Kun elämä tuntuu epäreilulta, muista nämä 5 asiaa – Mukana 9 voimalausetta

1. Muista, ettet luovuta

Jokainen meistä kokee elämässä vaikeuksia – se on väistämätöntä. Mutta kuinka epätyydyttävää elämä olisikaan ilman vaikeuksia? Emme koskaan kasvaisi tai oppisi mitään, ellemme kokisi vaikeita aikoja. Kulkisimme vain elämän läpi tuntien tylsyyttä ja lamaantuneisuutta.

Vastoinkäymiset pitää meidät varpaillamme, kannustavat meitä muuttumaan ja jatkamaan rajoitusten rikkomista, ettemme putoa mukavuuden ja itsetyytyväisyyden ansaan. Vaikka elämässäsi olisikin nyt vaikeat ajat, se ei tarkoita, että tilanne jatkuu samanlaisena pitkään.

Käännä kasvosi kohti valoa ja huomaat jossain vaiheessa, että varjot jäävät taaksesi.

2. Muista avata sydämesi muutokselle

Me usein vaikeutamme itse omaa elämäämme vastustamalla muutosta. Muutos kuitenkin pitää meidät pinnalla, auttaa meitä kasvamaan, ja takaa, että jatkamme kehittymistä ja tärkeiden oppituntien sisäistämistä. Kukaan ei ole sanonut, että muutos tuntuisi mukavalle – ja jos tuntuisi, olisiko se todella sen arvoista?

Parhaat asiat elämässä tapahtuvat, kun saavumme risteykseen, kun elämä tuntuu niin pimeältä ja masentavalta, ettemme voi kuvitella sen koskaan muuttuvan yhtään paremmaksi. Kun mittasi on täynnä etkä voi kuvitella jatkavasi enää hetkeäkään, tämä turhautuminen ja epätoivo yleensä itse asiassa osoittaa sinulle oikean polun eteenpäin.

Hyvät asiat elämässä eivät välttämättä tule helpolla – ja jos asiat vain tippuisivat vaivatta syliisi, se ei tuntuisi läheskään niin palkitsevalta.

3. Muista, että voit valita

Sinulla on joka hetki valta hallita elämääsi – mikään ulkoinen voima ei päätä, minkä työn otat, missä asut, tai mikä on asenteesi elämään. Kaikki on sinun käsissäsi – siis hyväksy tämä vastuu, sen pelkäämisen tai kieltämisen sijasta. Sinun ei tarvitse tehdä työtä, jota vihaat, tai elää paikassa, joka ei tee sydäntäsi onnelliseksi, tai pysyä ihmissuhteessa vain siksi, että se tuntuu turvalliselta.

Sinä hetkenä, kun huomaat lakanneesi rakastamasta elämääsi, ota askel taaksepäin ja arvioi uudelleen tähän asti tekemäsi valinnat. Kun tunnet olosi rikkonaiseksi, se tarkoittaa, että sinun täytyy tehdä parempia valintoja – anna siis itsellesi tilaisuus tehdä niin. Ansaitset tuntea onnellisuutta – mutta tuohon pisteeseen elämässä päästäkseen tarvitsee joskus tehdä kovasti töitä ja laittaa elämä ylösalaisin.

4. Muista, että kipu ei kestä ikuisesti

Kipu ei ikinä jatku loputtomiin – jos jatkuisi, emme edes tietäisi, miltä onnellisuus tuntuu. Elämä toimii kaksinaisuuden puitteissa: meidän täytyy tuntea surua ja epätoivoa voidaksemme tuntea iloa, niin turhauttavalta kuin tämä saattaakin tuntua. On täysin ok tuntea olonsa epämukavaksi. Yritä olla vastustamatta näitä tunteita ja salli niiden sen sijaan vain kulkea lävitsesi.

Kaikki mitä vastustat, tarrautuu itsepintaisesti kiinni, joten mitä pidempään sodit sisäisiä tuntemuksiasi vastaan, sitä kauemmin ne viipyvät sinussa. Syleile kipuasi, opi siitä, kasva sen ansiosta, ja kiitä sitä, että se opetti sinulle arvokkaita asioita. Kipu voi olla hyvin arvokas opettaja, jos pystymme hyväksymään sen, sen sijaan, että tuomitsemme sen ja toivomme sen jättävän meidät rauhaan.

5. Muista keskittyä kaikkiin hyviin asioihin elämässäsi

Usein juuri silloin, kun tunnemme olevamme rikki, taipumuksenamme on keskittyä vain niihin asioihin, jotka menevät elämässämme pieleen, sen sijaan, että muistaisimme, mikä elämässämme on hyvin. Kiitollisuuden tunteminen elämää kohtaan auttaa siihen, että enemmän hyvää pääsee virtaamaan suuntaasi. Vaikka voisit olla kiitollinen ainoastaan siitä, että pääsit ylös sängystä tänä aamuna, koe siitä suurta kiitollisuutta!

Jos suuntaat huomiosi vain siihen kaikkeen siihen, mikä menee mönkään, vedät puoleesi lisää epäonnistumista. Kiitollisuus on lukemattomissa tutkimuksissa yhdistetty parempiin ihmissuhteisiin, parantuneeseen terveyteen, optimistisempaan elämänasenteeseen ja moneen muuhun hyvään.

9 voimalausetta, kun elämä on epäreilua

  1. Jos sinulla ei ole mitään, mistä olla kiitollinen, tarkista pulssisi.
  2. Muista aina, että tämänhetkinen tilanteesi ei ole lopullinen päämääräsi. Paras on vielä edessä.
  3. Kun elämä on makeaa, sano kiitos ja iloitse. Kun elämä on katkeraa, sano kiitos ja kasva.
  4. Joskus elämässämme tapahtuvat ikävät asiat johdattavat meidät suoraan sille polulle, joka vie kohti parhaita meille koskaan tapahtuvia asioita.
  5. Jokainen päivä on uusi mahdollisuus muuttaa elämäsi.
  6. Etsi jokaisesta päivästä jotain positiivista, vaikka joutuisit joinain päivinä etsimään hieman kovemmin.
  7. Elämän ei tarvitse olla täydellistä, että se voisi olla upeaa.
  8. Sinun täytyy kokea elämäsi kamalimmat ajat, jotta et koskaan pitäisi elämän parhaita asioita itsestäänselvyytenä.
  9. Jatka eteenpäin… Vaikea polku voi johtaa kauniiseen määränpäähän.

Lähde: The Usual Routine


Toimituksen vinkki: Elämä kantaa, kun uskallat luottaa

Elämä kantaa -korttipakka tuo luottamuksen tunnetta vaikeisiin hetkiin ja elämänvaiheisiin.

44 luottamuksen korttia auttavat hellittämään kontrollista, luopumaan vanhasta ja elämään muutoksen keskellä. Ne tarjoavat tukea silloin, kun suunta puuttuu. Nosta kortti ja viivy tärkeiden kysymysten äärellä pohdiskellen tai kirjoittaen. Korttien avulla kuulet paremmin omaa ääntäsi, löydät uusia näkökulmia ja tunnet, miten elämä kannattelee. Sinun on helpompi hengittää.

Tutustu kortteihin TÄÄLLÄ.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image
ALE! -20% yli 40€ ostoihin!
PUOTIIN
close-image
OSTA 3 MAKSA 2  kirjat & kortit 
PUOTIIN
close-image