Seksuaalisuus on tärkeä elämänvoima – Siksi siitä pitäisi opetella puhumaan ja nauttimaan

Seksuaalisuus, josta ei puhuta. Tai puhutaan mutta ei kuitenkaan puhuta. Sitä näkee kaikkialla, aistiärsykkeet, joita päivittäin saamme, perustuvat hyvin paljon seksuaalisiin vietteihimme. Sitä on kaikkialla, ja silti sitä ei ole meillä tarpeeksi meillä, joko määrällisesti, laadullisesti tai tyydyttävästi. Emme ymmärrä, koska meille ei ole opetettu, kuinka seksuaalisuutta voi käsitellä omassa elämässään. Puhumme paljon, mutta voisimmeko tarkastella myös sitä kehittymätöntä osaa itsessämme?

Mikä tekee meidät onnellisiksi? Olen tuota kysymystä pyöritellyt yli kymmenen vuotta päässäni. Olen löytänyt siihen mitä erilaisimpia vastauksia, välillä tullen siihen lopputulokseen, että siihen ei tarvitse edes löytää vastausta, ainoastaan elää sitä. Yksi onnellisuuden kulmakiviä on meidän seksuaalisuus ja sen ilmentäminen. Joko suoranaisesti tai epäsuorasti siitä tulevien ilmiöiden kautta, joita voivat olla kumppani, rakkaus, irti päästäminen, luottaminen, nautinto ja rentoutuminen, vain muutaman tähän hetkeen keksiessäni.

Koin tänä aamuna ison oivalluksen ymmärtäessäni, että en ole koskaan ennen tätä hetkeä kokenut seksuaalista täyttymystä ja varmuutta. Se oli iso hetki, sillä näin sen, mitä en ollut ennen uskaltanut sanallistaa, epävarmuuden ja tietämättömyyden, mikä seksuaalisuuteen liittyy. Olen kokenut aina ennen jotain ihmeellistä tunnetta, epävarmuutta omasta seksuaalisuudesta, mutta en ole ymmärtänyt miksi ja mitä se on. Ja koska en ole siitä puhunut, en edes kumppanilleni, en ole voinut sitä viedä myöskään eteenpäin. Helposti elämässä hyväksyy asioita, että ne nyt on vaan näin. Minä olen tämmöinen, enkä sille mitään voi. Tähän ja muihin tarinoihin olen uskonut pitkään elämässäni, antaen niiden määrittää sitä mitä olen. Tai mitä en kuvittele olevani. Ja oma epävarmuuteni seksuaalisuudessa on väistämättä heijastunut myös kumppaneihini.

61C38E9964

Matka seksuaalisuuteen

Viimeiset vuodet olen kirjoittanut kirjaani ”miehen matka”, jossa yksi iso teema on juuri seksuaalisuus, seksi ja ihmissuhteet, erityisesti ihmisyyden näkökulmasta tarkasteltuna. Tämä ja oma harjoitteluni seksuaalisuuden saralla on avannut monia portteja, joiden olemassaolosta en ollut aiemmin tietoinen. Tämä ”matka” on mahdollistanut sen näkemisen, kuinka keskeneräinen olen omassa seksuaalisessa ilmentymisessäni ollut. Seksuaalisuushan ei ole seksiä, vaikka sekin siihen voi toki kuulua. Ilman syvällisempää käsitteiden avaamista, puhutaan nyt elämänvoimasta ja sen ilmentämisestä. Koen, että meidän hyvinvointimme, avoimuutemme sekä täyttymys tästä elämästä voidaan saavuttaa laittamalla kokonaisuus kuntoon. Ja kokonaisuuteen kuuluu seksuaalisuus hyvin voimakkaasti, sillä se on meihin hyvin syvälle kirjoitettu asia.

