Tästä syystä etäisyys lähensi meitä ja toi 3 oivallusta suhteeseemme

Hei ihana! Täällä kirjoittelevat Lotta ja Laura. Chihuahuamme Lyyli tietenkin kyhnöttää vieressä. Meille tarjoutui ihan uudenlainen tilaisuus olla toisistamme täysin erossa parin viikon ajan eräässä tv-ohjelmassa, jossa kummankaan ei tarvinnut huolehtia mistään arjen asioista. Meillä ei ollut puheyhteyttä toisiimme, eikä myöskään ulkomaailmaan. Olimme ilman puhelimia ja päivien kulku päätettiin puolestamme. Tuo etäisyys toi pintaan paljon ajatuksia niin hyvässä kuin pahassa. Se herätti monenlaisia tunteita ja loppujen lopuksi se lähensi meitä enemmän kuin mikään muu tähän mennessä yhdessä kokemamme.

Parisuhteessa, ainakin meidän kohdalla, eletään arkea saman katon alla. Käydään kaupassa yhdessä, nukutaan yhdessä, tehdään töitä yhdessä eli ollaan siis paljon yhdessä erilaisen tekemisen puitteissa. Helposti ajautuu huomaamatta tilaan, jossa toisesta tulee itsestäänselvyys. Siinä ei sinänsä ole mitään pahaa, mutta silloin tietynlainen romanttinen taistelu toisesta puuttuu ja toisen näkeminen erillisenä yksilönä saattaa hämärtyä. Se voi pitkällä ajalla latistaa suhdetta ja pienentää kipinöitä. 

Se, mitä nyt on, on kultaa ja siitä tulee olla kiitollinen

Meillä on paljon rakkautta, mutta välillä unohtuu ajatus siitä, että mikään ei välttämättä ole ikuista Parisuhteeseen astuessa sitä lupautuu samalla siihen, että toisella on oikeus lähteä, jos hän haluaa. Juuri tämä mystisyys ja vapaaehtoisuus luovat intohimoa kahden ihmisen välille, joten sitä ei pidä unohtaa.

Parisuhteessa voi hyvin ottaa omaa aikaa ja fyysistä etäisyyttä. Hyvin useasti tämä oma aika pitää sisällään sen, että puhelin on kädessä ja tekstareita kirjoitetaan kumppanille joka tapauksessa. Missä se oma aika siis on? Jos ei olla fyysisesti yhdessä, niin ainakin puhelimen päässä. Harvoin siis on tilannetta, jossa toinen ei ole ollenkaan tavoitettavissa päiviin tai ehkä viikkoihinkaan.

Me saimme tilaisuuden kokeilla tällaista asetelmaa. Molemmat kävivät treffeillä muiden ihmisten kanssa. Jäljelle jäivät silloin omat ajatukset ja spekuloinnit siitä, mitä oma kumppani ajatteli treffikumppaneistaan ja yleensäkin sinkkuelämästä. Ottiko yliajattelu koskaan vallan? Kyllä!

Tämä erikoinen kokemus lähensi ja maadoitti meitä. Saimme täysin uudenlaisen mahdollisuuden katsoa omaa parisuhdetta ja sitä, minkälainen kumppani itse ja toinen on. Saimme nähdä, mitkä ovat olleet kipeitä asioita suhteen aikana ja mitä toivoisimme enemmän omalta kumppaniltamme. Kun on toisessa koko ajan kiinni, kaikella rakkaudella, sitä kasvaa yhdessä ja vähän yhteenkin, eikä pysty näin ollen välttämättä aina huomaamaan suhteen eikä myöskään omia henkilökohtaisia kehityskohteita.

Etäisyys toiseen toi pintaan myös omia varjoja, jotka kaipasivat selvästi huomiota ja hyväksyntää. Varjoja, jotka eivät suhteessa ja toisen ollessa fyysisesti läsnä voisi edes ilmaantua. Etäisyys ehdottomasti oli suuri muistutus siitä, että toinen ei todellakaan ole itsestäänselvyys ja hänestä kuuluu taistella rakkaudella ja romantiikalla.

Jos ikinä saat tilaisuuden olla kumppanistasi oikeasti hetken erossa, ota se tilaisuus vastaan. Tulet näkemään suhteesi, itsesi ja kumppanisi täysin uudesta perspektiivistä ja uusin entistä kirkkaammin silmin. Se taatusti tulee joko lähentämään tai ehkä jopa viemään  teitä erilleen. Sitäkään ei pidä pelätä, koska etääntyminen jostain tai jostakusta voi tuoda sinut lähemmäksi jotain muuta entistä parempaa ja ainakin lähemmäs todellista itseäsi.

Etäisyys toi nämä 3 oivallusta meille:

  1. Luota omaan parisuhteeseesi

Luota siihen, mitä kumppanisi sanoo. Luota rakkauteen ja yhteiseen elämään, jonka olette valinneet ja luoneet. Luota siihen, että toinen ei lähde ja jos lähtee, luota siihen, että se ei riko sinua.

  1. Älä yliajattele ja luo kauhuskenaarioita

Kun annat ajatuksillesi tilaa, sieltä saattaa tulla yllättäviäkin asioita pintaan, jotka kumpuavat menneisyydestäsi. Älä siis sekoita menneen elämän tapahtumia nykyhetkeen, äläkä anna ajatuksille liikaa valtaa.

  1. Pidä yllä romantiikkaa suhteessa, äläkä anna sen lipua tasapaksuun ja itsestäänselvään arkeen

Jos tiedät toisen nauttivan siitä, että esimerkiksi laitat vähän enemmän meikkiä, niin mikset laittaisi? Miksi pidät vanhoja samoja kotiverkkareita vuodesta toiseen, jos kumppanisi nauttii kauniista kotivaatteista? Jos tiedät kumppanisi haluavan sinun halata häntä riitatilanteessa, mikset tekisi sitä vaan kääntäisit hänelle selkäsi? Ne ovat ne arjen pienet asiat, jotka vaikuttavat eniten parisuhteesi ja siihen, kuinka hyvä teidän on olla yhdessä. Parisuhde on onnellinen silloin, kun arki tuntuu kauniilta ja siinä väreilee molempien läsnäolo.

Synttärikampanjan viimeinen viikonloppu!
PUOTIIN
close-image
-20% alennusta tarjouspaketeista etukoodilla TARJOUS20 
PUOTIIN
close-image
Korttipakat OSTA 3 MAKSA 2  
PUOTIIN
close-image
Saat kaupan päälle TSEMPPITARRAT kun ostat Perhekalenterin tai Hidasta elämää -kalenterin
PUOTIIN
close-image
24 tunnin ajan -50% etukoodilla TAKATALVI Pipo ja huivi -paketti 
PUOTIIN
close-image