarpeiden unohtamisen vaara. Altistuminen toisten hyväksikäytölle. Sortuminen miellyttämiseen, uhrautumiseen ja uhriutumiseen. Uupuminen.

On tärkeää pitää hyväntekeminen muille itsen toteutumiseen nähden keskinäisessä terveessä balanssissa. Kumpaakaan hyvää ei pidä yli- eikä alimitoittaa.

4. Saat, mitä annat

Kaikki se hyvä, mitä teet hyvällä energialla toisille, tulee sinulle takaisin. Se ei aina tule siinä siunaamassa eikä juuri siltä ihmiseltä, jota olet auttanut, mutta se tulee. Joskus, jossain muussa muodossa, jollain muulla tavalla. Luota siihen!

Kun hyvä tulee, vastaanota se ilolla ja kiittäen. Ansaitset sen!

 

“En tiedä, mikä on kohtalonne, mutta sen tiedän, että ne teistä tulevat todella onnelliseksi, jotka etsitte ja löydätte tavan palvella muita.”
– Mahatma Gandhi –

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image