Sen sijaan, että tukahduttaisimme elämänvoimamme ja oman ilmentämisemme, mitä jos kunnioittaisimme sen suurenmoista mahdollisuutta. Mitä jos hyväksyisimme itsemme seksuaalisina olentoina ja iloitsisimme sen tuomista uusista ulottuvuuksista. Mitä jos oman nautinnon jahtaamisen sijaan lähtisimme tarkastelemaan seksuaalisuutta, joka tuo täyttymyksen. Seksuaalisen täyttymyksen, joka avaa sydämemme ja sitä kautta tekee meistä parempia ihmisiä.

Koen, että nykyisen kumppanini kanssa olen saanut mahdollisuuden kokea aitoa, rehellistä ja voimallista seksuaalista ilmentymistä, joka on tuonut olemustani rakastavampaan, hyväksyvämpään ja täyttyneempään tilaan. Seksuaalisten lukkojen ja oman voiman kanssa työskentely on tuonut tietyn rauhan asiaan, joka on pitkään tuonut epäharmoniaa elämääni. Olla sinut oman seksuaalisuuden kanssa, silloinkin kun on täysin alastomana toisen kanssa. Kaikkine tuntemuksineen ja keskeneräisyyksien kanssa.

Kokemukset ja viime vuosien opit ovat saaneet minut uudelleen määrittelemään sen, mitä ajattelen seksuaalisuudesta. Ennen se on ollut hyvin vahvasti liitoksissa omaan nautintoon, oman hekuman kokemiseen. Jossain vaiheessa siitä tuli pakonomainen tarve tyydyttää toinen, ottaa vastuu toisen nautinnosta. Ja koska paikka mistä tulin tähän oli pelko ja epävarmuus, tuskin koskaan pystyin antamaan sitä mitä halusin, koska siitä puuttui tärkeitä ainesosia. Koen, että on tärkeää työskennellä omien keskeneräisyyksien kanssa, jos kyseinen asia on sellainen missä haluaa mennä eteenpäin. Samalla ymmärtäen, että ei ole tarvetta ”mennä” mihinkään, ainoastaan kasvaa ihmisenä valitsemallaan polulla, mikäli sen kokee itse tärkeäksi.

8O4R7W5K3N

Vaiettu palanen

Paljon puhutaan naisten seksuaalisista lukoista, traumoista ja tunnekuormista, mutta vähän vielä miesten vastaavista kokemuksista. Vaikkakin kokemukset ovat erilaisia, eikä me miehet välttämättä omata niin traumaattisia kokemuksia kuin naiset, myös meillä on omat haasteemme seksuaalisuudessa. Myös meidän on hyvä työskennellä, mennä eteenpäin, katsoa asioita mitkä ovat kipeitä ja halutessamme omistautua eheytymisen polulle, joka tuo meidän seksuaalisen voimamme entistä kirkkaammaksi. Tätä työtä voi tehdä yksin tai kumppanin kanssa, mutta aina se mielestäni vaatii oman halun työskennellä ja sitoutumisen siihen.

Kukaan ei voi muuttaa meitä, ellemme itse halua. Emmekä voi muuttaa ketään, ellei ihminen sitä itse tahdo. Halu, inspiraatio ja elämänvoima tulee sisäisestä kokemuksesta, vaikka se joskus voi tulla ulkoisenkin ärsykkeen kautta. Todellinen muutos lähtee siitä, kun itse antaudumme siihen ajatukseen.

Seksuaalisuudessa tuo muutos voi tarkoittaa sitä, että siirrymme jälleen polulla eteenpäin. Siirrymme aikaan, jossa on oma nautinto, toisen huomioiminen on toisen kanssa aitoa, läsnä olevaa kokemista ja tilan jakamista sekä tukemista. Ei siksi, että pitäisi tehdä mitään, ei siksi että pitäisi saavuttaa jotain, ei siksi että lehdessä kerrottiin kuinka asiat pitäisi hoitaa. Sen sijaan, että tulisimme pakosta ja tavoittelemisen tilasta, me vaan olisimme ja antaisimme hetkelle mahdollisuuden. Sen sijaan, että meidän pitäisi, me haluaisimme tuoda oman lahjamme kumppanillemme ja maailmalle. Ilman, että meillä on halukkuutta työskennellä oman keskeneräisyytemme kanssa, tämä voi olla haasteellista. Mutta jos meillä on halua työskennellä, luottamusta sekä itseemme että kumppaniimme, edes taivas ei ole rajana. Koska jos asioilla on rajat, se tarkoittaa, että niillä on rajallinen potentiaali. Ja näkisin, että potentiaali on rajaton, koska kukaan meistä ei ole ihmisenä vielä valjastanut kaikkea potentiaalia, mitä maailma omaa ja meille tarjoaa.

