Ristiriidat ihmissuhteissa – aivan kuin olisitte eri maailmoista?

Sanonnat ”Herää nyt jo tähän maailmaan” ja ”Me ollaan ihan eri maailmoista” ovat aina saaneet korvani hörisemään. Onko todella olemassa kaksi maailmaa yhden sisällä? Tikapuiden mukaan kyllä. Puskemisen maailma, jota hallitsee pelko ja voiman maailma, jota hallitsee rakkaus.

Tunnetaso, jolla olet, vaikuttaa tunteisiisi, havainnointiisi, asenteisiisi, maailmankuvaasi ja uskomuksiisi. Kun ihmiset sanovat että “ihan kuin oltaisiin eri maailmoista”, se todella on näin, niin suuret näkemyserot ovat puskemisen ja voiman maailmassa.

Mikä ero näillä kahdella maailmalla sitten on?

Voiman maailma, joka on rohkeudesta ylöspäin, on se mitä sinä LUONNOLLISESTI olet. Näillä tunteilla ei ole sinulle tarjota mitään opetusta, koska henkisenä ja voimakkaana sieluna sinä olet rohkea, rauhallinen, ystävällinen, avulias, lapsenomaisen iloinen ja lähimmäisiäsi auttava. Olet syvällä sisimmässäsi hyväksyvä ja ymmärtäväinen ja todellinen olemuksesi on rakkaus.

Täällä voiman maailmassa on vaikea pysyä, sillä aina tulee ihmisiä tai tapahtumia, jotka heilauttavat ja testaavat voimiasi. Kun näin käy, tiput alaspäin, tietylle tasolle, oppimaan itsestäsi jotain sellaista, jonka ansiosta pysyt seuraavalla kerralla vielä tukevimmin voimassasi.

Puskemisen maailma, se on OPPILÄKSYJEN maailma. Täällä olevilla tunteilla on sinulle hyvin maadoittavia ja elämäntaitoja opettavia, rakastavia oppeja. Mitä matalammalla tunne on, sen perustavampaa laatua oleva sen oppi on. Puskemisen maailmassa ei ole vaikea pysyä, päinvastoin, täällä voit sitkeästi jumittaa, jos et ole tietoinen tunteesi antamasta opista tai et ole valmis ottamaan itsestäsi ja tunteistasi vastuuta, vaan ulkoistat tunteesi toisten syyksi.

Ei siis ihme, että suuri osa meistä täällä jumittaa, niin vähän me tunteitamme ja niiden oppeja ymmärrämme. Meidät on esimerkillä opetettu tukahduttamaan tunteitamme, lakaisemaan niitä maton alle ja olemaan kiltisti ja paikallaan.

Jos jumitat tietyllä tasolla, sen mukaan yleisimmin reagoit ja jos et itse tiedä mikä se on, kysy läheisiltäsi. He varmasti kertovat sinun useimmiten olevan joko vihainen tai rohkea, itseäsi syyllistävä tai mistään horjumaton kallio.

Sisäinen vastaa aina ulkoista, jota se mitä tunnet, heijastuu siihen, miten koet itsesi ja maailman.

Katsomme ihmisiä joko ylöspäin tai alaspäin, sen mukaan millä tasoilla he ovat ja tämä on luonnollista, ilman mitään tuomitsemista. Kaikki me olemme eri tasoilla elämäntilanteidemme mukaan. Joskus menee hyvin, joskus päin mäntyä. Energia ei valehtele.

Tunnet, jos toisella on enemmän energiaa kuin sinulla ja vastaavasti tunnet senkin, jos joku on matalalla. Jos seisot ystäväsi kanssa eri tasoilla tai jopa eri maailmoissa, olet varmasti hämilläsi ja ihmettelet miten hän ei ollenkaan näe tai ymmärrä asioita kuten sinä. Kun tikapuun tasot ymmärtää, ymmärrys toisen näkemyksestä kasvaa ja tarve tuputtaa omaa näkemystään vähenee. Joka tasolla on tarkoitus eikä mikään taso ole huonompi kuin toinen.


Leikitään että sinulle on tapahtunut jotain sinua järkyttävää ja tunnekuohuissasi soitat ystävällesi. Miten hän reagoi?

