5 asiaa, joita onnellisuus ei ole: Onnellisuus ei tule siitä, että saan kaiken, mitä haluan

Onnellisuuden määrittely ei ole yksinkertainen asia. Onnellisuus tarkoittaa luultavasti eri ihmisille eri asioita. Ja jokainen meistä toivoisi olevansa onnellinen, ja jokainen meistä kokeilee erilaisia tapoja, jotta voisi kokea onnellisuutta. Mitä onnellisuus sinulle tarkoittaa ja mistä se syntyy?

Minulle onnellisuus tarkoittaa ennen kaikkea luottamusta ja rauhaa, lepäämistä tässä hetkessä ja itsessä. Tässä viisi asiaa, mitä onnellisuus ei kuitenkaan mielestäni ole.

1. Onnellisuus ei ole mielihalujen täyttämistä

Onnellisuus ei ole sama asia kuin hetkellinen mielihyvä. Usein ajattelemme, että olemme onnellisia ”sitku” olemme saaneet puolison, uuden kodin, työpaikan, uudet vaatteet tai jotain muuta, mikä tuntuu hyvältä. Onnellisuuden siemen on ihan jokaisessa hetkessä, siinä rauhassa ja luottamuksessa, joka kumpuaa suhteesta itseen ja omaan olemiseen.

2. Onnellisuus ei ole onnellisten muistojen toistamista

Moni etsii onnellisuutta niistä hetkistä, ehkä perinteistä, jotka joskus ovat tuoneet onnen. Onnellisuus ei kuitenkaan tule ulkopuolisten puitteiden järjestelystä tai suorittamisesta tietyllä tavalla. Joskus menneisyyden mielikuvien seuraaminen tuo enemmän turhautumista ja pettymystä kuin onnellisuutta, sillä elämä muuttuu ja me itse muutumme, jolloin koemme asioita eri tavoin.

3. Onnellisuus ei ole ikuisia positiivisia tunteita

Onnellisuus ei ole pelkkää ilon räiskettä ja ikuisia auringonnousuja. Elämään kuuluu myös ne tunteet, jotka eivät tunnu hyvältä. Surullinenkin voi olla onnellinen: luottaa siihen, että elämä kantaa ja pystyy kohtaamaan kaikki tunteet ja kaikki puolet itsessä.

4. Onnellisuutta ei saavuteta sillä, että sätitään itseä parempiin tuloksiin

Moni pyrkii yhä hienompiin tuloksiin ja saavutuksiin elämässä piiskaamalla itseään. Saattaa olla, että sisäinen puhe kertoo, että koskaan ei ole riittävä tai riittävästi. Ja pohjimmiltaan kaikki tämäkin tehdään siksi, että jossain päämäärässä kaiken tämän taistelun jälkeen odottaa onnellisuus, autuus. Mutta onnellisuus ei ole tila, joka saavutetaan, vaan tila, jonka annetaan avautua itsessä. Onnellisuuden tilan avautumista auttaa lempeys, myötätunto ja rakkaus itseä kohtaan. Muista siis puhua kauniisti itsellesi!

5. Onnellisuus ei synny siitä, että maksimoi oman hyvänsä muiden kustannuksella

Vaikka olemme yksilöitä, olemme myös yhdessä jotain enemmän. Elämme toistemme ja luonnon kanssa synkroniassa, ja se, mitä teemme muille, teemme myös itsellemme. Siksi se, että pyrimme vain maksimoimaan oman hyvämme, ei tuo sisäistä hyvää, onnellisuutta. Kun taas jaamme sydämestämme ja kohtaamme toisemme syvemmällä tasolla, voimme kokea onnellisuutta moninkertaisena, yhdessä.

 


Tämän tekstin löydät Sanna Wikströmin ja Jutta Gustafsbergin Tsemppikirjasta.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image