Tämä voi tarkoittaa jatkuvaa ajatonta rakastelua, seksuaalienergian kierrättämistä (menettämisen sijaan) tai se voi tarkoittaa tilan pitämistä ja sylikkäin olemista ilman tarvetta mihinkään. Se voi tarkoittaa pitkittynyttä silmiin katsomista tai rauhoittavaa hengitystä rakastelun aikana. Se voi tarkoittaa suunnatonta kiihottumista tai sydämen täyttymistä pelkästään toisen ihmisen olemassaolosta. Tai kiitollisuutta siitä, että yleensäkin saa kokea elämää ja elämänvoimaa ja vielä toisen ihmeellisen ihmisen kanssa. Tai sitten se voi tarkoittaa jotain ihan muuta, koska potentiaalilla ei ole rajoja, eikä silloin myöskään mitään etukäteen määritettyä. Kaikki on mahdollista, kaikki on mahdollista luoda ja kokea. Seksuaalisuus on meissä kaikissa ja meillä kaikilla on mahdollisuus työskennellä sen kanssa.

Mikäli olemme valmiita kohtaamaan pelkoja, epävarmuutta, kipua ja mahdollisesti jopa suurta tuskaa, on myös sydämen ja koko kehon täyttyminen mahdollista. Jokainen solu voi tuntea olevansa rakastettu, mutta se vaatii luottamista, rohkeutta ja heittäytymistä elämään.

Ja ellei meillä ole esimerkiksi luottamusta kumppaniimme, ei meillä myöskään ole täydellistä turvan tunnetta, syvää luottamusta, jotta voisimme antautua täysillä. Tiedän sen tiedon lisäksi omasta kokemuksestani; kumppanini ei voi antautua, ellen ole luottamuksen arvoinen. Ja luottamus tulee ainoastaan silloin, kun olen valmis omistautumaan koko sydämelläni, tietoisuudellani ja kehollani. Ja voinko olla koskaan täysin rehellinen muille, ellen ole täysin rehellinen itselleni.

Meistä jokainen kaipaa kosketusta. Kosketusta ihollemme, nautintokeskukseemme (sana, jota käytän kuvaamaan sukupuolielimiä), sieluumme, sydämeemme, nenänpäätämme unohtamatta. Me kaipaamme sitä, että meidät huomataan jokaisella tasolla, ja mahdollisesti myös sitä, että me saamme huomata toisen ihmisen syvemmin kuin mielemme pystyy ymmärtämään. Ja tuo kaipuu tulla kosketetuksi on mahdollista meille kaikille, vaikkakaan ei aina helpoin mahdollinen polku. Se ei aina tietenkään vaadi seksiä tai rakastelua, mutta se vaatii alastomaksi tulemista ja luottamista elämään sekä kokemiseen, joka ylittää mielen rajoitteet. Mikäli kaipaat suurempaa täyttymistä elämästä ja seksuaalisuudesta, niin ehkä tänään on hyvä päivä aloittaa tai jatkaa tuon polun kulkemista. Ei sen takia, että on pakko, vaan sen takia, koska se on mahdollista. Ole se muutos, minkä haluat maailmassa nähdä, myös sydämen ja seksuaalisuuden tasoilla.

niinan kannsa

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
VIELÄ EHDIT! Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image