HÄPEILEVÄ ajattelee sinun ajattelevan, että hän on ehkä syy kaikkeen pahaan maailmassa. Hän häpeää, ettei osaa auttaa eikä ole edes kovin kiinnostunut ongelmastasi, koska on häpeän sisäänpäin kääntyneessä tilassaan. Ei soita sinulle pitkään aikaan.

SYYLLINEN ensin loukkaantuu, koska ajattelee sinun jotenkin syyttävän häntä tapahtuneesta, mutta alkaa pian oikeuttaa tai hyvittää sanojaan ja pelkää pilanneensa ystävyytenne. Mielistelee sinua seuraavan päivän.

APAATTINEN ei edes vastaa puheluusi, mutta jos sattuu vastaamaan, hän pahoittelee, ettei osaa nyt oikein sanoa mitään mikä sinua auttaisi ja vaipuu syvemmälle omaan maailmansa.

SURULLINEN kokee suurta surua ja huolta sanomisistasi ja jää murehtimaan kohtaloasi vielä kun sinä olet jo unohtanut koko jutun.

PELOKAS näkee uhkan ja vaarat tilanteessa ja varmistaa tulevaisuuden varalle jonkun suunnitelman. Hän hakee faktaa sanojensa ja suunnitelmansa tueksi ja muistuttaa pelotellen sinua aina tästä tapahtumasta.

HIMOKAS haluaa tietää mitä hän tästä kaikesta hyötyy. Kenelle tätä maukasta juorua voisi kertoa eteenpäin?

VIHAINEN tuohtuu ja uhkuu raivosta. Hän näkee heti ketä asiasta voisi syyttää ja kertoo sinulle miten asia ratkaistaan.

YLPEÄ naurahtaa, hän on kokenut tuon aiemminkin ja vieläpä monesti! Hän puhuu päällesi, koska tietää kokeneena kuitenkin paremmin mitä sinun pitäisi tehdä ja tuntea.

ROHKEA kuuntelee, ja jos ottaa omalla mielipiteellään kantaa, hän ei jyrää sinua vaan antaa viisaan neuvon.

NEUTRAALI on rauhassa, myhäilee ja antaa olla, ”live and let live”-meiningillä, sattuuhan noita.

HALUKAS kuuntelee sinua mielenkiinnolla ja miettii, saisiko hän itselleen tai muille mitään hyviä uusia oivalluksia tapahtuneesta.

HYVÄKSYVÄ ihminen tietää, että tämä tilanne opettaa sinulle jotain merkittävää. Hänellä ei ole tarvetta neuvoa tai yrittää muuttaa tilannetta.

YMMÄRTÄVÄ hyväksymisen lisäksi vielä ymmärtää miksi olet sitä mieltä mitä olet ja mikä opetus tapahtumassa piilee, muttei kerro sitä sinulle.

RAKASTAVA on kiitollinen kokemuksestasi. Hänen mielestään kaikki on aina täydellistä ja hän tukee sinua suunnatessasi kohti rakkautta.

Millä tasolla olevan kanssa juttelisit mieluiten? Kaikki olemme reagoineet kaikilla yllä mainituilla tavoilla. Jotkut asiat nyt vain osuvat ja saavat tarttumapintaa ja silloin reagoimme puskemisen maailman tasoilta. Jos asia ei ärsytä ollenkaan, voi tuntea myötätuntoa toista kohtaan ja valita voiman maailman tasot. Jos toinen ei myötätuntoa halunnut, niin hän soittaa sitten vielä jollekin toiselle, kunnes saa mitä haluaa!

Jos olet itse tukahduttanut ja välttelet osaa tikapuun tunteista, et voi millään ymmärtää ihmisiä niillä tasoilla.

Pitää kulkea toisen saappaissa, ennen kuin hänen elämäänsä voi ymmärtää.

Mitä enemmän ja syvemmin tunnet, kaikkia tunteita, sen rikkaampaa on elämäsi. Pääset elämään ja kokemaan 14 eri elämää ja kun elät elämääsi käyden tarpeidesi mukaan joka tasolla, tulet ymmärtämään muita ihmisiä kaikilla eri tasoilla. Myötätunto lisääntyy, tuomitseminen vähenee ja ymmärrät meidän kaikkien olevan samasta puusta veistettyjä.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image